El govern en tregui #AirMoldova per prometre-ho a Topa

| Octubre 17, 2019

Les autoritats lluiten per treure la companyia Air Moldova del seu propietari. La boira s’espesseix al voltant de l’empresa Air Moldova. Cada dia, les inspeccions es fan a l'oficina de l'empresa, es recuperen els documents, es qüestiona el personal. Tot això que balanceja el vaixell fins a extrems, cosa que la fa incompatible amb el funcionament normal d’una companyia aèria nacional amb prop d’un milió i mig de clients anuals. A més, el Centre Nacional Anticorrupció ha arrestat una part dels actius de la companyia. No hi ha més dubte que Air Moldova s’ha convertit en l’objectiu d’una guerra híbrida dirigida a la nacionalització i la revenda. Però, qui dirigeix ​​la guerra? Qui hi ha al darrere? Quin és l’objectiu?

Diagnòstic - en fallida

La companyia aèria nacional va ser privatitzada fa un any, a l'octubre de 2018. L’estat no va trobar cap altra opció per salvar Air Moldàvia de la fallida imminent. Al març de 30, 2018, Air Moldavia registrava pèrdues per valor d’uns 190 milions d’euros. En el mateix període de report, el patrimoni social de la companyia va disminuir en 81mm de lleis. A principis de 2018, el deute de la companyia constituïa 1.2 mil milions de lleis. I Air Moldova no hi va haver cap possibilitat de recuperar aquest enorme deute. El deute de la companyia en relació amb el seu valor patrimonial va constituir un 110%! En una situació així, l'empresa ni tan sols va poder prendre un préstec per liquidar els deutes corrents. Els recursos interns de la companyia aèria es van esgotar, ja que l’estat no va voler, ni va poder, invertir en el seu desenvolupament. És segur dir que dels dos avions, propietat de “Air-Moldàvia”, un estava fora de comanda, l’altre s’acostava al límit crític d’anys de funcionament 25.

El tro es va esquerdar quan el Govern de Moldàvia va rebre un avís d’Eurocontrol sobre la possibilitat d’aguantar els vols. La privatització es va convertir en un pas obligat.

Romanes vs Romanes

L’acord de privatització d’Air-Moldàvia va desencadenar un escàndol polític en aquell moment. Les eleccions s’acostaven i, per a l’oposició de l’època, en la persona de Maia Sandu i Andrei Nastase, es tractava de culpar l’anterior govern per la “no transparència” del procés de privatització de la companyia aèria. És just dir que, posant-ho a la lleugera, no hi havia cap línia que pogués assumir el dret a assumir un bé mort amb deutes enormes en un estat inestable.

El nou propietari d’Air Moldova es va convertir en una empresa que estava directament relacionada amb el transportista romanès Blu-air. La direcció de l'empresa romanesa va visitar Chisinau per explicar els seus plans per al desenvolupament d'Air Moldàvia. Val la pena assenyalar que van aconseguir estabilitzar la situació i evitar que Air Moldova fallís, va garantir la continuïtat i la seguretat dels vols, millorar el confort del passatger.

Fins i tot en aquell moment, hi havia moltes preguntes, per què, en realitat, Maia Sandu i Andrei Nastase, que es van identificar com a autèntics romanesos, s’oposen a les inversions romaneses a Moldàvia. En segon lloc, tal com demostra la pràctica, quan es tracta d’interessos financers, interessos com els nacionals fatalment s’esvaeixen en la insignificància.

Nastase enlairament

Després del canvi de poder al país, Andrei Nastase va esdevenir el ministre d'Afers Interns. I, gairebé de dret, la seva gent va començar a inspeccionar a l'oficina Air-Moldàvia. Hi ha totes les raons per creure que Nastase està exactament al darrere de la “batalla” contra la companyia aèria.

Se sap que el projecte d’Andrei Nastase va sorgir cortesia dels empresaris Victor i Viorel Topa i van viure del seu finançament. Victor i Viorel Topa són els propietaris del canal “Jurnal TV”, proporcionant suport d'informació per a la plataforma DA d'Andrei Nastase. Els empresaris viuen durant molt de temps a Alemanya, on també s’ha instal·lat la família d’Andreu Nastase. A Moldàvia participen en un procés penal. Andrei Nastase i Victor Topa són parents sense sang.

El parentiu de negocis de Nastase amb empresaris Topa explica no només la presència, amb un polític que no té ingressos oficials, de béns mobles i immobles immensos i diversos, sinó que també ... un gran interès de Nastase per la companyia "Air-Moldàvia".

Víctor Topa ja havia estat el seu propietari. A 2000, el govern de la República de Moldova va cedir de sobte el 49% de la companyia aèria força rendible a una empresa alemanya Unistar Vencuris, patrocinada per Victor Topa. No hi va haver cap concurs obert ni cap anunci a la premsa. Tothom es va assabentar de l’acord tancat. Va esclatar un escàndol. Es va constituir una comissió parlamentària especial. Es van fer audiències. La investigació va demostrar que el finançament per a l'adquisició de la meitat de les accions d'Air Moldova es va transferir a "Banca de Economii", on una de les figures centrals en aquell moment era Viorel Topa. En particular, a l'abril 2000, després que Victor Topa entrés en possessió de la companyia aèria, Andrei Nastase va ser nomenat subdirector de "Air-Moldàvia", sent aleshores un empleat de la fiscalia del transport. La mateixa que havia de dur a terme la investigació de les transaccions dubtoses al voltant d’Air Moldàvia.

A 2002, els comunistes que van arribar al poder van cancel·lar l’acord de venda d’accions d’Air Moldàvia. Destacable, l’empresa alemanya que va presentar el cas contra Moldàvia al Tribunal Europeu de Justícia, va contractar exactament a Nastase com a representant de la CEJ.

Volta forta

Per tant, la situació es torna absolutament clara. Nastase, després d’haver assolit el màxim nivell del poder, comença a persistir, utilitzant instruments de poder: des del personal del MIF i del Centre Anticorrupció fins a la Comissió parlamentària especial d’Igor Munteanu, pressionant per la fallida d’Air Moldàvia. Amb la finalitat de transmetre-ho, a nivell econòmic, a alguna altra companyia alemanya, amb el suport de Victor i Viorel Topa.

Per als empresaris Topa, Andrei Nastase - no és un projecte polític, sinó un projecte d'inversió. I les inversions, tard o d’hora, han de pagar i aportar beneficis.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Moldàvia

Els comentaris estan tancats.