Els #BalkanStates busquen treballar junts en medicina personalitzada

| Octubre 21, 2019

Aquesta setmana (24-25 octubre) tindrà lloc la segona conferència balcànica sobre medicina personalitzada a la capital búlgara de Sofia, escriu Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan.

També pot veure un cert moviment sobre la situació del Brexit, però ningú no hauria de respirar ... A diferència de la proposta de Gran Bretanya de sortir de la UE, l'esdeveniment de Sofia s'ha basat en bases realistes, clarament definides i sòlides, en aquest cas per l'Aliança Bulgària per a la precisió i la medicina personalitzada (BAPPM), en col·laboració amb l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM), de la Universitat Mèdica Pleven i amb la Societat búlgara de genètica i genòmica.

Aquesta conferència clau, "Endavant junts en l'era de la medicina personalitzada", té en compte l'impacte ampli de la medicina personalitzada, que promet crear un nou paradigma en l'assistència sanitària. Atès que cap Estat membre no pot fer-ho realista per si sol quan es tracti d’una assistència sanitària actual, la qüestió clau és com avançar.

Finlàndia avança el càncer i les ERNs La conferència arriba la setmana que la presidència finlandesa de la UE ha publicat el seu projecte de conclusions del Consell, que posen de manifest qüestions que EAPM ha defensat des de fa temps, inclòs un pla contra el càncer. Això ja fa temps que es va venir després de la col·laboració europea per a l'acció contra el càncer de fa gairebé una dècada, i queda la qüestió de com traduir els plans en accions tangibles. La clau ara, segons han assenyalat els finlandesos, és garantir la sostenibilitat i la disponibilitat dels serveis sanitaris per als medicaments, així com un augment dels diagnòstics immoleculars.

El pla, que com sabem és fonamental per a l’agenda de la Comissió Ursula von der Leyen, pretén donar suport als països de la UE en els seus esforços per “prevenir el càncer, abordar diagnòstic i tractament precoç i millorar la vida dels pacients i supervivents”.

El esborrany també demana a la Comissió que doni suport als estats membres “mitjançant accions apropiades dins de la seva competència, en els seus esforços per millorar la sostenibilitat i la disponibilitat dels serveis sanitaris, inclòs l’accés a medicaments i dispositius mèdics”. Mentrestant, els projectes de conclusions de Finlàndia assenyalen les "mancances i preus elevats de diversos dispositius mèdics i medicaments" que, combinats amb ineficiències en l'ús de genèrics i biosimilars, "poden amenaçar la sostenibilitat i el finançament dels sistemes nacionals de salut".

Les conclusions també posen de manifest la necessitat de millorar l’accés als medicaments i la rendibilitat dels medicaments i fa una crida als responsables polítics per continuar amb les discussions sobre l’accessibilitat i la seguretat del subministrament.

Mentrestant, els estats membres que actuen a través del Consell de Ministres han indicat a la Comissió que continuï finançant les xarxes europees de referència (ERNs), alhora que desenvolupa la infraestructura de serveis digitals de salut electrònica. Això permet els intercanvis voluntaris de dades de salut dels pacients.

Els ERN, les xarxes virtuals que recullen coneixements sobre malalties rares a tota la UE, necessiten procediments administratius i financers simplificats, a més d’una reducció de la càrrega administrativa, així com de finançament continuat “amb vista a la seva sostenibilitat a llarg termini”, asseguren els estats membres.

Les ERN són un exemple que demostra que la col·laboració transfronterera és vital i, tenint en compte això, els països de la regió dels Balcans tenen l'objectiu de treballar de costat a costat per desenvolupar una acció coherent de col·laboració públic-privada entre els països rellevants, creant un model que altres poden seguir.

Totes les qüestions anteriors estaran a la taula de la secció Conferència dels Balcans, així com a les Congrés propi de l’EAPM a principis de desembre.

L’objectiu de la col·laboració millorada

El paper de la iniciativa MEGA + també és clau per a la seva participació a Sofia, que comparteix de nou la col·laboració transfronterera.

Al costat de MEGA +, Europa necessita desenvolupar un marc que permeti compartir bones pràctiques dins, en aquest cas, a la regió dels Balcans, i desenvolupar una acció coherent de col·laboració públic-privada entre els països rellevants, creant un model que puguin seguir altres.

Malauradament, certament en un sentit assistencial, hi ha una escassa cooperació per afrontar els problemes que afecten la nostra societat envellida, que inclouen serveis sanitaris amb poca recursos, una edat dedicada a la comercialització de nous medicaments, un augment de les malalties cròniques, ja que no tindrem prou prevenció, inclosos els programes de cribatge.

Hi ha arguments sòlids que el que necessitem és Europa, i no menys, i amb finalitats pràctiques, això significa menys pensament en sitja i més cooperació, entre fronteres i disciplines. Tenint això en compte, Maria Sofia, la comissària d'Economia Digital i de la societat, que s'espera que sigui comissària a l'administració von der Leyen, serà present a Sofia.

En declaració abans de la conferència, la doctora Jasmina Koeva, presidenta de la Junta de BAPPM, va dir: “Es tracta d’un esdeveniment molt important per a la nostra regió amb l’objectiu cabdal d’actuar com a un pas més important per establir que és necessària una cooperació reforçada. En esforçar-nos a fer que la medicina personalitzada sigui la norma en l’assistència sanitària actual ”.

El director executiu de l’EAPM, Denis Horgan, va dir: “Els avenços en la genètica, les exigències de cribratge més i millor, els desenvolupaments de les tècniques d’imatge i l’aparició del que ara anomenem“ Big Data ”ja han canviat el món de la salut per sempre. Tot en benefici dels pacients. "Però hem de compartir més d'aquests nous mètodes científics i permetre un nivell més alt de col·laboració. Això és vàlid als Balcans com en qualsevol altre lloc."

Temes a la conferència

Amb la creixent despesa i els sistemes d’assistència sanitària cada cop més reptats, la genòmica té el potencial d’afectar la salut de tots nosaltres i proporcionar beneficis diagnòstics, econòmics i d’eficiència, garantint que el pacient tingui la informació adequada, per obtenir el tractament adequat, a la dreta. temps.

També és molt important per raons sanitàries (i fiscals) el sector preventiu que inclou cribratge i diagnòstic precoç i precís. Consulteu l’enllaç a la secció ordre del dia.

Una sessió a la conferència del dia La Patologia de la Medicina Personalitzada es fixarà en la patologia molecular, concretament en els nous assoliments i en la implementació en la pràctica clínica pImatges de visió a la sanitat actual.

Una altra sessió plenària tractarà la medicina personalitzada en oncologia i haematologia i cribratge de cobertura, teràpia dirigida i combinada, més teràpia adjuvant i neo-adjuvant.

També s’ocuparà la immunoteràpia, la radioteràpia, el seguiment del càncer de pulmó, així com el còlon, el càncer de pròstata, el melanoma, el càncer de pàncrees i el de cap i coll.

Medicina personalitzada i malalties rares as així com la medicina personalitzada en endocrinologia obtindrà el seu temps en els focus de Sofia; mentre que la conferència posarà el focus en infeccions per virus, neurologia i psiquiatria en un context de medicina personalitzada.

Cinc principals objectius dominarà la conferència, que requereix que els estats balcànics:

  • Per accelerar el procés d’intercanvi d’expedients electrònics de salut (EHRs) i ePrescriptions, alhora que es crea un entorn en el qual més ciutadans coneixen la salut transfronterera, coneixen els seus drets en virtut de la directiva, confien i estan prou informats per fer-ne ús i tenen fe en els sistemes de reemborsament. rellevant per a això és oferir més suport a Xarxes de referència europeesa la regió, ampliant-los-hi on calgui.
  • Posar més èmfasi dins de cada estat balcànic a el sector preventiu que inclou cribratge i diagnòstic precoç i precís.De nou, és més clau obtenir més informació i accés per al públic i els pacients. Això s’hauria de fer de manera coordinada als Balcans, quan sigui possible.

Necessita la Comissió Europea / Europea:

  • Ajudar a facilitar i fomentar la informació anterior, més la infraestructura de TI, la interoperabilitat i un format comú per intercanviar dades de salut de tot tipus (incloses les EHR) en condicions ètiques i privadeses estrictes.
  • A la UE ho fa més des d’un punt centralitzat, (sense perjudici de la competència dels Estats membres per a l'assistència sanitària) en animar els estats membres a compartir més informació sobre salut dels bancs de dades, a cooperar de manera més eficaç, i treballar per evitar duplicitats de recerca (per exemple, en HTA) i més.Això està en línia amb la seva estratègia de mercat digital.
  • Per fii maneres òptimes d'integrar-see medicina personalitzada a la UE's sistemes assistencials, faciliten la introducció de productes farmacèutics i diagnòstics innovadors i construeixen els marcs legals i reglamentaris necessaris.
  • Al mateix temps, cal abordar millor els problemes dels medicaments, especialment els de naturalesa "òrfena" des d'una perspectiva de cost (i per tant d'accés). Els medicaments dirigits a malalties rares solen ser per naturalesa eficaços només per a una petita cohort de pacients. Els preus elevats dels medicaments són un problema que s’ha d’abordar a tota la UE.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Aliança Europea per a la medicina personalitzada, salut, la medicina personalitzada

Els comentaris estan tancats.