A la sessió plenària: #Brexit #EUBudget #SakharovPrize

| Octubre 21, 2019

Els darrers desenvolupaments del Brexit, la votació del pressupost 2020 de la UE i una avaluació de final de trimestre de la Comissió Juncker figuraran a l’ordre del dia de la sessió plenària del 21-24 d’octubre.

Brexit

Els eurodiputats discuteixen les novetats Brexit novetats després del vot europeu del Consell Europeu de la setmana passada i del dissabte (19 d’octubre) a la Cambra dels Comuns.

Cimera de la UE

Aquest dimarts (22 octubre), l'eurodiputat debatrà els resultats de la cimera de la UE, que va incloure debats sobre el Brexit, el proper pressupost a llarg termini de la UE, prioritats estratègiques per als propers cinc anys, així com la lluita contra el canvi climàtic.

Juncker

Els membres també revisaran els treballs realitzats per Jean-Claude Juncker durant els seus cinc anys al capdavant de la Comissió Europea. La nova Ursula von der Leyen Comissió Es preveu que prengui possessió del càrrec el 1 de desembre.

pressupost

Els eurodiputats debatran dimarts sobre la posició del Parlament sobre el pressupost de la UE per a l'any vinent Pressupost 2020 hauria d’incloure més finançament per a les mesures de lluita contra el canvi climàtic i una major inversió en tecnologies sostenibles. El van votar dimecres (23 octubre).

Impostos

El Parlament debatrà la legislació bloquejada que obliga les multinacionals a divulgar dimarts els impostos que paguen a cada país i votarà una resolució el dijous (24 octubre).

Síria

El Parlament debatrà dimecres sobre l'operació militar de Turquia a la frontera amb Síria i les seves conseqüències. Votaran una resolució el dijous.

Thomas Cook

Els eurodiputats parlaran de l’impacte de la fallida de Thomas Cook en el turisme, l’aire i el transport per carretera el dilluns (21 d’octubre).

ampliació

El dimecres, el Parlament discutirà les perspectives d’adhesió a la UE a Albània i Macedònia del Nord després que els líders de la UE no acceptessin obrir converses d’adhesió.

premi Sàkharov

El president del Parlament, David Sassoli, anunciarà el guanyador de 2019 Premi Sakharov per la llibertat de pensament el dijous al migdia.

El finalistes del premi Sakharov d’enguany són Ilham Tohti, un economista empresonat que lluita pels drets dels uigur a la Xina; The Restorers, cinc estudiants kenyans que sensibilitzen sobre la mutilació genital femenina; i les activistes polítiques brasileres Marielle Franco, el cap Raoni i Claudelice Silva dos Santos.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu, Plenari

Els comentaris estan tancats.