La Unió Europea i els països de tot el món uneixen esforços per mobilitzar inversors privats per finançar #GreenTransition

| Octubre 22, 2019

La Unió Europea ha llançat la Plataforma Internacional sobre Finances Sostenibles (IPSF) juntament amb autoritats rellevants d'Argentina, Canadà, Xile, Xina, Índia, Kenya i Marroc. Valdis Dombrovskis, vicepresident de l'Euro i Diàleg Social, també responsable de la Unió d'Estabilitat Financera, Serveis Financers i Mercats de Capital, va presentar la plataforma recentment creada en presència de Kristalina Georgieva, directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), juntament. amb representants de membres i observadors de l'IPF, a les reunions anuals del FMI i del Grup Banc Mundial, a Washington DC.

Aquesta iniciativa forma part dels esforços internacionals per complir els compromisos de l'Acord de París. El vicepresident Dombrovskis va dir: “Si bé el finançament públic serà vital per a la transició verda, no pot pagar només la factura massiva d’inversions. També hem d’aprofitar el capital privat i ampliar molt les inversions verdes per ajudar a abordar l’emergència climàtica. ”Per assolir els objectius de París, caldrà bilions d’inversions en infraestructures sostenibles durant les pròximes dècades. Només per a Europa, caldrà finançar una quantitat addicional d’175-290 € a l’any.

El llançament d’aquesta Plataforma és fonamental per estimular la inversió i redirigir els fluxos de capital cap als nostres objectius climàtics a l’escala necessària per a la transició econòmica més important dels nostres temps. Actuarà com un fòrum per facilitar els intercanvis i, si escau, coordinar els esforços sobre iniciatives i enfocaments per a finances ambientalment sostenibles, respectant els contextos nacionals i regionals. Es centrarà en iniciatives sostenibles mediambientalment, especialment en les àrees de taxonomies, publicacions, estàndards i etiquetes, que són fonamentals perquè els inversors identifiquin i prenguin oportunitats d’inversió verda a tot el món.

L’IPSF compta amb el suport de la coalició de ministres de finances per a l’acció climàtica, el Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament, el Banc Europeu d’Inversions, l’Organització Internacional de Comissions de Valors, la Xarxa per fer més ecològic el sistema financer, l’Organització per a la cooperació econòmica i Desenvolupament i el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient - Iniciativa de Finances, en el seu paper d’observadors.

Vegeu el Declaració conjunta i la Q&A.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, medi ambient, EU, Comissió Europea, Desenvolupament sostenible, combustibles sostenibles

Els comentaris estan tancats.