#Transjakarta asiàtica es va citar com a model per a Europa i la resta del món

| Octubre 24, 2019

En una gran conferència a Brussel·les, es va dir que un sistema innovador de transport públic a Àsia pot ser un model per a Europa i la resta del món. El transport públic de Jakarta és pioner en el transport integrat i respectuós amb el medi ambient, es va dir a la Conferència Internacional de Bus, escriu Martin Banks.

La conferència de tres dies va tenir lloc des de l'octubre del 21-23 i va atreure nombroses operadores de transport públic de tot el món. L'esdeveniment, que se celebra a Brussel Expo, explora les tendències i novetats actuals del sector dels autobusos des d'una perspectiva internacional. Hi participen ponents 60 internacionals del sector d'autobusos.

Es tracta del Dr. Agung Wicaksono, conseller delegat de Transjakarta, un sistema de trànsit de bus ràpid a Jakarta, Indonèsia. El primer sistema BRT a Àsia, va iniciar les operacions el gener de 15 2004 per proporcionar un sistema de transport públic ràpid per ajudar a reduir el trànsit de les hores punta. Wicaksono va parlar de com el sistema ha ajudat significativament a reduir els nivells de congestió a la capital d'Indonèsia. Transjakarta serveix una de les rutes més llargues del món: s'estén per les estacions 250km i 25 i dóna servei a 20 milions de passatgers. Com a un dels majors operadors de transport públic de Jakarta, Transjakarta utilitza el sistema Bus Rapid Transit (BRT), el primer al sud-est i el sud d’Àsia. Wicaksono, durant la seva visita al Press Club Brussels Europe, va explicar què fa Transjakarta per satisfer les necessitats de Jakarta, recolzada en un sistema de transport públic integrat.

Va dir: "Jakarta és una de les principals ciutats d'Àsia que dóna servei a 20 milions de persones, tant ciutadanes de Jakarta com viatgers de ciutats veïnes. Aquest nombre és relativament gran en comparació amb altres ciutats capitals d'Àsia, com ara Singapur, que només dóna servei a 5 milions de persones cada dia i requereix serveis de transport integrat multimodal. "Aquesta mobilització pot proporcionar beneficis màxims per al desenvolupament econòmic tant per a ciutadans de Jakarta com per a ciutats veïnes".

L’Agència Central d’Estadística (BPS) estima que la població de Jakarta a 2019 arribarà a 10.6 milions de persones, però els dies laborables el nombre augmenta fins a 20m. En els darrers cinc anys Transjakarta ha aconseguit augmentar el nombre d’usuaris de transport públic en un 300% i augmentar l’àrea de cobertura fins a 77% en cinc àrees de Jakarta. La presència de BRT ha ajudat a reduir els nivells de congestió a Jakarta aquest any en un 8%, el major descens respecte a la resta de ciutats i ha obligat Jakarta a baixar els rànquings, des del 4th fins al 7th de la majoria de ciutats congestionades.

Un altre estudi del Banc de Desenvolupament d’Àsia (ADB) també reconeix els esforços de Jakarta per abordar els reptes crònics del sistema de transport de la capital. Transjakarta també ha introduït "Microtrans", que inclou la integració dels serveis de transport públic. Transjakarta com a proveïdor de sistemes, mapeig de rutes i desenvolupament, compta amb el suport de cooperatives. Jakarta Transport col·labora amb els empresaris microbus convencionals i propietaris privats existents, un enfocament dirigit a mantenir la coherència del servei de transport públic per part del govern.

El doctor Wicaksono va dir: "Aquesta és una de les diferències entre el sistema de transport a Indonèsia i altres ciutats d'altres països. Si en altres ciutats el transport públic està regulat pel govern, a Jakarta, el govern adopta la participació de la comunitat local com a forma de suport al desenvolupament de l'economia regional. "

Amb BRT, Transjakarta també ha tingut èxit, va dir, a l’hora d’augmentar l’accés a les estacions i parades de transport públic, així com a crear nuclis que donin suport a “ecosistemes sans reduint les emissions de gasos a l’aire”. El doctor Wicaksono va dir que a partir de 2023, BRT utilitzarà flotes d’autobusos elèctrics, que ajudaran a reduir encara més les emissions d’aire d’escapament del vehicle i a crear un entorn més saludable.

Durant els anys 15, Transjakarta ha aconseguit canviar el comportament públic a Jakarta en l'ús del transport públic i ha rebut premis per les innovacions en el sistema de transport i la millora de la mobilitat de la ciutat. Es diu, Transjakarta i el govern, "cooperació i treball real que tenen un impacte positiu en el progrés econòmic i els canvis en el comportament de les persones en l'ús del transport públic". Actualment, la majoria dels autobusos de Transjakarta estan dominats per marques europees d'autobusos com ara com Mercedes, Scania i Volvo, però hi ha tres unitats d’autobusos elèctrics fabricats a la Xina mentre que d’altres s’estan provant a nivell local. Provar la preparació dels autobusos elèctrics és important per a Transjakarta per ajustar-se al clima tropical de Jakarta.

Actualment posseeix unitats de flota d’autobusos 3,558 amb rutes 220, i a 2020 s’orienten una flota addicional de fins a unitats 10,047 inclòs el microbús. La seva estratègia a 2020 a curt termini és realitzar millor els serveis de "primera milla" i "darrera milla", on els residents poden trobar transport públic en un radi 500 metres i augmentar la superfície de cobertura fins al 95% a la zona de Jakarta. Amb un sistema de transport públic cada cop més en expansió i integració, suportat per un sistema d’informació de pagament i informació digital, Transjakarta afirma ara que està disposada a proporcionar serveis integrats de transport multimodals per “realitzar un ecosistema de transport ordenat, còmode i segur”.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Bèlgica, Brussel·les, EU, món

Els comentaris estan tancats.