Connecteu-vos amb nosaltres

Bèlgica

#Transjakarta asiàtica es va citar com a model per a Europa i la resta del món

COMPARTIR:

publicat

on

Es va dir a una conferència important a Brussel·les que un sistema de transport públic innovador a Àsia pot ser un model per a Europa i la resta del món. El transport públic de Jakarta és pioner en el transport integrat i respectuós amb el medi ambient escriu Martin Banks.

La conferència de tres dies es va celebrar del 21 al 23 d'octubre i va atreure a desenes d'operadors de transport públic de tot el món. Celebrat a Brussel Expo, l'esdeveniment explora les tendències i desenvolupaments actuals del sector dels autobusos des d'una perspectiva internacional. Hi assisteixen 60 ponents internacionals de tot el sector dels autobusos.

Aquests inclouen el Dr. Agung Wicaksono, CEO de Transjakarta, un sistema de trànsit ràpid d’autobusos a Jakarta, Indonèsia. El primer sistema BRT a Àsia, va començar les seves operacions el 15 de gener de 2004 per proporcionar un sistema de transport públic ràpid que ajudés a reduir el trànsit en hores punta. Wicaksono va parlar de com el sistema ha ajudat significativament a reduir els nivells de congestió a la capital indonesia. Transjakarta dóna servei a una de les rutes més llargues del món, que abasta 250 km i 25 estacions i dóna servei a 20 milions de passatgers. Com a un dels majors operadors de transport públic de Jakarta, Transjakarta utilitza el sistema Bus Rapid Transit (BRT), el primer del sud-est i sud d’Àsia. Wicaksono, durant la seva visita al Press Club Brussels Europe, va explicar què fa Transjakarta per satisfer les necessitats de Jakarta, amb el suport d’un sistema de transport públic integrat.

Va dir: "Jakarta és una de les principals ciutats d'Àsia que dóna servei a 20 milions de persones, tant ciutadans de Jakarta com viatgers de ciutats veïnes. Aquesta xifra és relativament gran en comparació amb altres capitals d'Àsia, com ara Singapur, que només dóna servei a 5 milions de persones cada dia i requereix serveis de transport multimodal integrats. "Aquesta mobilització pot proporcionar els màxims beneficis per al desenvolupament econòmic tant per als ciutadans de Jakarta com per a les ciutats veïnes".

L'Agència Central d'Estadística (BPS) calcula que la població de Jakarta el 2019 arribarà a 10.6 milions de persones, però els dies laborables la xifra augmenta fins als 20 milions. En els darrers cinc anys, Transjakarta ha aconseguit augmentar el nombre d’usuaris de transport públic en un 300% i augmentar l’àrea de cobertura fins al 77% en cinc zones de Jakarta. La presència de BRT ha ajudat a reduir els nivells de congestió a Jakarta aquest any en un 8%, el descens més gran en comparació amb altres ciutats i ha empès Jakarta a baixar del rànquing, de la 4a a la 7a de les ciutats més congestionades.

Un altre estudi del Banc de Desenvolupament d'Àsia (ADB) també reconeix els esforços de Jakarta per abordar els reptes crònics del sistema de transport de la capital. Transjakarta també ha introduït "Microtrans", que inclou la integració dels serveis de transport públic. Transjakarta com a proveïdor de sistemes, mapes de rutes i desenvolupament, compta amb el suport de cooperatives. Jakarta Transportation col·labora amb empresaris de microbusos convencionals i propietaris privats, un enfocament dirigit a mantenir la coherència dels serveis de transport públic per part del govern.

El doctor Wicaksono va dir: "Aquesta és una de les diferències entre el sistema de transport a Indonèsia i altres ciutats d'altres països. Si a altres ciutats el transport públic està regulat pel govern, a Jakarta el govern accepta la participació de la comunitat local com a forma de suport al desenvolupament de l'economia regional".

anunci

Amb BRT, Transjakarta també ha aconseguit, va dir, augmentar l'accés a les estacions i parades de transport públic, així com crear centres que donin suport a "ecosistemes saludables reduint les emissions de gas a l'aire". El doctor Wicaksono va dir que a partir del 2023, BRT utilitzarà flotes d’autobusos elèctrics que ajudaran a reduir encara més les emissions a l’aire d’escapament dels vehicles i a crear un entorn més saludable.

En 15 anys, Transjakarta ha aconseguit canviar el comportament públic a Jakarta en l'ús del transport públic i ha rebut premis per les innovacions en el sistema de transport i la millora de la mobilitat de la ciutat. Es diu que Transjakarta i el govern han demostrat "cooperació i treball real que té un impacte positiu en el progrés econòmic i els canvis en el comportament de la gent en l'ús del transport públic". Actualment, la majoria dels autobusos de Transjakarta estan dominats per marques d'autobusos europees com Mercedes, Scania i Volvo, però hi ha tres unitats d'autobusos elèctrics fabricades a la Xina, mentre que d'altres s'estan provant localment. La prova de la preparació dels autobusos elèctrics es considera important per a Transjakarta per tal d'adaptar-se al clima tropical de Jakarta.

Actualment posseeix 3,558 unitats de flota d'autobusos amb 220 rutes, i el 2020 té com a objectiu una flota addicional de fins a 10,047 unitats, inclòs el microbús. La seva estratègia a curt termini el 2020 és realitzar millor els serveis de "primera milla" i "última milla", on els residents poden trobar transport públic en un radi de 500 metres i augmentar l'àrea de cobertura fins al 95% a la zona de Jakarta. Amb un sistema de transport públic cada vegada més en expansió i integració, recolzat per un sistema de pagament i informació digital, Transjakarta ara diu que està preparat per oferir serveis de transport multimodal integrats per "realitzar un ecosistema de transport ordenat, còmode i segur".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències