#Balkans important en les agendes d’ampliació i assistència sanitària

| Octubre 25, 2019

El Parlament Europeu ha estat a Estrasburg aquesta setmana, com ho va passar l’EAPM, però el dijous el vam presentar a la capital búlgara, Sofia, per a la nostra conferència organitzada conjuntament amb BAPPM en endavant junts en l'era de la medicina personalitzada, escriu Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan.

El De dos dies l'esdeveniment està dirigit per EAPM i l'Aliança Búlgara per a la Precisió i la Medicina Personalitzada, en col·laboració amb la Universitat Mèdica Pleven i la Societat búlgara de genètica i genòmica humana.

La conferència combina perfectament amb EAPM'Ara fa temps que funciona "Divulgació SMART' estratègica (amb SMART per als Estats membres més petits i les regions juntes) i ha reunit representants d’una àmplia base d’interessats provinents de tota la regió dels Balcans i d’arreu.

Bulgària'la pròpia Maryia Gabriel, que durant els últims cinc anys ha exercit un treball excel·lent com a comissària europea d'Economia i Societat Digitals aviat ho serà be Comissionat for Innovació i Joventut a la Ursula von der Leyen administració, va estar amb nosaltres a Sofia i es va saludar.

Va mostrar una gran satisfacció per les col·laboracions internacionals, a més de destacar que 35 milions d’euros d’inversió s’obriran al novembre d’aquest any per a aquest domini i Horizon Europe'un total de 100 mil milions d'euros en diferents àrees.

Un dels comissaris entrants'Les principals missions, va recordar els assistents, és lluitar contra el càncer i Gabriel va parlar sobre la necessitat de fermar-se fixar objectius en aquest sentit i desenvolupar estretes col·laboracions internacionals, alhora que impulsem els marcs dels centres de salut digitals a tot el bloc.

El comissari ho va dir a l'audiència'Està clar que cal aplicar més innovacions per implementar els principis de la medicina personalitzada, assenyalant que, tot i que es generen moltes dades definitivament, es garanteix l’accés i l’emmagatzematge segurs de dades d’importància per a altres accions.

A més, s'han de consignar en les accions els estàndards socials i ètics que reconeixen els valors bàsics de la UE.

La col·laboració dels estats membres de la UE és clarament clau, segons va destacar que va dir que la integració de la medicina personalitzada a Europa'Els sistemes de salut necessiten "col·laboració i esforç transfronterer interdisciplinari de tots ”.

Bulgària'La viceministra d’Educació i Ciència, Karina Angelieva, va dir a l’audiència que el seu país ha estat un soci d’èxit en el sector de la banca bancària i que és un líder consolidat dels Balcans, tot i que és necessària una xarxa més forta amb els Balcans occidentals.

Va afegir: “Les inversions són en va si no s’estableix una col·laboració àmplia i no funciona. La col·laboració i la cooperació són fonamentals."

La presidenta de BAPPM Dr. Jasmina Koeva Va dir: "És'Està clar que cal tenir en compte l’ampli impacte de la medicina personalitzada, que promet crear un nou paradigma en l’assistència sanitària. Atès que cap estat membre no pot fer-ho realista per si sol quan es tracti d’una assistència sanitària actual, la qüestió clau és com avançar.

"La col·laboració transfronterera és vital i, tenint això en compte, els països de la regió dels Balcans tenen l'objectiu de treballar colze a colze per desenvolupar una acció coherent de col·laboració públic-privada entre els països rellevants, creant un model que altres puguin. segueix ”.

Ella va afegir: "Hi ha arguments sòlids que el que necessitem és Europa, no menys, i amb finalitats pràctiques, això significa menys pensament en sitja i més cooperació entre fronteres i disciplines. Deixar'desenvolupo el procés aquí a Sofia durant els propers dos dies. "

Director Executiu EAPM Denis Horgan va dir: "Europa necessita desenvolupar un marc que permeti compartir bones pràctiques dins, en aquest cas, la regió dels Balcans, i desenvolupar una acció coherent de col·laboració públic-privada entre els països rellevants, creant un model que puguin seguir altres.

“Els avenços en la genètica, requereixen un cribratge més i millor, els desenvolupaments de les tècniques d’imatge i l’aparició del que ara anomenem Big Data' ja han canviat el món sanitari per sempre. Tot en benefici dels pacients.

“Però hem de compartir més d’aquests nous mètodes científics i permetre un nivell més alt de col·laboració. Això és vàlid als Balcans com en qualsevol altre lloc ", va afegir Horgan.

"Estem encantats que el comissari Gabriel no només sigui massa conscient d'això, sinó que jugui un paper vital per fer-ho realitat", va dir.

Publicació finlandesa?

Com sabem, Finlàndia ocupa actualment la presidència rotativa de la UE i el genetista finlandès Tuula Helander va participar a la sala de conferències per explicar que hi ha un grup de centres d’excel·lència en desenvolupament a Finlàndia i va donar l’exemple que el seu país pretén ser font i usuari d’investigacions, innovacions i innovacions científiques i versàtils de gran qualitat i versàtils.

També va destacar la importància d '"aprofitar les dades de salut necessàries per accelerar la medicina personalitzada i el sector sanitari".

Tulla'El país és, per descomptat, centrar-se en el ciutadà'el benestar de la seva presidència i la seva presència a l'esdeveniment a Sofia és molt important i benvinguda.

Parlament i els Balcans ...

El calendari i el lloc de la conferència són sens dubte positius, atès que recentment els eurodiputats han instat el president del Parlament David Sassolito visiteu els Balcans occidentals “el més aviat possible”.

També li van demanar que transmetés la institució'el suport a l’ampliació i a la regió més generalment.

Per molt que ens oblidem, diversos estats balcànics participen en converses d’ampliació. I aquesta setmana'reunió del Corepersawan "discussió intensa”Entre ambaixadors sobre el tema.

pont ambaixadors es va enganxar i el debat va servir per mostrar que els països de la UE estan "molt dividits" en qualsevol possible camí.

En particular, França està molesta davant aquells Estats membres que afavoreixen una ampliació més gran. Aquest darrer grup inclou Itàlia, Polònia, Romania, Eslovàquia i la República Txeca, i volen que el tema torni a estar a l’ordre del dia per quan els ministres es reuneixin a finals d’aquest mes.

En aquest moment, hi ha efectivament un punt mort, amb la majoria que recolza una perspectiva d'adhesió per a Macedònia del Nord i Albània. A l’altra banda de la taula, allà'una minoria inclinada a bloquejar el moviment. Sota les regles de la unanimitat, només un país pot exercir el veto i el joc's’amaga.

Conferència de la presidència de Croàcia

Mentrestant, amb vista al futur, com sempre, l'Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada té previst un compromís considerable amb les dues presidències que es presentin a 2020, a saber, Croàcia i Alemanya.

I, com és habitual, això s’aconseguirà en part mitjançant esdeveniments claus i d’alt nivell, tenint lloc a les presidències dels Estats membres, així com a aportacions del Parlament Europeu i d’una àmplia gamma d’interessats, inclosa la indústria.

Croàcia assumeix la presidència de la UE el mes de gener de 2020, de manera que EAPM acull un esdeveniment de grup de direcció el 24-25 March, amb els principals temes relacionats amb la seqüenciació de gens, el diagnòstic precoç i els aspectes més amplis de la innovació sanitària.

Hi ha la possibilitat d’alinear les prioritats per avaluar les necessitats dels pacients, els professionals sanitaris i els sistemes de salut per facilitar teràpies millorades i segures.

També hi ha espai i necessitat per a una major col·laboració entre la normativa de la UE i els grups de pagadors. Això tindria l’objectiu d’identificar els resultats bàsics diferents de la supervivència que es puguin incorporar als assaigs, així com als sistemes sanitaris, per generar dades al llarg del cicle de vida.

EAPM sempre ha defensat els principals col·laboradors transfronterers i treballa intensament per aconseguir que el missatge surti aquí, sobre el terreny, en els estats membres, les regions on habiten, i també les regions dels estats membres.

Els Balcans en la seva totalitat i, dins de la regió, Bulgària i Croàcia poden tenir un paper important, per tant, el nostre compromís considerable a la conferència celebrada aquesta setmana a Sofia.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Aliança Europea per a la medicina personalitzada, salut, la medicina personalitzada

Els comentaris estan tancats.