L'ensenyament i l'aprenentatge en l'era digital: els estudiants i professors de 450,000 utilitzen l'eina #SELFIE de la UE per a les escoles

| Octubre 28, 2019

25 octubre va marcar un any des del llançament de SELFIE (Autoreflexió sobre un aprenentatge eficaç fomentant la innovació mitjançant la tecnologia educativa), l’eina en línia gratuïta de la Comissió Europea que ajuda les escoles a valorar i millorar les maneres d’utilitzar la tecnologia per a l’ensenyament i l’aprenentatge. Fins ara, els estudiants, professors i líders d'escoles de 450,000 han utilitzat l'eina fins ara, i s'espera que aquesta xifra superi 45 a final de 500,000.

Comentant el primer aniversari, el comissari d’Educació, Cultura, Joventut i Esport, Tibor Navracsics, responsable de la Centre Comú d'Investigació, va dir: "Estic satisfet amb això L’eina SELFIE s’està utilitzant en tantes escoles diverses, ajudant professors i estudiants a discutir la millor manera d’utilitzar les noves tecnologies en l’ensenyament i l’aprenentatge i potenciant les seves habilitats digitals. Les pròpies escoles són organitzacions d’aprenentatge i amb SELFIE poden fer un balanç d’on són els viatges digitals i preparar el seu futur curs. "

SELFIE es millora contínuament mitjançant proves d’usuaris i recollint comentaris de les escoles. Les noves funcions inclouen una guia de vídeo per a les escoles per configurar i personalitzar l’eina i la possibilitat de comparar resultats amb exercicis SELFIE anteriors a la mateixa escola. La Comissió Europea també està donant a conèixer i sensibilitzar les escoles per augmentar la seva presa d’acció, per exemple a través de eTwinning, la plataforma de professors més gran del món i Setmana Codi de la UE. A 2020, es desenvoluparan més materials de suport i formació, incloent un curs massiu Open Online per a escoles de SELFIE i com els professors poden utilitzar els seus resultats per millorar l’ensenyament i l’aprenentatge amb el suport de les tecnologies digitals. Una versió de SELFIE per a formació i formació professional basada en el treball també ha de començar el gener de 2020.

Testimonis de persones que utilitzen SELFIE

“Utilitzem les tecnologies digitals des de fa molts anys, però no hem tingut una avaluació adequada de com estem fent, les nostres debilitats i què pensen els estudiants sobre l’ús de la tecnologia a la nostra escola. A través de SELFIE, sabem que podem millorar coses com la protecció de dades, l’ús més segur d’internet i les xarxes socials. També cal augmentar la confiança dels professors amb més formació i suport en l’ús de la tecnologia. ”Director d’escola, Espanya.

“SELFIE va facilitar el consens perquè ens va impulsar a tenir debats detallats sobre l’aprenentatge digital. El nostre enfocament de l’aprenentatge digital és que es converteixi gairebé en un aspecte invisible de l’escola, que la tecnologia hi és quan els nens ho necessiten més i quan milloraran els resultats d’aprenentatge de cada nen. ”Director d’escola, Irlanda.

"Els estudiants són més feliços, ja que la qualitat de les classes d'informàtica ha millorat com a resultat de les intervencions que han tingut lloc després de rebre l'informe SELFIE." Professora, Grècia.

"Ara tenim objectius més clars i estem treballant per abordar els diferents punts de vista que vam veure a través de l'informe escolar SELFIE". Professora, Itàlia.

Fons

Finançat mitjançant el programa programa Erasmus +, SELFIE involucra tota la comunitat escolar (professors, líders escolars i estudiants) a reflexionar sobre una sèrie de preguntes i declaracions sobre l’ús de la tecnologia en sis àmbits, incloent habilitats digitals dels estudiants, desenvolupament professional del professorat, infraestructures i lideratge. La participació és voluntària. Cada escola pot configurar les preguntes per adaptar-se a les seves necessitats, escollint entre enunciats opcionals i afegint les seves pròpies preguntes.

Un cop estudiants, professors i líders de l’escola han respost, l’escola rep un informe personalitzat amb dades i informació. Aquests descobriments poden ajudar a una escola a veure què funciona millor i menys bé i a identificar àmbits en què es necessita l’acció (per exemple, si els professors estan satisfets amb la formació que reben; quina part de la infraestructura dels estudiants voldrien millorar; si l’escola té una visió sobre com vol utilitzar la tecnologia i, si és així, si aquesta s'ha comunicat al personal i als estudiants).

Totes les respostes a SELFIE són anònimes i no es recopilen dades personals. Les dades no s’utilitzaran per classificar escoles ni sistemes d’educació.

SELFIE ha estat desenvolupat per la Comissió amb un equip d’experts en educació d’arreu d’Europa i està disponible en idiomes 31 (idiomes oficials de la UE 24, així com albanès, georgià, macedoni, serbi, Montenegrí, rus i turc). Es pot utilitzar en escoles de formació primària, secundària i formació professional superior.

SELFIE és una de les iniciatives 11 de la Pla d'Acció Educativa Digital que va ser adoptada per la Comissió el mes de gener de 2018 i va fins al final de 2020. El Pla d’acció té com a objectiu impulsar les competències digitals a Europa i donar suport a l’ús innovador de les tecnologies digitals per a l’ensenyament i l’aprenentatge. És una de les diverses iniciatives de la Comissió que fonamenta les bases de l'A Espai Europeu d'Educació.

Més informació

SELFIE

Fitxa tècnica del centre de recerca conjunt

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Educació, Erasmus +, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.