La Comissió notifica a la República de l’Equador la necessitat d’intensificar les accions per lluitar contra #IllegalFishing

| Octubre 31, 2019

La Comissió Europea continua la seva acció per combatre la pesca il·legal a tot el món notificant a la República de l’Equador que necessita intensificar les seves accions (targeta groga) en la lluita contra la pesca il·legal, no declarada i no regulada (INN).

El comissionat de Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca, Karmenu Vella, va dir: "L'Equador és un important soci comercial per a productes pesquers. Tenim una responsabilitat enorme envers els consumidors de la UE d’assegurar-nos que les importacions d’aquest país només deriven d’activitats de pesca legals. La Comissió Europea ha detectat deficiències que dificulten la capacitat de l'equador de proporcionar aquesta garantia. Convidem les autoritats equatorianes a intensificar els seus esforços i aplicar les reformes necessàries per lluitar contra la pesca INN. Estem preparats per treballar estretament amb l’Equador per solucionar els problemes identificats i augmentar els estàndards de gestió pesquera. La lluita contra la pesca il·legal ha estat part integrant de l’acció de la UE per millorar la governança oceànica durant els últims deu anys, i es mantindrà al capdavant de l’agenda política també a l’entrada de la Comissió. "

La decisió es basa en mancances identificades sobre la capacitat del país de complir amb les normes acordades en virtut del dret internacional del mar com a bandera, port i estat del mercat. Es recomana a Equador que intensifiqui les seves accions per garantir que els peixos que entren al seu mercat no deriven de la pesca INN. En particular, hauria de desenvolupar un sistema d’execució i sanció per abordar les activitats de pesca INN. A més, és primordial un control adequat de l'activitat de les plantes transformadores, especialment les exportadores a la UE. La Comissió també ha identificat limitacions en el marc legal de la pesca.

En aquesta fase, la decisió no inclou cap mesura que afecti el comerç. La targeta groga és un avís i ofereix a l’Equador la possibilitat de reaccionar i prendre mesures per rectificar la situació en un termini raonable. El mecanisme per fer front a la IUU preveu que en els casos de incompliment continuat els països poden enfrontar-se finalment a l’exclusió de les seves exportacions de peix del mercat de la UE (targeta vermella). La UE es mostra disposada a continuar treballant colze a colze amb l’Equador, inclosa mitjançant l’assistència tècnica quan sigui necessari, per implementar les reformes necessàries.

Fons

El valor global de la pesca il·legal, no declarada i no regulada (INN) s'estima en 10-20 mil milions d'euros a l'any. Cada any, entre 11 i 26 milions de tones de peix, és a dir, almenys el 15% de les captures mundials, es capturen il·legalment. La UE és el major importador mundial de productes pesquers i no pot acceptar aquests productes al seu mercat.

La lluita contra la pesca IUU és part del compromís de la UE per aconseguir-ho Sostenible Objectiu de Desenvolupament 14.4: és a dir, acabar amb la pesca il·legal i garantir un ús sostenible del mar i dels seus recursos. És també un pilar important de l'estratègia de governança oceànica de la UE, amb l'objectiu de millorar la governança internacional dels oceans.

Les accions de la Comissió es basen en "la UE"Reglament IUU", que va entrar en vigor a 2010. Segons les seves disposicions, només els productes de la pesca certificats com a legals poden accedir al mercat de la UE. El reglament també preveu mecanismes específics de diàleg amb els països que no compleixen les seves obligacions com a bandera, costa, port i estat del mercat segons el dret internacional. L’objectiu principal d’aquests diàlegs és corregir les mancances existents, mitjançant un suport adequat als països tercers afectats. Per tant, sovint condueixen a tenir socis nous i compromesos en la lluita contra la pesca INN.

Des de 2012 de novembre, la Comissió va entrar en diàlegs formals amb països tercers de 25, és a dir, els va advertir oficialment de la necessitat de prendre mesures efectives per lluitar contra la pesca INN (targeta groga). En la majoria dels casos, es van observar avenços significatius i, per tant, la Comissió va poder tancar satisfactòriament la fase de diàleg formal i donar-los una targeta verda. Pocs països encara no han mostrat el compromís necessari amb les reformes fins ara. Com a resultat, els productes de la pesca capturats pels seus vaixells no poden ser importats a la UE (targeta vermella).

Més informació

MEMO sobre pesca il·legal, no declarada i no regulada en general i a l’Equador

Visió general dels procediments de pesca il·legals, no declarats i no regulats amb països tercers

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, La pesca il·legal, Marítim, la sobrepesca

Els comentaris estan tancats.