La UE hauria de revisar les normes fiscals per alliberar la despesa en assessors #Climate

| Octubre 31, 2019
La Unió Europea hauria de revisar les seves normes fiscals per permetre als governs gastar més en les polítiques de lluita contra el canvi climàtic i les infraestructures, va dir aquesta setmana un organisme consultiu independent. escriu Francesco Guariscio.

Amb la desacceleració de l'economia de l'eurozona, la raó de les normes fiscals que es van endurir ràpidament després de la crisi de deute de la UE de 2010-12 ara és àmpliament qüestionada.

En el seu informe anual, el Comitè Fiscal Europeu (EFB), que aconsella la Comissió Europea executiva de la UE, va dir que les normes presenten "diversos punts febles".

Va instar a una revisió que permeti als estats augmentar les inversions "productives" que puguin augmentar el creixement fins i tot en els períodes d’estreny cinturó. Entre elles, va incloure les inversions en infraestructures digitals i ajudar a la “mitigació del canvi climàtic”.

“Els països podrien incrementar voluntàriament despeses més enllà dels seus compromisos de cofinançament (amb la UE). La despesa addicional a les zones identificades s'hauria d'excloure del càlcul de les despeses primàries netes ", va dir.

L'EFB, que és l'encarregat de valorar les polítiques fiscals de la UE, va proposar canvis similars l'any passat, però no es van promulgar. La seva convocatòria podria tenir més pes aquest any, ja que la Comissió Europea està fent una revisió periòdica de les normes fiscals.

Els principals organismes financers, com el Fons Monetari Internacional i el Banc Central Europeu, han demanat polítiques fiscals més expansives per impulsar el creixement de la desacceleració.

Mario Centeno, el cap de l’eurogrup de ministres de finances de països que utilitzen la moneda euro, també ha mostrat el seu suport a aquesta postura fiscal per contrarestar el risc de recessió, fent ressò de trucades d’Itàlia i d’altres països amb un creixement econòmic baix.

Però Alemanya, l’economia més gran de la UE, ha resistit els canvis, tement que poguessin reduir la pressió sobre països amb grans deutes públics, com Itàlia i Grècia, per dur a terme reformes estructurals.

L'EFB va reconèixer en el seu informe que els governs altament endeutats han fet poc per reduir la càrrega del seu deute, però va reconèixer que els esforços requerits per una interpretació estricta de les regles podrien haver estat desproporcionats.

La Comissió Europea, que és l'encarregada de controlar els pressupostos dels estats de la UE, ha aplicat les normes amb àmplia discreció, segons ha afirmat l'EFB.

Si bé això podria haver evitat un empitjorament de la situació econòmica en alguns països en crisi, també ha minvat les normes.

Per solucionar aquestes mancances, l'EFB va suggerir allunyar-se dels objectius fiscals uniformes i adaptar els objectius a cada país.

L’exclusió dels requisits fiscals d’inversió en infraestructures i en protecció del clima ja és permesa en circumstàncies excepcionals, però l’EFB vol donar més estabilitat als Estats per continuar invertint en moments difícils. Això també ajudaria a la UE a assolir els seus objectius de reducció de les emissions de carboni.

L'EFB vol regles més simples que es puguin aplicar amb més eficàcia. La normativa existent preveu sancions per als delinqüents, però mai no s’han imposat.

Els Estats amb deutes elevats s’haurien de centrar només en la limitació de la seva despesa neta, que exclou els costos de servei del deute i els pagaments per prestacions d’atur, segons va dir l’EFB.

Però si s’aplica ara, la nova regla seria ja desconvocada per França i Itàlia, que aquest mes van presentar els seus pressupostos 2020 amb un creixement net de la despesa molt per sobre del que recomanava Brussel·les.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Canvi climàtic, medi ambient, EU

Els comentaris estan tancats.