L'assistència sanitària pot truncar #Brexit en la batalla pel vot britànic

| Novembre 4, 2019
A mesura que la campanya de les eleccions britàniques “Brexit” s’acciona, potser no serà la sortida del país de la Unió Europea que prengui el protagonisme, sinó una altra obsessió nacional: el servei de salut, escriu Kylie MacLellan.

El primer ministre Boris Johnson ha emès les eleccions del desembre de 12 com a necessari per trencar el punt mort al parlament sobre el Brexit, dient als votants que només tornant els seus conservadors amb majoria pot finalment el país deixar la Unió Europea.

Però molts partidaris del Partit Laborista de l’oposició, la posició ambigua de què es tracta del Brexit ha alienat alguns votants, creuen que la millor oportunitat de guanyar el poder és centrar el debat en altres qüestions.

El servei nacional de salut (NHS), dirigit per l'estat, que ha proporcionat assistència mèdica gratuïta en el punt d'ús des de fa més de 70 anys, és un tema molt emotiu. Les enquestes d'opinió mostren de forma constant als electors que el citen com el segon tema més important després del Brexit.

Lluita sota la pressió de la demanda rècord degut a una població en creixement i envelliment, i també a la reducció d’esquena als serveis d’atenció social, la NHS ha advertit que s’enfrontarà a una deficiència de finançament malgrat les promeses del govern de diners addicionals.

Malgrat el seu estat benvolgut, les queixes sobre llargs temps d’espera per a consultes i operacions, desmoronaments d’hospitals i escassetat de personal són una característica regular del discurs públic.

Pla laboral per fer de la NHS una part important de la seva campanya.

"Aquest govern ha posat el nostre NHS en crisi, i aquesta elecció és una oportunitat única en generació d'acabar amb la privatització en el nostre NHS, donant-li el finançament que necessita", va dir dimecres el líder laborista Jeremy Corbyn, que va atacar Johnson al parlament. .

Càrrega central de Corbyn: el NHS corre el risc de ser venut a les corporacions americanes en qualsevol acord comercial posterior al Brexit que el govern de Johnson fa amb el president dels Estats Units, Donald Trump.

"El treball no deixarà a Donald Trump de posar-se en mans del nostre servei nacional de salut", va dir Corbyn als ulls de l'audiència en el llançament de la seva campanya al sud-oest de Londres el dijous.

"Molt bé, no està a la venda", va dir, mentre la gent es va posar a peu i va cantar: "No en venda, ni en venda."

Johnson ha dit repetidament que el NHS no estaria a la taula en cap conversa comercial, però els legisladors de l'oposició asseguren que no confien en ell.

Trump, que va declarar durant una visita a Gran Bretanya el mes de juny que tot incloent la salut estaria sobre la taula en les converses comercials, però després va retrocedir i va dir que la salut no ho seria, va dir a la ràdio LBC que la afirmació de Corbyn era ridícula i que no sabia d'on provenia. .

Preguntat sobre si el servei sanitari seria capaç d’atendre les converses sobre el comerç, Trump va dir: "No, en absolut, ni tan sols ens involucraríem en això, no."

"No. No és per nosaltres tenir res a veure amb el vostre sistema assistencial ”, va dir. "No, només parlem de comerç".

Davant d'una campanya de "abandonament" que va prometre gastar els diners que Gran Bretanya envia a la UE a la NHS, el missatge de Johnson als votants és que lliurarà el Brexit perquè Gran Bretanya es pugui centrar en prioritats com la salut, l'educació i la policia.

"BackBoris per obtenir més finançament del NHS perquè tu i la teva família tinguis la cura que necessites", van dir els conservadors a Twitter, mentre Johnson va visitar un hospital el seu primer dia de campanya. Ha realitzat almenys nou visites hospitalàries des de la presa de possessió del càrrec al juliol.

Durant una visita, va estar enfrontat per un activista laborista i el pare d’un nen malalt, que va dir que les cures que havia rebut la seva filla no havien estat acceptables i que els conservadors havien destruït el servei sanitari.

El NHS va dirigir dues pàgines de premsa el dijous (31 octubre), amb el suport del treball Mirall diari esquitxant: "Advertència electoral: Boris i Trump comploten el NHS per acabar amb la venda", mentre que els són conservadors Daily Mail llegir: "Enquesta: Boris té més confiança que Corbyn a NHS".

El NHS, creat per un govern laboral de 1948, és un dels ocupadors més grans del món i és a causa de 2019-20 un import de 166 mil milions de lliures (215.04 mil milions de dòlars), o al voltant de 20%, de la despesa pública anual de la Gran Bretanya.

Tradicionalment ha estat un terreny fort per al treball, amb les enquestes que solen mostrar-se com a més de confiança a la NHS. A les eleccions de desembre, el primer vot d'hivern de la Gran Bretanya des de la 1923, podria jugar aquesta posició.

La pressió sobre el SNS augmenta durant els mesos d’hivern, afegint la preocupació pública i alimentant els titulars dels diaris sobre la “crisi hivernal del NHS”.

"La majoria d'anys veus un repàs del número de seguiment de les qüestions de la NHS durant els mesos d'hivern, ja que contes històries sobre la crisi hivernal, els temps d'espera que augmenten", va dir Chris Curtis, responsable de recerca política de la firma electoral YouGov.

L'última investigació de YouGov va mostrar que el percentatge 32 dels electors considerava el Treball com el més capaç de manejar el NHS, enfront del 26 per cent dels conservadors. En canvi, només el 9 per cent va creure que el treball és millor al Brexit, en comparació amb el 24 per cent dels conservadors.

"És molt millor que els treballadors estiguin centrats en el NHS que no pas que se centrin en el Brexit", va dir Curtis. "És molt probable que això pugui acabar ajudant els treballadors en aquesta campanya".

Moltes enquestes d'opinió donen als conservadors de Johnson un avantatge de dos dígits sobre el treball, però es tracta dels primers dies en una campanya de sis setmanes.

A les últimes eleccions, a 2017, la predecesora de Johnson, Theresa May, va veure que la gran enquesta electoral del seu partit es va evaporar durant la campanya, perdent finalment la seva petita majoria al parlament el dia de les eleccions.

(Lliures $ = 1 0.77)

Comentaris

Comentaris de Facebook

categoria: Una primera pàgina, Brexit, partit conservador, EU, salut, Jeremy Corbyn, Treball, UK

Els comentaris estan tancats.