A #China, Macron vol prendre #B Beijing a la seva paraula sobre el lliure comerç

| Novembre 4, 2019
President francès Emmanuel Macron (A la foto) procuraran que la Xina compleixi les promeses de concedir un major accés a empreses estrangeres, vigilant la indústria agroalimentària i les finances, van dir els assessors abans de la seva arribada a Xangai per a una fira gegant d'importació escriure Marine Pennetier i Michel Rose.

Macron, que assistirà a la fira juntament amb altres funcionaris europeus, entre els quals el comissari de comerç de la UE, Phil Hogan, assumirà la Xina "segons la seva paraula" que pretén obrir-se al comerç, va dir un conseller presidencial abans del novembre de 4-6.

"Com que aquesta fira hauria de demostrar l'obertura de la Xina, demostrem-ho amb accés al mercat agroalimentari i amb els avenços en els acords UE-Xina", va afegir el conseller.

Macron viatjarà amb una delegació empresarial d’empreses 30 que van des de xips blaus fins a petites empreses. Cercarà un major accés en els camps de les finances i aeroespacial, així com menys restriccions a l'exportació de l'avicultura francesa.

La Xina ja fa temps que es veu afectada per les denúncies occidentals de pràctiques comercials injustes, des de les transferències forçades de tecnologia fins a la política proteccionista d’entrada al mercat.

Això ha portat a disputes en particular amb els Estats Units, que han reduït les tarifes a les exportacions xineses. El conseller francès va dir que Washington tenia raó per impulsar un millor comportament dels xinesos, fins i tot si França no necessàriament dóna suport als moviments comercials del president Donald Trump.

"Els Estats Units fan les preguntes correctes, però no necessàriament tenen les respostes correctes", va dir el conseller francès.

El president francès visitarà la Xina per segona vegada des que va prendre possessió del càrrec. Durant el seu últim viatge l'any passat, va dir que el projecte insígnia de Beijing i "Belt and Road" per desenvolupar una infraestructura comercial global no hauria de ser "unidireccional". aquí.

Macron s'ha mostrat desitjat pels països de la UE, que negocien acords comercials com a bloc, per mostrar un front polític unit cap a Pequín. Quan el president Xi Jinping va venir a París el març, Macron va convidar la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el cap de la Comissió de la UE, Jean-Claude Juncker, al palau de l'Elysée.

Les exportacions d'Alemanya a la Xina representen gairebé la meitat del total de la UE i més de quatre vegades més que les de França.

La demostració d’unitat és “important, perquè sabem com els europeus s’han traslladat a la Xina sense cap coordinació en el passat, deixant que la Xina pensés que estàvem dividits”, va dir l’assessor.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Xina, EU, França, Comerç, Els acords comercials

Els comentaris estan tancats.