Lilyana Pavlova va ser nomenada vicepresidenta de #EuropeanInvestmentBank

| Novembre 5, 2019

Lilyana Pavlova és la nova vicepresidenta i membre de la Sra Comitè de gestió dels Banc Europeu d'Inversions (BEI) Va assumir les seves funcions el 1st de novembre. És la primera nacional búlgara a formar part del Comitè de Direcció del banc de la UE.

Pavlova va ser designat pel Consell de Govern del BEI a proposta del ministre de Finances de la República de Bulgària i amb l'acord de la circumscripció dels accionistes del BEI integrats per Bulgària, Croàcia, Xipre, la República Txeca, Hongria, Malta, Polònia, Eslovàquia i Eslovènia. Hi succeeix el senyor Vazil Hudák, el mandat de vicepresident del BEI va acabar a finals d'octubre.

Abans del seu nomenament, Lilyana Pavlova va exercir diverses funcions públiques a Bulgària, tant al govern com al parlament. Ha estat membre del govern búlgar des de 2009, començant com a viceministra i després dues vegades ministra de Desenvolupament Regional i Obres Públiques (2011-2013 i 2014-2017), la primera dona a exercir aquesta funció a Bulgària.

Des del mes de maig 2017 fins al desembre 2018, va ser ministra per a la presidència búlgara del Consell de la Unió Europea 2018, la primera vegada que el país va ocupar la presidència rotativa del Consell de la UE. Com a tal, va ser responsable de la fase preparatòria i de la presidència búlgara, establint el programa i les prioritats nacionals, la coordinació de les polítiques, així com les relacions amb les institucions de la UE.

Va ser diputada a 2013 i, més recentment, des de gener de 2019, on va ser membre del Comitè Permanent Parlamentari d'Afers de la UE i Control de Fons de la UE i de la Comissió d'Afers Jurídics.

Lilyana Pavlova és doctora en Economia i té un Màster en Administració Pública i Integració Europea i llicenciada en Relacions Econòmiques Internacionals.

Quan es va incorporar al BEI, Lilyana Pavlova va dir: "Em complau formar part del banc de la UE i formar part d'una institució que fomenti les inversions per a un creixement sostenible i inclusiu a Europa i més enllà. El BEI és una institució multilateral clau, en la qual tots els estats membres de la UE es basen en la diferència quant a inversions i qualitat dels projectes finançats. La competitivitat, la cohesió i la sostenibilitat a llarg termini de l’economia europea es beneficien significativament del BEI i estic encantada de poder contribuir a aquesta història d’èxit. El lema de la primera presidència búlgara del Consell de la UE a 2018 era "United We Stand Strong" i crec que aquest lema també pot aplicar-se al banc de la UE. "

El Comitè de Direcció és l’òrgan executiu permanent del BEI, format per un president i vuit vicepresidents. El Consell de Govern, els ministres de finances dels estats membres de la 28, nomena els membres del Comitè de Direcció.

Sota l’autoritat del president del BEI, Werner Hoyer, el Comitè Directiu supervisa col·lectivament el funcionament diari del BEI, a més de preparar i vetllar per la implementació de les decisions del Consell d’Administració.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Banc Europeu d'Inversions

Els comentaris estan tancats.