#EAPM: simplement no seria #Brexit sense focs artificials!

| Novembre 6, 2019

Estem intentant (i fallem) evitar totes les bromes després de les celebracions d'ahir a la "Nit de foc" al Regne Unit, escriu Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan.

Els no britànics poden tenir o no consciència que 5 novembre commemora el famós intent de 1605 per part d’un tal Guy Fawkes d’explotar les cases del Parlament amb explosius amagats al celler. L'anomenat Gunpowder Plot va ser frustrat just a temps, i cada any es cremen efígies de Fawkes a les fogueres per celebrar el seu fracàs.

Tot i això, davant els shenanigans sobre el Brexit a la Cambra de la Comuna i la baixa estima que té actualment el Parlament (o almenys molts dels seus parlamentaris) per molts votants del Regne Unit, molts britànics s’han preguntat on és ara Guy Fawkes que el seu. el país el necessita ...

En una nota més seriosa, els avisos anuals tornaven a aparèixer per part del NHS, cada any moltes persones són ferides a causa dels focs artificials que s’encenen al costat de les fogueres. Hi ha hagut trucades per a controls més estrictes sobre els focs artificials; de nou, aquestes trucades són anuals, però sembla que poc ha canviat.

Al nostre congrés (Brussel·les 3 / 4 desembre). Seguint els passos de dos esdeveniments d’èxit anteriors a Belfast i Milà (més set conferències anuals a Brussel·les), EAPM reuneix de nou grups d'interès de tota la gamma de la medicina personalitzada, amb l’objectiu de formular estratègies, missatges i preguntes clau que seran. comunicada als polítics i als legisladors de la Unió Europea i dels estats membres, molts dels quals parlaran i / o assistiran.

Les inscripcions a l’esdeveniment a la Fundació Universitat ja estan obertes i podeu reservar el vostre slot aquí.

Contes sota el foc

Permanent al Regne Unit, amb unes eleccions generals per a la 12 de desembre, l'oposició laborista ha decidit iniciar-se atacant el registre dels conservadors governants, ara sota el lideratge del primer ministre Boris Johnson, sobre la gestió de l'esmentat NHS.

John Ashworth va utilitzar el secretari de salut i assistència social Sky News per atacar les operacions cancel·lades, llistes d’espera llargues i reducció de llits d’hospital, i afegeix que els conservadors “han suprimit l’HSS, han retallat els pressupostos, no han pogut fer front als problemes de plantilla de l’NSS”.

Però no és només el Regne Unit ...

A Finlàndia, l'associació mèdica del país ha advertit que els centres sanitaris d'atenció primària afronten els seus majors desafis a causa del finançament estancat i les necessitats d'un envelliment de la població que fa pressió. L'associació mèdica ha demanat mesures urgents, malgrat que el govern a Hèlsinki va anunciar a l'octubre un import de 70 milions d'euros addicionals en finançament dels centres.

En qualsevol altre lloc, sembla que gairebé tots els estats membres de la UE estan treballant actualment en una nova política sanitària i molts han mirat a la Comissió Europea per obtenir suport tècnic.

Entre els àmbits que preocupa els països s’inclouen el rendiment del sistema sanitari. Alguns països es mostren reticents a que la Comissió s’impliqui en això, però entre els que volen saber el bé (o no) que estan fent, hi ha Irlanda, Croàcia, Letònia i Eslovènia.

Mentrestant, Bulgària, Espanya i Croàcia utilitzen el suport de la Comissió a l’hora d’implementar la salut electrònica, arran de la República Txeca aprofitant el suport a 2017 per crear un centre nacional d’e-salut.

La Comissió també ha ajudat a impulsar programes de cribratge del càncer colorectal a Itàlia, Romania i Eslovàquia. Curiosament, amb el debat HTA encara en curs, Xipre, Lituània i Portugal han estat recolzats des de la 2017 per establir o millorar la seva avaluació de tecnologia de salut.

Hi ha molts altres casos en què la UE ha estat convocada, com ara l’AMR, que poden sorprendre davant la manca de competència de la UE en un munt d’àrees relacionades amb la salut. No obstant això, la Comissió diu que ja ha rebut sol·licituds de suport de 609 per a l'any que ve, en un ampli ventall d'àrees.

Les peticions provenen d’estats membres de 27 i tindran un cost d’estimació de 243.5 milions d’euros. Encara no s'han pres decisions sobre les sol·licituds de suport.

Mentrestant, un grup d’experts designat per la Comissió ha identificat la salut intel·ligent com una de les principals cadenes estratègiques de valor de la UE en què els Estats membres, les institucions i el sector privat poden col·laborar per desenvolupar-se.

Limbo ballant

Com ja sabem, la Comissió d’Ursula von der Leyen s’ha endarrerit, deixant a l’executiu de la UE en limbo de moment i no ha pogut avançar en qüestions clau com la intel·ligència artificial. Però, almenys, la DG SANTE està lluny d’estar estancada i ha pronunciat que el model de negoci de les empreses farmacèutiques ha de canviar.

D’aquesta manera es garanteix que l’accés als medicaments es mantingui al costat de la innovació, segons Martin Seychell, subdirector general de la DG SANTE.

Seychell va dir que la UE ha de trobar maneres de "vincular els excel·lents incentius que tenim per a la innovació, que s'han demostrat reeixits" amb nous incentius per a l'accés.

Nathalie Moll, directora general de l'EFPIA, va insistir que la indústria no pot proporcionar accés per si sol, i va afegir que l'augment de teràpies innovadores hauria de comportar una transformació de sistemes de salut que també puguin afrontar els reptes que afecten l'accés.

Actualment, la Comissió està estudiant els seus incentius per al desenvolupament de medicaments pediàtrics i orfes, i Seychellesll va dir que això es podria estendre als antibiòtics i a les vacunes.

Enmig de tot això, va intervenir en governs i empreses farmacèutiques que sovint es culpen els uns dels altres per problemes d'accés i va demanar un canvi en el model de negoci de la indústria "no per castigar ningú, sinó per recompensar a tothom".

Seychell va continuar: "No hem de menystenir que tot això es descarta: com expliques al ministre de Salut d'un país petit que han de pagar vuit vegades el preu que paga un país més gran? Com s’explica als pacients on el medicament ni tan sols està disponible perquè el país és massa petit? Aquesta és una realitat. ”

Pressupost, o fudgeu?

Aquí tornem a passar ... La propera ronda del pressupost (2021-2027), com sempre, plantejarà el tema de qui obté què i per a quant, una preocupació particular dels estats membres que obtenen més diners que els que aporten, però volen per evitar que es torni menys a la següent ronda.

Al finalitzar aquesta actualització, estava tenint lloc una reunió a Praga, amb els líders de 17, principalment de les regions de l'est i del sud de la UE, per discutir prioritats particulars en les negociacions sobre el pressupost.

Els estats membres presents demanaran que la despesa de la política de cohesió de la UE es mantingui als nivells actuals, alhora que conclou que és “vital salvaguardar el finançament de la Política de Cohesió al nivell de 2014-2020 MFF en termes reals”.

Veurem què succeeix en el seu moment, però la discussió és que els països que actualment reben rebaixes poden veure’s disminuïts i acabar amb la retirada del tot, probablement per 2025. Diuen "converses sobre diners". Certament, tothom parla de diners.

Això és tot de moment, però no us oblideu de registrar-vos al Congrés EAPM el mes que ve. Heus aquí enllaç aguanyar.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, Aliança Europea per a la medicina personalitzada, salut, la medicina personalitzada, UK

Els comentaris estan tancats.