L’acord amb fita protegirà 100 #EuropeanGeographicIndications a #Cina

| Novembre 6, 2019

Avui (6 de novembre), la UE i la Xina han conclòs les negociacions sobre un acord bilateral per protegir les indicacions geogràfiques europees 100 (IG) a la Xina i les xineses xineses a la UE contra les imitacions i la usurpació. Es preveu que aquest acord de referència suposarà beneficis recíprocs comercials i demanda de productes d'alta qualitat per les dues parts. Respectar el compromís adquirit al darrer Cimera UE-Xina de l'abril 2019, aquest acord és un exemple concret de cooperació entre la Unió Europea i la República Popular Xina, reflectint l’obertura i l’adherència de les dues parts a les normes internacionals com a base de les relacions comercials.

El comissionat d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Phil Hogan, va dir: “Els productes d’Indicació Geogràfica Europea són reconeguts a tot el món per la seva qualitat. Els consumidors estan disposats a pagar un preu més elevat, confiant en l’origen i l’autenticitat d’aquests productes, alhora que premien els agricultors. Aquest acord mostra el nostre compromís de treballar estretament amb els nostres socis comercials mundials com la Xina. És un triomf d’ambdues parts, enfortint la nostra relació comercial, beneficiant els nostres sectors agrícola i alimentari i els consumidors d’ambdues parts ”.

La Xina és la segona destinació de les exportacions agroalimentàries de la UE 12.8 milions de € (al període 12-mesos entre 2018 de setembre i 2019 d'agost). És també la segona destinació de les exportacions de la UE de productes protegits com a indicacions geogràfiques, que representen el 9% del seu valor, incloent vins, productes agroalimentaris i begudes espirituoses.

El mercat xinès és un mercat potencial de gran creixement per a begudes i aliments europeus, amb una creixent classe mitjana amb gust per productes europeus icònics, d'alta qualitat i genuïns. També té un sistema d’indicació geogràfica ben establert, amb especialitats que els consumidors europeus podrien descobrir encara més gràcies a aquest acord.

La llista europea de GI per protegir a la Xina inclou productes com ara cava, xampany, feta, whisky irlandès, Münchener Bier, Ouzo, Polska Wódka, Porto, Prosciutto di Parma i Queso Manchego. Entre els productes xinesos, la llista inclou, per exemple, Pixian Dou Ban (Pixian Bean Paste), Anji Bai Cha (Te Blanc d'Anji), Panjin Da Mi (arròs Panjin) i Anqiu Da Jiang (Anqiu Ginger).

A el comunicat de premsa està en línia i la llista de tots els noms protegits.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Xina, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.