Més informació sobre la Unió Europea a l'escola: la Comissió llança #JanAmosComeniusPrize

| Novembre 6, 2019

La Comissió Europea d'avui (6 de novembre) va llançar una competició a tota la UE per a una educació de qualitat a la Unió Europea. Aquest nou premi s’atorga a centres d’ensenyament secundari que ensenyen sobre la tasca de la Unió Europea d’una forma innovadora i estimulant.

Permetrà reconèixer, a nivell europeu, el treball rellevant realitzat a cada estat membre i posarà de manifest la importància de l’ensenyament i l’aprenentatge de la Unió Europea des de ben petits, contribuint a la difusió de bones pràctiques.

Comissari d'Educació, Cultura, Joventut i Esports Tibor Navracsics (a la foto) va dir: "Calen mesures per millorar el coneixement i la comprensió dels ciutadans de la Unió Europea. Això ha de començar a una edat primerenca i les escoles tenen un paper clau a l’hora d’animar els joves europeus a esdevenir ciutadans europeus actius i informats implicats en els processos democràtics que configuren el futur de la UE. Estic encantat que aquest nou premi doni visibilitat al treball de les escoles que sensibilitzen els seus alumnes sobre la Unió Europea i desenvolupen el sentit de pertinença. "

El premi Jan Amos Comenius per a una educació de qualitat a la Unió Europea està obert a les escoles secundàries de la UE. El termini per a la sol·licitud és 6 2020 febrer a 17h CET. Els premis es lliuraran al maig de 2020. Es tracta d’una iniciativa del Parlament Europeu implementada per la Comissió Europea. Hi ha més informació sobre com participar, inclosos els documents de sol·licitud i les normes del concurs aquí. L’any passat, després d’una proposta de la Comissió, els ministres d’educació de la UE van adoptar una recomanació sobre els valors comuns, l’educació inclusiva i la dimensió europea de l’educació, un element essencial de l'espai europeu d'educació que haurà de completar 2025.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, L'aprenentatge d'adults, Educació, Erasmus, Erasmus +, EU, Comissió Europea, idiomes, ciència, formació, universitats

Els comentaris estan tancats.