#Brexit i #EUBudget - Quant el Regne Unit encara ha de pagar la UE

| Novembre 7, 2019
Brexit i pressupost de la UE: quant el Regne Unit encara haurà de pagar a la UE © AP Images / European Union-EPL’exercici de les obligacions financeres pendents del Regne Unit forma part de les negociacions sobre el Brexit © AP Images / Unió Europea-EP

La solució de les obligacions financeres del Regne Unit és un dels problemes més espinosos de les negociacions sobre el Brexit. Com a membre de la UE, el Regne Unit va assumir certes obligacions, com ara les del pressupost a llarg termini de la UE conegut com a marc financer plurianual. Ara que marxa, el repte és calcular quins són els compromisos pendents durant el període negociacions amb la UE sobre la seva retirada i relacions futures.

Això afecta qualsevol cosa, des de la inversió en recerca i infraestructura fins a ajudes al desenvolupament i pensions per a funcionaris de la UE del Regne Unit.

Com la retirada del Regne Unit afectarà el pressupost de la UE

La decisió del Regne Unit de deixar també afecta els futurs pressupostos de la UE, ja que hi haurà menys estats membres que contribuiran. Llegeix això entrevista amb Jens Geier, el diputat europeu que va negociar en nom del Parlament pel que fa a la major part del pressupost de la UE per a 2017, per saber-ne més.

Per saber què contribueix actualment a tots els estats membres, inclòs el Regne Unit, al pressupost de la UE, fes un cop d'ull a aquesta infografia interactiva.

Contribucions futures?

Una altra qüestió és quant el Regne Unit encara hauria de contribuir al pressupost de la UE en el futur si encara volia tenir accés al mercat únic, la unió duanera o beneficiar-se d'altres iniciatives de la UE.

la posició del Parlament

Al la posició del Parlament adoptats a 5 abril 2017, els eurodiputats van destacar que si el Regne Unit vol ser membre del mercat interior i de la unió duanera, hauria d’acceptar contribucions pressupostàries generals.

També van dir que hauria de respectar totes les seves obligacions legals, financeres i pressupostàries, incloent-hi els compromisos en el marc del marc financer plurianual actual, fins a la data de retirada.

La posició adoptada serveix de guia per a les negociacions en curs entre la UE i el Regne Unit. El Parlament té un paper clau a l'hora de decidir el resultat d'aquestes converses.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, UK

Els comentaris estan tancats.