# Erasmus + - La UE invertirà més de 3 mil milions d'euros en joves europeus per estudiar o formar-se a l'estranger a 2020

| Novembre 7, 2019

La Comissió Europea ha publicat la seva 2020 convocatòria de propostes per al Erasmus + programa. 2020 és l’últim any de l’actual programa de la Unió Europea de mobilitat i cooperació en educació, formació, joventut i esport. El pressupost previst superior a 3 mil milions d'euros, un augment del 12% respecte a 2019, proporcionarà encara més oportunitats als joves europeus d'estudiar, formar o obtenir experiència professional a l'estranger. Com a part de la convocatòria de propostes de 2020, la Comissió posarà en marxa un segon pilot Universitats europees. A més, la UE pretén crear oportunitats 35,000 per als estudiants i el personal africans de participar en el programa com a part del programa Aliança Africa-Europa per a inversions i ocupacions sostenibles.

El comissari d’Educació, Cultura, Joventut i Esport, Tibor Navracsics, va dir: “Estic molt satisfet que a 2020 la Unió Europea inverteixi més de 3 mil milions d’euros en Erasmus +. Ens permetrà obrir més oportunitats als joves europeus d’estudiar o formar-se a l’estranger, permetent-los aprendre i desenvolupar una identitat europea. I ens ajudarà a tirar endavant la iniciativa de les universitats europees, mostrant la nostra inversió continuada a l'Espai Europeu de l'Educació. Estic orgullós de veure que les institucions d’educació superior formen noves aliances fortes, obrint el camí cap a les universitats del futur, en benefici d’estudiants, personal i societat a tota Europa ”.

La comissària de Treball, Afers Socials, Competències i Mobilitat Laboral, Marianne Thyssen, va afegir: “Les noves oportunitats de finançament d’Erasmus per al sector de l’educació i la formació professional reforçaran la comunitat d’educació i formació professional; ponts, regions i països. El reforç d’ErasmusPro farà que aquests bons siguin encara més estrets, donant més oportunitats a més estudiants d’educació i formació professional ”.

Qualsevol organisme públic o privat actiu en els camps de l'educació, la formació, la joventut i l'esport pot sol·licitar finançament en virtut d'aquesta convocatòria de propostes. A més, poden sol·licitar grups de joves actius en el treball juvenil, però no constituïts formalment com a organitzacions juvenils. Juntament amb la convocatòria de propostes, avui la Comissió també ha publicat el Guia de programes Erasmus + en totes les llengües oficials de la UE. Proporciona als sol·licitants informació sobre totes les oportunitats que se’ls obren en educació superior, formació i formació professional, educació escolar i educació d’adults, joventut i esport sota Erasmus + a 2020.

Universitats europees

Les primeres universitats europees 17 van ser seleccionats al juny 2019. Estan en procés d’iniciar les seves activitats. La segona convocatòria de propostes llançada avui es basa en aquesta primera fase de proves. La iniciativa serà el focus d’una Comissió Europea esdeveniment Avui (7 novembre), on totes les universitats europees seleccionades fins ara es reuniran per primera vegada per intercanviar informació i discutir el camí a seguir amb estudiants, rectors i ministeris responsables de l'educació superior. Altres universitats també estaran representades per a debats sobre el futur de l'educació superior a Europa.

Educació, formació professional i aprenentatge d’adults

Aquest serà el tercer any de les Associacions d’Intercanvi Escolar: una acció Erasmus + que ofereix oportunitats a les escoles europees per intercanviar alumnes i professors. Durant els darrers dos anys hi han participat més de les escoles 15,000. A 2020, altres escoles 9,000 tindran l’oportunitat de participar-hi.

En educació i formació professional, la inversió se centra en ErasmusPro - oportunitats per als aprenents i aprenents de passar entre tres mesos i un any a l'estranger, desenvolupant les seves competències professionals i lingüístiques. Des del seu llançament a 2018, ErasmusPro ha aconseguit augmentar l’interès per les pràctiques a llarg termini en formació i formació professional i ha donat suport a més d’aprenentatges de 12,000 a l’any. El suport també ajudarà a la creació de centres d’excel·lència i formació formatius transnacionals “pilot”, integrats en les estratègies de desenvolupament local i regional. Els centres treballaran estretament amb altres sectors d’educació i formació, la comunitat científica i els negocis per desenvolupar currículums d’alta qualitat orientats a habilitats sectorials.

En l’aprenentatge d’adults, el suport financer ajudarà a crear o reforçar xarxes regionals o nacionals de proveïdors d’aprenentatge d’adults, de manera que puguin oferir un nombre més gran de projectes de qualitat per al proper programa Erasmus.

Oportunitats addicionals en l'Aliança Àfrica-Europa

Com en 2019, la convocatòria d’enguany oferirà oportunitats addicionals de suport als intercanvis d’estudiants i personal africà per participar a Erasmus +. Si bé ja s’han produït intercanvis 26,247, l’objectiu és donar suport a les persones 35,000 de 2020, tal com s’anuncia a la Aliança Africa-Europa per a inversions i ocupacions sostenibles. Les universitats també poden sol·licitar la creació de capacitats en projectes d’educació superior, que contribueixen directament a les recomanacions formulades en els darrers anys Conferència d'alt nivell entre Àfrica i Europa sobre col·laboració en educació superior.

Fons

Erasmus + és el programa de la UE per a la mobilitat i la cooperació transnacional en les àrees d’educació, formació, joventut i esport per al període 2014-2020. El programa actual, així com el seu successor, que entrarà en vigor a 2021, tenen un paper clau per fer realitat l’Espai Europeu d’Educació de 2025. Erasmus + té com a objectiu facilitar l’accés al programa per a participants des de tots els àmbits, amb un focus especial en arribar a persones amb desavantatges socials, econòmics, físics o geogràfics.

Al maig de 2018, la Comissió ha proposat que duplicar el pressupost Erasmus fins a 30 mil milions d'euros per a 2021-2027, cosa que permet que fins a 12 milions de persones tinguin experiència a l'estranger.

Més informació

Erasmus + Convocatòria de propostes

Guia de programes Erasmus +

Erasmus +

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Educació, Erasmus, Erasmus +, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.