La UE "ha d'estar unida" a #COP25 a Madrid

| Novembre 7, 2019
El Comitè de Medi Ambient del Parlament Europeu (ENVI) ha adoptat avui una resolució que demana als governs nacionals, regionals i locals, així com a la UE que intensifiquin els esforços per assolir els objectius de l'Acord de París i juguin un paper constructiu en les Nacions Unides d'aquest any. Conferència sobre canvi climàtic a Madrid.

La resolució subratlla la necessitat del lideratge climàtic de la UE: insta els líders de la UE a comprometre's amb una estratègia a llarg termini per assolir les emissions de gasos d'efecte hivernacle net de zero per 2050, com a màxim, a la cimera de la UE a mitjans de desembre. Els eurodiputats també demanen a la UE que elevi el seu objectiu per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle al 55% per 2030 en comparació amb 1990, de l’objectiu actual de 40%. Això és un senyal per a la Comissió Europea que entri per fer propostes ambicioses necessàries per assolir els objectius de l'Acord de París.

Al mateix temps, la resolució recorda a tots els països la seva responsabilitat col·lectiva i que tots els estats, especialment els països rics, haurien d’actualitzar els seus propis compromisos climàtics per part de 2020, tal com exigeix ​​l’Acord de París. En la setmana que Donald Trump va prendre les mesures formals per retirar-se de l'Acord de París, la resolució ENVI acull la continuada mobilització d'estats nord-americans i actors no estatals. La urgència de l’acció es destaca pel fet que els darrers quatre anys (2015 a 2018) van ser els quatre primers anys més càlids en els registres globals de temperatura, mentre que 2018 va registrar un rècord d’emissions de carboni global.

Pascal Canfin (List Renaissance, FR), president de la Comissió de Medi Ambient, va dir: "El Comitè de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat dels Aliments del Parlament Europeu estableix avui objectius ambiciosos per davant del COP25 a Madrid el mes de desembre.

"Si es tracta de l'alineació de tot el pressupost europeu amb l'Acord de París, de la reafirmació de la necessària reducció de les emissions de carboni del 55% en 2030 o de la reducció de la desforestació importada a Europa, el Comitè de Medi Ambient obre el camí perquè Europa sigui el primer continent neutre al carboni de 2050. També acull que el Comitè de Medi Ambient ha sol·licitat al Parlament Europeu que planteixi les seves pròpies ambicions climàtiques i ambientals.

"Mentre que els Estats Units van confirmar ahir la seva retirada de l'Acord de París, reiterem avui en el Comitè de Medi Ambient del Parlament Europeu que volem que Europa sigui seriosa per la lluita contra el canvi climàtic".

Nils Torvalds (Svenska folkpartiet, FI) Renova el coordinador de l’ENVI per a Europa: “Com està el món actual, Europa ha de ser el líder en la política climàtica responsable a la COP25 de Madrid. Fem un gran esforç per tenir un mandat fort a Madrid. Aquesta és l’essència de la nostra decisió ”.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, les emissions CO2, medi ambient, EU

Els comentaris estan tancats.