Els bancs #Eurozone poden necessitar més buffers - #ECB

| Novembre 7, 2019

Els reguladors de la zona euro haurien de considerar obligar els bancs a construir amortidors majors de capital com a protecció contra una crisi encara més gran que podria provocar una crisi de crèdit, el vicepresident Luis de Guindos, del Banc Central Europeu (A la foto) va dir dimecres (6 novembre),escriure Francesco Canepa i Frank Siebelt.

Després d’haver acumulat capital durant l’última dècada, els majors bancs del bloc de divises es troben ara ben posicionats per provocar una caiguda, però la majoria encara tenen un amortidor de capital addicional que es podria alliberar en períodes d’estrès.

"Encara que considerem que el nivell de capital és adequat, sembla haver-hi una possibilitat de tenir una quota més elevada de capital en forma de buffers alliberables", va dir Guindos en una conferència de supervisió bancària.

El problema és que en una caiguda econòmica, els bancs mantenen els seus índexs de capital desvinculant i cedint actius, restringint el crèdit a l’economia real i agreujant qualsevol contracció.

Deixar caure els índexs de capital gairebé no és una opció, ja que això restringiria la capacitat dels prestamistes de pagar dividends, una acció que els accionistes van acarnissant.

Només set dels països de la zona de l'euro 19 han activat un amortidor anticíclic i fins al moment només s'ha creat un nombre de capital "molt limitat", un risc potencial per a l'economia.

De Guindos també va advertir que les perspectives econòmiques globals es deterioraven i que la incertesa augmentava, creant un entorn difícil per a un sector bancari que ja lluita amb una rendibilitat feble, costos elevats i competència excessiva.

"Aquest entorn pot pressionar la rendibilitat dels bancs i dificultar la seva capacitat d'intermediació a mesura que s'aconsegueixin reduir els marges i que el flux de negocis s'alenteixi", va afegir.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Economia, EU, EU, Banc Central Europeu (BCE), Eurozona

Els comentaris estan tancats.