# Ajut estatal: la Comissió aprova més de 22 milions d'euros de suport públic per promoure l'operabilitat del transport ferroviari a les # Terres baixes

| Novembre 7, 2019

La Comissió Europea ha aprovat, en virtut de les normes d’ajuda estatal de la UE, un ajut públic de 22.2 milions d’euros per actualitzar els equips de gestió del trànsit a les locomotores de mercaderies dels Països Baixos. A l'octubre de 2019, els Països Baixos van notificar a la Comissió els seus plans per donar suport a l'actualització de locomotores de càrrega transfrontereres 99 amb les més noves Sistema europeu de gestió del trànsit ferroviari (ERTMS) equip a bord.

El suport públic tindrà la forma d’ajuts directes als propietaris de les locomotores, destinats a prototips i actualitzacions en sèrie dels equips. La Comissió va avaluar el sistema segons les regles de la UE sobre ajuts estatals, en particular la Directiva Directrius de la Comissió 2008 sobre ajuts estatals per a empreses ferroviàries i va comprovar que: (i) el sistema holandès és beneficiós per al medi ambient i per a la mobilitat, ja que dóna suport al transport ferroviari, que és menys contaminant que el transport per carretera, alhora que disminueix la congestió per carretera; (ii) la mesura sigui proporcionada i necessària per assolir els objectius previstos; i (iii) el finançament públic holandès té un "efecte incentiu", ja que els propietaris de vehicles ferroviaris no realitzessin l'actualització necessària dels equips ERTMS de les seves locomotores de mercaderies absents del suport públic. Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que la mesura s’ajusta a les normes d’ajuda estatal de la UE.

La comissària Margrethe Vestager, responsable de la política de competència, va dir: “El sistema holandès contribuirà al desplegament del sistema europeu de gestió del trànsit ferroviari i a la creació d’un espai únic ferroviari europeu. Millorarà la competitivitat dels ferrocarrils europeus i fomentarà el desplaçament del trànsit de mercaderies de carretera a ferrocarril, d’acord amb els objectius ambientals i de transport de la UE, sense distorsionar-ne la competència. "

El comunicat de premsa complet està disponible en línia a EN, FR, DE, NL.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, països Baixos

Els comentaris estan tancats.