La posició de la UE en #WorldTrade en xifres

| Novembre 7, 2019
Trobeu dades clau sobre el comerç de la UE amb el món en aquesta infografia: exportacions, importacions, nombre de llocs de treball relacionats a la UE i molt més.
Infografia sobre exportació de la UEExportacions i importacions a escala global

La UE sempre ha estat a propòsit fomentar el comerç: no només eliminant les barreres al comerç entre els països de la UE, sinó també animant altres països a comerciar amb la UE. A 2018, les exportacions de la UE van representar el 15.2% de les exportacions mundials i les importacions a la UE el 15.1%, la qual cosa va ser un dels principals operadors comercials mundials al costat dels EUA i la Xina.

Els acords comercials

Actualment, la UE té aproximadament 100 acords comercials al seu lloc o en procés d’actualització o negociació.

Els acords comercials no són només una oportunitat per reduir els aranzels, sinó també per aconseguir que els nostres socis reconeguin els estàndards de qualitat i seguretat de la UE i respectin productes amb una denominació d’origen protegida, com ara el xampany o el formatge Roquefort. Això és molt important ja que els productes alimentaris europeus gaudeixen d’una reputació mundial per excel·lència i tradició.

Infografia sobre exportació de la UEInformeu-vos dels acords comercials de la UE

La UE també utilitza acords comercials per establir estàndards per al medi ambient i el treball, per exemple per evitar la importació de productes produïts amb treball infantil.

L’últim acord comercial signat per la UE va ser amb Japó a 2018, que el Parlament va adoptar al desembre 2018, però moltes altres empreses estan sent negociades.

Importacions i exportacions de la UE

Infografia sobre exportació de la UEInfografia sobre importacions i exportacions de mercaderies de la UE en 2018

Les empreses europees no només es beneficien de les economies d’escala que formen part del mercat únic més gran del món, sinó també d’acords comercials que permeten a les empreses de la UE exportar molts dels seus serveis i béns. Al mateix temps, les empreses estrangeres que vulguin exportar a la UE han de complir els mateixos estàndards elevats que les empreses locals, de manera que no hi ha risc de competència deslleial per part de les empreses que no siguin de la UE.

Pel que fa a les exportacions de mercaderies, els principals socis de la UE de gener a agost 2019 van ser els Estats Units (259.9 mil milions d'euros), la Xina (145.3 mil milions d'euros) i Suïssa (105.6 mil milions d'euros). Durant aquest període, la UE va importar la major part de la Xina (272.7 mil milions d'euros) seguida dels Estats Units (193.2 mil milions d'euros) i Rússia (105.0 mil milions d'euros).

Infografia sobre exportació de la UEInfografia: exportacions de països de la UE a 2018

El comerç amb països no europeus ha provocat la creació de milions de llocs de treball a Europa. La Comissió Europea va estimar que a 2017about 36 milions de llocs de treball estaven vinculats al comerç amb països no europeus. Estar al mateix mercat únic també ha comportat un major comerç entre els països de la UE.

A més, la importació de béns i serveis des de fora de la UE ha obligat les empreses europees a ser més competitives, alhora que ofereix als consumidors més opcions i preus més baixos.

Infografia sobre exportació de la UEInfografia sobre el nombre de llocs de treball de la UE vinculats al comerç

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Economia, EU, EU, Tisa, Comerç, Els acords comercials

Els comentaris estan tancats.