#AviationTax - Països Baixos i vuit països més de la UE demanen un impost a l'aviació europea

| Novembre 8, 2019

En comparació amb altres formes de transport, el vol actualment no es troba en un nivell baix i no es calcula, tot i que el viatge aeri és la font de prop del 2.5% de les emissions globals de CO2. És per això que els Països Baixos, juntament amb 8 altres països de la UE, demanen a la nova Comissió Europea que presenti una proposta per a algun tipus d’impost sobre l'aviació.

En el seu declaració conjunta, Alemanya, França, Suècia, Itàlia, Bèlgica, Luxemburg, Dinamarca i Bulgària asseguren juntament amb els Països Baixos que les emissions de CO2 i altres efectes negatius del vol no es comptabilitzen adequadament en el preu dels bitllets d'avió. Els països demanen un enfocament de la UE, que garanteixi condicions de joc i minimitzi el potencial de disputes relacionades amb la competència deslleial. La declaració va ser rebuda pel comissari europeu Frans Timmermans.

"No es tracta només dels Països Baixos, sinó d'un gran grup de països europeus que consideren inacceptable que els viatges aeris no estiguin gravats en impostos, a diferència dels viatges en cotxe, autobús i tren", ha explicat Menno Snel, secretari d'Estat. "Si fem una acció ara, esperem que aquest tema tan important es faci servir també a Europa".

Països Baixos és un dels principals promotors europeus a l'hora de compensar l'impacte negatiu de la vol mitjançant mesures de preus millors. Al juny, vam celebrar una conferència internacional de dos dies on es van donar els primers passos cap a acords europeus sobre aquest tema. També es va publicar un document on s’exposen diverses opcions sobre com fer un preu dels vols, que podria ser utilitzat per la Comissió Europea.

Si no s’arriba a un acord de la UE a la fi de 2020, els Països Baixos l’imposaran impost nacional sobre vols. Ja s’ha presentat un projecte de llei a la Cambra dels Representants, on es debatrà abans d’acabar l’any.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Aviació / aerolínies, Negocis, Economia, EU, EU, Comissió Europea, UK

Els comentaris estan tancats.