#EUCitizens - Quina satisfacció estan les persones amb la seva vida?

| Novembre 8, 2019

"En general, com estàs de satisfet amb la teva vida en aquests dies?", Se'ls va preguntar a persones de tota la Unió Europea (UE). La satisfacció per a la vida representa la forma en què un enquestat avalua la seva vida. En una escala de 0 ("no satisfet en absolut") a 10 ("plenament satisfeta"), la satisfacció vital (mitjana) dels residents de la UE amb edats superiors a 16 va ser 7.3 a 2018, un augment comparat amb 7.0 a 2013.

Des de 2013, el nivell mitjà de satisfacció amb la situació financera de la seva llar pròpia a la UE també va augmentar, des de 6.0 a 2013 a 6.5 a 2018, mentre que la satisfacció mitjana amb les relacions personals es va mantenir gairebé estable, 7.8 a 2013 i 7.9 a 2018. Eurostat, l’oficina d’estadística de la Unió Europea, publica una selecció d’indicadors subjectius sobre el benestar de les persones a Europa. Es pot trobar un article detallat al lloc web d’Eurostat.

La satisfacció vital més alta a Finlàndia i Àustria, la més baixa a Bulgària A 2018, la satisfacció mitjana de vida, mesurada en una escala de 0 a 10, va variar significativament entre els països membres de la UE. Amb una mitjana global de 8.1, els habitants de Finlàndia van ser els més satisfets amb la seva vida a la UE, seguits estretament pels d’Àustria (8.0), Dinamarca, Polònia i Suècia (tot 7.8). A l'extrem oposat de l'escala, els residents a Bulgària (5.4) van ser com a mínim els menys satisfets, seguits dels de Croàcia (6.3), Grècia i Lituània (ambdós 6.4), Hongria (6.5), Letònia i Portugal (ambdós 6.7) .

Entre els estats membres per als quals es disposa de dades de 2018, la satisfacció de vida mitjana ha augmentat des de 2013 als Estats membres de 19. El major augment es va registrar a Xipre (de 6.2 a 2013 a 7.1 a 2018, o a + 0.9), a Bulgària (+ 0.6), a Txèquia, a Estònia, a Polònia i a Portugal (tot + 0.5). En comparació amb 2013, la satisfacció de la vida mitjana es va mantenir sense canvis a dos estats membres: Bèlgica i Croàcia. En canvi, es va registrar una disminució a quatre estats membres: Lituània (de 6.7 a 2013 a 6.4 a 2018, o -0.3), Dinamarca (-0.2), i en menor mesura als Països Baixos i Suècia (ambdós -0.1).

La satisfacció mitjana de la situació financera de la llar va variar significativament entre els estats membres de la UE. Amb una mitjana de 7.6, els habitants de Dinamarca, Finlàndia i Suècia van ser els més satisfets amb la situació financera de la llar. Els van seguir els Països Baixos (7.4), Àustria (7.3), Bèlgica (7.0), Luxemburg (6.9), Alemanya i Malta (ambdós 6.8). A l'extrem oposat de l'escala, els residents a Bulgària (4.3) van ser, com a mínim, els menys satisfets, seguits dels de Grècia, Croàcia i Lituània (tots els 5.2), Letònia i Portugal (tots dos 5.4) i Hongria (5.5).

A gairebé tots els estats membres per als quals es disposa de dades de 2018, la satisfacció mitjana per la situació financera va augmentar en comparació amb 2013, a excepció de Dinamarca, Luxemburg i Països Baixos on es va mantenir sense canvis, i Lituània on va disminuir de 5.8 a 2013 a 5.2 a 2018 (-0.6). Els majors augments es van registrar a Grècia, Xipre i Portugal (+ 0.9), Malta (+ 0.8), Txèquia, Itàlia i Eslovènia (tot + 0.7). Major satisfacció amb les relacions personals a Malta, Àustria i Eslovènia A 2018, la satisfacció mitjana per les relacions personals va variar significativament entre els països membres de la UE. Amb una mitjana global de 8.6, els habitants de Malta, Àustria i Eslovènia van ser els més satisfets amb les seves relacions personals a la UE. Els van seguir els de Xipre i Suècia (ambdós 8.5), Finlàndia (8.4) i Txèquia (8.3). A l'extrem oposat de l'escala, els residents a Bulgària (6.6) seguits dels de Grècia (7.1), Croàcia (7.5), Itàlia, Hongria i Romania (tots els 7.6) van ser els menys satisfets.

Entre els estats membres per als quals es disposa de dades 2018, la satisfacció mitjana amb les relacions personals va augmentar des que 2013 als estats membres de 18. Els majors augments es van registrar a Bulgària (de 5.7 a 2013 a 6.6 a 2018, o + 0.9), Xipre (+ 0.5), Espanya (+ 0.4), Estònia, Itàlia, Portugal i Eslovènia (tot + 0.3). En comparació amb 2013, la satisfacció mitjana de les relacions personals es va mantenir sense canvis a dos estats membres: Hongria i Romania, mentre que es va registrar una disminució a cinc estats membres: Dinamarca, Letònia i Països Baixos (tots els -0.3), Lituània i Luxemburg (tots dos -0.2 ). Informació geogràfica La Unió Europea (UE) inclou Bèlgica, Bulgària, Txèquia, Dinamarca, Alemanya, Estònia, Irlanda, Grècia, Espanya, França, Croàcia, Itàlia, Xipre, Letònia, Lituània, Luxemburg, Hongria, Malta, Països Baixos, Àustria, Polònia, Portugal, Romania, Eslovènia, Eslovàquia, Finlàndia, Suècia i el Regne Unit.

Mètodes i definicions Les dades sobre el benestar subjectiu que es presenten es basen en les estadístiques de la UE sobre el mòdul ad-hoc 2018, que forma part de l'Enquesta de la Unió Europea sobre Condicions de Renda i de Vida (EU-SILC). L’enquesta UE-SILC és la font de referència de la UE per a estadístiques comparatives sobre distribució d’ingressos, pobresa i condicions de vida. El mòdul 2018 va abastar algunes de les variables, que es van recollir prèviament per al mòdul ad-hoc 2013 del mateix tema. La població de referència són totes les llars privades i els seus membres actuals que resideixen al territori d’un determinat estat membre en el moment de la recollida de dades.

Les persones que viuen en llars col·lectives i en institucions són generalment excloses de la població objectiu, així com les parts petites i allunyades del territori nacional, que no representen més d’un 2% de la població nacional. La mesura de la satisfacció de la vida té com a objectiu cobrir una àmplia valoració que l’enquestat fa de la seva vida. El terme "vida" es pretén aquí com a tots els àmbits de l'existència d'una persona. Per tant, la variable fa referència a l'opinió o al sentiment de l'enquestat sobre el grau de satisfacció de la seva vida. L’enquesta va abastar la població de 16 i més. Es mesura en una escala de punts 11 que va des de 0 ("no està satisfet") fins a 10 ("totalment satisfeta").

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU

Els comentaris estan tancats.