Les audicions dels nous #CommissionersDesignate tindran lloc el 14 de novembre

| Novembre 8, 2019

La Conferència de presidents (president del Parlament Europeu i líders de grups polítics) divendres (8 de novembre) va decidir que les audiències dels tres nous comissaris designats tindran lloc el 14 de novembre.

El calendari exacte és el següent:

  • Oliver Várhelyi (Hongria), Neigbourhood and Amplargement, de 8h-11h a la sala JAN 4Q2
  • Adina-Ioana Vălean (Romania), Transport, de 13h-16h a l'habitació Jan 4Q2
  • Thierry Breton (França), Mercat interior, de 13h-16h a la sala Jan 2Q2

Examen de la declaració d’interessos financers per part de la Comissió d’Afers Jurídics

La comissió dels assumptes legals es reunirà el novembre de 12 per avaluar les declaracions d'interès financer dels candidats.

La confirmació per part de la Comissió d'Afers Jurídics de l'absència de conflicte d'interessos és una condició prèvia indispensable per a la celebració de la vista a la comissió de política corresponent.

Preguntes i respostes escrites

El termini per respondre a les preguntes escrites adreçades als candidats pels comitès rellevants és 12 final de novembre del negoci. Les traduccions estaran disponibles l’endemà al migdia.

Estructura de les audiències

Cada audiència té una durada de tres hores. El comissari designat farà una declaració introductòria de 15 minuts, que serà seguida per preguntes dels eurodiputats. Hi haurà preguntes 25 en total: un minut per pregunta, seguit d’una resposta del comissari designat i d’una possible pregunta de seguiment de l’eurodiputat.

Avaluació

Les audiències seran seguides de reunions en què el president i els representants del grup (coordinadors) de les comissions avaluaran el rendiment dels comissaris designats. Podeu trobar més detalls sobre el procés d'avaluació aquí i en la Normes de procediment.

La Conferència de Presidents de Comitè avaluarà el resultat de les audiències a la nit del novembre de 14 i transmetrà les seves conclusions a la Conferència de Presidents. Aquest últim realitzarà l'avaluació final i decidirà si tancarà les audiències en la reunió de la 21 de novembre.

Votació plenària de 27 de novembre

La Comissió completa ha de ser elegida per majoria simple dels vots emesos en sessió plenària, per convocatòria prèvia. La votació tindrà lloc el 27 de novembre

Abans de la votació, la presidenta electa de la Comissió, Ursula von der Leyen, presentarà el col·legi complet de comissaris i el seu programa en sessió plenària. La seva declaració anirà seguida d’un debat.

Serveis audiovisuals i projecció web

Totes les audiències són públiques i es poden seguir en directe. Podeu veure-les a EP Live aquí.

El Centre multimèdia del Parlament proporcionarà vídeos de qualitat en alta definició, fotografies d'alta resolució i material d'àudio (agrupats per audició a "paquets multimèdia")

Es poden descarregar vídeos de qualitat en alta definició a 30 minuts des de l'inici de les audiències (reproduccions en directe) i es podrà descarregar una selecció de fotografies d'alta qualitat.

Una nova àrea de treball de mitjans (passerelle Karamanlis) està disponible amb connectivitat per a la transmissió en directe a través dels vostres mitjans. Cal dirigir-se a totes les sol·licituds d'un lloc avplanning@europarl.europa.eu

A la part posterior de cada habitació hi haurà una zona per a tripulants i fotògrafs de càmera on hi haurà disponible un senyal de transmissió en directe.

Sales de reunions i audicions

L’última fila de les sales on tindran lloc les audicions es reservarà als mitjans de comunicació. Tanmateix, no es poden reservar seients individualment amb antelació i s’atribuiran dins de la sala de forma primera i ben servida. Els periodistes aconsellen que arribin a temps, ja que no es poden garantir els llocs un cop hagi començat l’audiència. Els que desitgin sortir de la sala abans de finalitzar l’audiència també se’ls convida a fer-ho tranquil·lament a través de la sortida posterior.

Es posaran a disposició dues sales d’escolta per seguir les audiències en directe a les grans pantalles, en cas que no hi hagi un espai suficient a la sala. Aquests són: JAN 4Q1 (per a l'audiència d'Adina-Ioana Vălean) i JAN 6Q2 (per a les audiències d'Oliver Várhelyi i Thierry Breton)

Acreditació i accés

No és necessària una acreditació especial durant les audiències. Els periodistes que posseeixen una insígnia interinstitucional o una insígnia anual lliurada pel Parlament poden entrar a les instal·lacions del Parlament com sempre.

Els que no tinguin insígnia necessiten sol·licitar l’acreditació a curt termini a través del Parlament lloc web de registrei recullen les insígnies a l’oficina d’acreditació de premsa PHS-1C029 de Brussel·les (edifici Paul-Henri Spaak, Rue Wiertz, entrada de premsa).

L’oficina d’acreditació està oberta de 8h30-17h45 de dilluns a dijous.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, EU, Comissió Europea, Parlament Europeu

Els comentaris estan tancats.