Es necessiten esforços interreligiosos per afrontar el #AntiSemitisme, la xenofòbia - president de #WorldJewishCongress per dirigir-se a la universitat catòlica

| Novembre 8, 2019

El president del Congrés Mundial dels Jueus, Ronald S. Lauder, abordarà divendres (8 de novembre) a la Pontifícia Universitat gregoriana de Roma una conferència organitzada pel WJC sobre la fraternitat humana: una reflexió jueva per a la convivència comuna. El cardenal HE, Miguel Ángel Ayuso Guixot, president del Consell Pontífic del Diàleg Interreligiós, i el pare Nuno da Silva Gonçalves SJ, rector de la Pontifícia Universitat gregoriana, també faran declaracions a la conferència.

La iniciativa d'aquesta conferència va néixer després de la co-signatura del document sobre la fraternitat humana per la pau mundial i la convivència del papa Francesc i el xeic Ahmed el-Tayeb, el gran imam d'Al-Azhar, el febrer de 2019 a Abu Dhabi, que es pot veure aquí.

"L'augment recent de la incitació i la violència contra els jueus i els membres d'altres comunitats religioses i les minories subratlla per a nosaltres com és essencial el diàleg i la cooperació interreligiosa per avançar cap a la nostra visió d'un món més pacífic i segur per a tots els pobles", va dir Lauder, president del WJC. , abans de la conferència.

"Agraeixo profundament les relacions que he tingut la sort de construir amb representants de l'Església catòlica, entre ells el papa Francesc i el cardenal Ayuso, i admiro sincerament els esforços que estan fent diàriament per garantir que la convivència segueixi sent un objectiu assolible. ", Va continuar. “L’antisemitisme i la xenofòbia no són només problemes per afrontar les víctimes objectiu. Aquests són els obstacles que hem de confrontar i superar. ”

Els participants a la conferència inclouran representants del clergat catòlic, membres de les comunitats jueves i dels moviments juvenils jueus, i els rectors d’universitats i facultats pontifiques addicionals.

Sobre el Congrés Mundial dels Jueus

El Congrés mundial jueu (WJC) és l'organització internacional que representa a les comunitats jueves dels països 100 davant governs, parlaments i organitzacions internacionals.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Antisemitisme, EU, Israel

Els comentaris estan tancats.