Quan #Trump s’aconsegueixi bé

| Novembre 8, 2019

President Donald Trump (A la foto) se li critica moltes coses, però la seva elecció com a ambaixador nord-americà a Bulgària no hauria d’estar entre ells. Va tenir aquest dret i es mereix un crèdit per això, escriu Iveta Cherneva.

El nou ambaixador nord-americà a Bulgària, Herro Mustafa, parla nou idiomes i algú amb set idiomes com jo, és impressionant. Actualment està aprenent búlgar, que serà el seu desè idioma. Quants funcionaris nord-americans com això en sabeu?

Mustafa va créixer amb un model de rol intel·lectual a Dakota del Nord. El seu pare era un periodista d'investigació, així que a Bulgària vol aconseguir la llibertat dels mitjans de comunicació i per un motiu. Per això, ha conegut el suport local búlgar i ja es fa amic.

Els antecedents i l'experiència de l'Ambaixadora en polítiques de l'Orient Mitjà van adquirir mentre exercia a la Secretaria del vicepresident, a l'Oficina d'Afganistan, a la Sotssecretària d'Afers Polítics i al Consell de Seguretat Nacional, a més de les seves publicacions diplomàtiques a l'Iraq. , Grècia i el Líban, la preparen per al seu paper a Bulgària, que és una mica especial quan es tracta de la política de l’Orient Mitjà.

Bulgària no està involucrada activament diplomàticament en la resolució de conflictes, però no obstant això, se situa estratègicament com el país de la frontera exterior de la UE que es troba més a prop del Pròxim Orient. El retorn d'alguns combatents ISIS amb passaports de la UE dels llits calents del terrorisme del Pròxim Orient passarà necessàriament per Bulgària com a porta d'entrada a la UE. I el president Trump s'ha mostrat satisfet que les nacions europees amb lluitadors ISIS han de responsabilitzar-se d'ells. Què passa amb els combatents ISIS quan entren per primera vegada a la UE, possiblement a Bulgària, és una qüestió clau. En aquest sentit, la funció de Bulgària i el paper de l'ambaixador dels Estats Units seran clau.

Aquest va ser el meu primer pensament quan vaig veure l’experiència de l’ambaixador Mustafa. Sembla que el senyor Trump va apreciar el paper estratègic de Bulgària a l’hora de designar-lo exactament al país.

Per descomptat, a part de les qüestions del botó calent, hi ha moltes coses a parlar sobre la seguretat energètica i la cooperació entre els EUA i Bulgària. A jutjar de les seves primeres reunions aquí, la seguretat energètica serà un àmbit prioritari per a l'ambaixador.

L’ambaixada dels Estats Units a Sofia ha estat tradicionalment implicada en l’intercanvi cultural i educatiu. I això és una cosa que agraeixen molts búlgars locals que s’han beneficiat de programes d’idiomes, i no només.

Cal veure quina serà la contribució a llarg termini de l’ambaixador Mustafa a les relacions EUA-Búlgara. Ella i la seva família amb dos fills encara s’instal·len.

Des de les primeres impressions, però, sembla que Donald Trump va prendre la decisió correcta.

Iveta Cherneva és autora en els camps de la seguretat i els drets humans que abans va servir per a cinc agències de les Nacions Unides i al Congrés dels Estats Units. Els seus recents comentaris han aparegut a Euronews, The New York Times, The Guardian, London School of Economics, The Fletcher Forum, Euractiv, Reporter de la UE i altres. Iveta també és un alumne de la Universitat de Califòrnia.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, US

Els comentaris estan tancats.