La fila va esclatar sobre el carnaval d'Aalst després que l'alcalde de la ciutat defensés la carrossa antisemita del carnaval que representava titelles de jueus ortodoxos amb nas enganxades amb rates assegudes a les bosses de diners. Malgrat la condemna de la Unesco i de la Comissió Europea, la ciutat continua sent desafiante. L’octubre passat, en vista de l’edició de la desfilada 2020, els organitzadors del carnaval van llançar cintes per als participants que es burlaven de la UNESCO i els jueus. Les cintes 150 representaven estereotípies caricatures antisemítiques de jueus amb calaveres, rínxols laterals, nervis enganxats i fins i tot dents d'or, tots plegats en una imitació del logotip de la UNESCO.

El carnaval s’ha inscrit a la llista de la UNESCO des de 2010.

Diversos grups jueus de Bèlgica i de l'estranger s'han queixat i han instat la UNESCO a desistir del carnaval.

El diumenge (1 de desembre), l’alcalde d’Aalst va dir que va prendre la decisió ja que esperava que la UNESCO deslligés la seva ciutat de la designació en la reunió del seu comitè a Bogotà després que les dues parts no aconseguissin cap compromís.

"Els ciutadans d'Aalst han patit acusacions grotesques", va dir l'alcalde en un comunicat, segons l'agència de notícies belga.

“No som antisemites ni racistes. Tots aquells que recolzen això actuen amb mala fe. Aalst sempre serà la capital de la burla i la sàtira ", va dir.

El Fòrum d'Organitzacions Jueves d'Anvers va assenyalar que Aalst ha optat per la fugida. "Probablement es consideri menys humiliant", va dir el portaveu del grup, Hans Knoop. "Però estem contents que el carnaval ja no estigui sota el segell de la UNESCO, que donaria la seva legitimitat."