Els europeus mostren suport rècord per al #Euro

| Desembre 2, 2019

Més de tres de cada quatre ciutadans creuen que la moneda única és bona per a la Unió Europea, segons els darrers resultats de l’Eurobaròmetre. Aquest és el suport més gran des que van començar les enquestes a 2002. Segons els resultats de l’última enquesta d’Eurobaròmetre a la zona euro, el 76% dels enquestats pensa que la moneda única és bona per a la UE.

Aquest és el suport més gran des de la introducció de monedes i bitllets en euros a 2002 i un augment de punts percentuals 2 des dels nivells rècord de l'any passat. De la mateixa manera, la majoria del 65% dels ciutadans de tota la zona de l'euro opina que l'euro és beneficiós per al seu propi país: aquest és el nombre més gran mai mesurat.

La majoria de ciutadans tenen el suport de la moneda comuna a tots els estats membres de la zona euro de la 19. El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va dir: “Gairebé 28 anys després d’afegir el meu nom al tractat de Maastricht, segueixo convençut que aquesta va ser la signatura més important que he fet mai. L'euro, que ara fa 20 anys, s'ha convertit en un símbol d'unitat, sobirania i estabilitat. Hem treballat molt durant els últims cinc anys per convertir la pàgina de la crisi d’Europa, garantir que els beneficis dels llocs de treball, el creixement i la inversió arribin a tots els europeus i facin la Unió Econòmica i Monetària més forta que mai. L’euro i jo, els únics supervivents del tractat de Maastricht, estic encantat de veure aquest suport històric a la nostra moneda única els meus darrers dies a la presidència de la Comissió Europea. L'euro ha estat la lluita de tota la vida i és un dels millors actius d'Europa per al futur. Assegurem-nos que continuï donant prosperitat i protecció als nostres ciutadans. "

L'informe complet està disponible aquí. La nota de premsa, amb annexos sobre els principals indicadors adjunts, està disponible aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, euro, Eurobaròmetre, Eurostat, Eurozona

Els comentaris estan tancats.