Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

La Comissió "perd l'oportunitat d'aturar les morts de #dofins i #marsopes aquest hivern"

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha dit que no prendrà mesures d’emergència aquest hivern per fer front a la mort dels dofins atrapats a les xarxes de pesca. L’hivern passat, al voltant de 1,200 cetacis (gairebé tots identificats com a dofins comuns) es van llançar a la costa al llarg de la costa atlàntica francesa. El 85% d’aquests dofins van morir després de quedar atrapat a les xarxes de pesca.

L'entrellat d'animals no desitjats capturats a les xarxes es coneix com a "captures accessòries" i es considera la major amenaça per als cetacis a les aigües europees, amb molts milers de persones que moren cada any.

El juliol de 2019, 22 ONG ambientals formalment va sol·licitar a la Comissió Europea que prengués accions legals contra 15 governs de la UE for incomplint el seu deure legal de protegir els dofins i les marsopes i balenes de captures accessòries. El grup també va demanar la introducció de mesures de protecció d'emergència per a marsopes del port del Bàltic i dofins comuns de l'Atlàntic Nord-est per evitar immediatament la mort d'aquestes poblacions sota una imminent amenaça a causa de les activitats pesqueres.

Aquestes mesures d'emergència, que tenen una base jurídica sòlida i que es recolzen en proves científiques exhaustives, han d'incloure:

  • Tancar de manera temporal o permanent pesqueries en zones clau on les captures accessòries són un problema;
  • implementar tot l'any observacions a bord i supervisió electrònica, i;
  • que requereix l’ús obligatori de dispositius acústics que dissuadeixen les marsopes bàltiques.

Però en un esdeveniment sobre captures accessòries, la DG MARE de la Comissió va ajornar la seva decisió sobre mesures d’emergència, al·legant la necessitat d’assessorament científic que no estarà disponible fins a la primavera del 2020. Mentrestant, milers de cetacis corren el risc de morir per captures accessòries aquest hivern.

L'advocat de ClientEarth Marine Habitat, John Condon, va dir: "Tot i que és bo veure que la Comissió Europea està prenent mesures per considerar mesures d'emergència, aquesta acció retardada per rescatar dofins, marsopes i balenes de les xarxes de pesca podria tenir conseqüències desastroses aquest hivern, igual que l'anterior curs. La Comissió hauria d'adoptar immediatament mesures d'emergència, cosa que té la facultat de fer en aquestes condicions per la política pesquera comuna de la UE ".

Alice Belin, responsable sènior de política marina de Seas At Risk, va dir: "Els cetacis tenen un paper molt important en l'ecosistema marí. Segons la legislació de la UE, la pèrdua de biodiversitat marina s'hauria d'aturar i revertir el 2020. Però a causa de l'acció retardada dels països de la UE, l'hivern del 2019-2020 probablement serà testimoni de la mort de milers d'animals a les xarxes de pesca".

anunci

Sarah Dolman, de l'organització benèfica marina Whale and Dolphin Conservation, va dir: "Des de fa dècades hem conegut la mala implementació de les lleis de la UE per protegir els dofins, les marsopes i les balenes de les captures accidentals a les aigües europees. Ens enfrontem a una crisi de biodiversitat, la captura incidental mata més dofins i marsopes que qualsevol altra pressió, i per això necessitem que la Comissió Europea actuï ara per obligar els Estats membres a aturar aquestes morts innecessàries".

L'esdeveniment sobre la captura incidental de cetacis va ser organitzat per l'eurodiputat Rory Palmer, presidit per l'eurodiputat Jackie Jones, i organitzat per ClientEarth, Whale and Dolphin Conservation, Seas At Risk, Coalition Clean Baltic (CCB) i el Fons Internacional per al Benestar Animal (IFAW) ). L'anunci de la Comissió es produeix després d'un resposta escrita a una pregunta presentada pel diputat europeu de Palmer.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències