Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#DoseDecessing no només salva vides, sinó també recursos

COMPARTIR:

publicat

on

Suècia és coneguda com un país amb una alta esperança de vida i el fantàstic sistema assistencial. És un exemple brillant per als polítics d'altres països europeus escriu André Sjöblom, expert dels majoristes en distribució de dosis sueca - Svensk Dos.

A 2019, l’esperança de vida de la persona sueca mitjana va augmentar fins a 82.72 anys, un augment del 0.18% respecte a 2018. Viure més temps augmenta el risc de patir malalties i necessita medicació.

Els medicaments poden ajudar les persones a mantenir una vida sana, però sovint els pacients no s’adhereixen al que el metge o el farmacèutic recomana. La raó d'aquesta raó és que a mesura que les persones envelleixen, és més freqüent que se'ls hagi de receptar una varietat de medicaments que es prenguin alhora. L’informe 2018 de la Junta Nacional de Salut i Benestar sueca mostra un augment de gairebé 10% en el nombre de medicaments que una persona de més de 75 anys prescriu des de 2005. Això es deu als avenços en medicaments on es diagnostica millor els pacients, existeixen més tractaments a diverses malalties i la gent té més confiança en els metges. L’enquesta també mostra que 85% d’aquesta categoria de pacients utilitza almenys un medicament cada dia, mentre que un de cada dos pacients pren almenys quatre fàrmacs al dia, 1, cosa que fa que l’adherència del medicament sigui encara més difícil.

D'aquests pacients grans amb medicaments més grans de 75 anys, aproximadament els pacients amb 35,000 han de ser ingressats als hospitals cada any com a resultat d'un consum incorrecte de drogues i molts moren innecessàriament. Els costos per al govern suec, en forma d’atenció sanitària i permís per malaltia per un ús incorrecte de medicaments, s’estima al voltant de SEK 10-20 mil milions cada any, cosa que és aproximadament la mateixa quantitat que totes les nacions europees necessiten diàriament per complir amb la París acorda i reduïa les emissions a zero nets per 2050.

Els pacients d'edat avançada no són els únics hospitalitzats a causa de la no adherència a la medicació o els errors de dosificació. Cada any, 30,000 persones a Suècia pateixen accidents cerebrovasculars. La pressió arterial alta, els nivells elevats de colesterol i la diabetis són alguns dels factors de risc de l’ictus. Molts dels que prenen medicaments per a aquestes malalties sovint no consumeixen els seus medicaments adequadament, augmentant el risc de patir un ictus. Els costos per a un pacient que pateix un ictus es calcula en aproximadament 750,000 SEK i el govern paga aproximadament 30 vegades cada any. Per a cada pacient que eviti l’ictus per compliment de la medicació, l’estat pot emprar 20 infermeres amb un salari mitjà cada any. L’hospitalització de la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) també és recurrent a Suècia i costa al govern grans sumes en despeses d’atenció sanitària. Actualment, hi ha entre 500,000 i 700,000 persones que pateixen MPOC a Suècia4. Gairebé 1 de cada 2 pacients que prenen MPOC i medicaments per a l’asma no s’adhereixen al seu tractament. Combatre aquesta tendència es podria estalviar més de 9 milions de SEK en despeses de salut directes5 cada any, que es poden reinvertir en tecnologia sanitària.

Els costos que el govern inverteix anualment en l’assistència sanitària dels pacients que no s’adhereixen a la seva medicació es poden estalviar fàcilment si s’implanta la dosificació de dosis a nivell nacional. Els pacients i els proveïdors de salut poden guanyar-se amb l’ús d’una eina d’aquest, sobretot perquè les troballes recents de l’Institut Suec d’Economia Mèdica i de Salut mostren que la dispensació de dosis estalvia aproximadament 11 minuts per dosi de pacient per setmana per a infermeres. Això significa una millor atenció als pacients, ja que les infermeres poden dedicar més temps al seu tractament. ~

El motiu pel qual molta gent s’oblida de prendre els seus medicaments o de prendre’ls de forma incorrecta és perquè han de prendre diversos fàrmacs en diverses ocasions moltes vegades al dia. El sistema de dosificació de dosificació o dosificació facilita l’adherència del medicament. En la distribució de dosis, totes les dosis diàries de medicaments s’envasen en bosses per a cada pacient en la majoria dels casos amb l’ajuda d’una màquina dispensadora de dosis automatitzada, que en última instància comprova que els pacients s’ajusten correctament al seu pla d’atenció sanitària. La seguretat del pacient millora amb cada dosi presa a temps i segons es prescriu. En països com els Països Baixos o el Regne Unit, la dispensació de dosis s'ha demostrat com una manera efectiva de simplificar la gestió del medicament per als professionals sanitaris i de racionalitzar i reduir els costos sanitaris generals. Tots els metges de Suècia recomanen la distribució de dosis sempre que es poden guardar i reinvertir milers de corones en tecnologies i eines sanitàries que ajuden a diagnosticar tumors malignes invisibles a simple vista, que no es poden tractar amb bosses diàries.

anunci

Demanem a les autoritats nacionals i europees que prenguin mesures més concretes per reduir la medicació equivocada i per crear una major seguretat per als pacients. Els sistemes de distribució de dosis podrien tenir un paper més important a la cadena sanitària, però requereixen més recursos per obtenir informació i assessorament, així com una col·laboració més estreta entre tots els agents de la cadena sanitària.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències