Connecteu-vos amb nosaltres

les emissions CO2

# CleanerAirIn2020: el 0.5% del tap de sofre per als vaixells entra en vigor a tot el món

COMPARTIR:

publicat

on

A partir de l’1 de gener, el contingut màxim de sofre dels combustibles marins s’ha reduït al 0.5% (a partir del 3.5%) a nivell mundial, reduint la contaminació de l’aire i protegint la salut i el medi ambient. Les emissions d’òxid de sofre (SOx) dels motors de combustió dels vaixells provoquen pluges àcides i generen pols fina que pot provocar malalties respiratòries i cardiovasculars, així com una reducció de l’esperança de vida.

La comissària de Transports, Adina Vălean, va dir: “El transport marítim és un negoci global i reduir les seves emissions requereix solucions globals. L’entrada en vigor del tap de sofre mundial és una fita important per a tot el sector marítim; contribuirà a reduir encara més les emissions de contaminants atmosfèrics nocius, beneficiant directament les ciutats i comunitats de tot el món, incloses les importants a les nostres costes del sud d’Europa. També demostra que l’esforç concertat de la UE i l’OMI, juntament amb un fort compromís de la indústria, poden aportar importants beneficis al medi ambient i a la salut dels nostres ciutadans ”.

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va afegir: “El Tracte Verd Europeu està previst complir una ambició de contaminació zero tant per a la neutralitat climàtica com per a un entorn lliure de tòxics. Aquesta ambició de la UE protegeix el benestar dels nostres ciutadans, però també garanteix entorns, mars i oceans saludables i nets dins d’una economia blava lliure de carboni i sostenible on totes les parts es comprometin conjuntament, inclòs el transport marítim. Acollim amb satisfacció els estàndards de baix contingut de sofre a nivell mundial i a les àrees de control d’emissions, de manera que més ciutadans costaners de la UE puguin respirar aire net ”.

L’enfocament de la UE de baix contingut en sofre com a exemple internacional

Des de 2012, la UE ha pres mesures fermes per reduir el contingut de sofre en els combustibles marins a través de la Directiva sobre el sofre. A 2016, el Organització Marítima Internacional (IMO) Es manté el 2020 com a data d’entrada en vigor de la tapa global de 0.5% de sofre.

A més, en alguns ecosistemes molt fràgils com el mar Bàltic i el mar del Nord, designats com a "àrees de control d'emissions d'òxids de sofre" (SECAs), el contingut màxim de sofre s'ha reduït al 0.10%, ja el 2015. Els límits de sofre més estrictes han estat més de la concentració de diòxid de sofre reduïda a la meitat al voltant dels SECA, cosa que aporta beneficis per a la salut de les persones de les regions costaneres i dels ports, mentre que els impactes econòmics generals sobre el sector es mantenien mínims.

Pròxims passos sobre sostenibilitat en l’enviament

Basat en la implementació exitosa dels límits de l'Àrea de Control d'Emissions (ECA), s'espera que la introducció del límit global de sofre porti resultats similars. La UE també treballa activament en el context de la UE Convenció de Barcelona, sobre la possible designació futura per part de l’IMO de les ECA en altres aigües de la UE com ara el mar Mediterrani.

anunci

La UE s'ha esforçat per aconseguir un paper actiu en la lluita contra les emissions marítimes de manera més general, tant a nivell nacional com mundial. El 2018, l’OMI va acordar reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle provinents del transport marítim en un 50% com a mínim el 2050. La UE i els seus estats membres van jugar un paper fonamental en la intermediació i l’acord de l’acord amb el sector, que actualment representa el 2-3% del total mundial. Emissions de CO2. Ja hi ha discussions a l'OMI per traduir aquest acord en mesures concretes.

La UE va adoptar per combatre la contaminació per plàstics als nostres oceans noves normes sobre instal·lacions de recepció portuàriaassegurant-se que els residus generats a bord o que es pesquen al mar es recullen i es tracten als ports.

La UE també treballa amb l'OMO per solucionar les preocupacions sobre les aigües d'abocament procedents dels sistemes de posttractament utilitzats pels vaixells. L’objectiu és assegurar la sostenibilitat total d’aquests sistemes, possiblement establint requisits legislatius més estrictes i uniformes.

A més,  Acord Verd Europeu, presentada per la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, el desembre de 2019, estableix noves accions per fer més sostenible el transport marítim, com ara l’extensió del comerç europeu d’emissions al sector marítim.

Fons

El transport marítim té un impacte directe sobre la qualitat de l’aire a moltes ciutats costaneres europees. Els gasos d'escapament dels vaixells són una font important de contaminació de l'aire, fins i tot a través de les emissions d'òxids de sofre que resulten de la crema de combustible. Els òxids de sofre són nocius per al sistema respiratori humà i dificulten la respiració.

Els vaixells utilitzen tradicionalment els combustibles combustibles per a la propulsió, que poden tenir un contingut en sofre de fins al 3.50%. Per comparació, el contingut de sofre dels combustibles utilitzats en camions o turismes no ha de superar el 0.001%. La Directiva sobre el sofre de 2012, que es va revisar el 2016, va reduir les emissions de SOx mitjançant l'establiment dels nivells màxims de contingut de sofre per als combustibles marins i va incorporar noves normes establertes per l'Organització Marítima Internacional a la legislació de la UE, tant dins de zones protegides regionalment com fora d'aquestes.

Més informació

Comunicació sobre el tracte verd europeu

Emissions de l'aire procedents del transport marítim

Comunicat de notícies - DG Medi Ambient

Directiva sobre instal·lacions de recepció portuària

Noves accions de vídeo

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències