Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Transformant el #GlobalFoodSystem un byte a la vegada

COMPARTIR:

publicat

on

Poques àrees de les nostres vides romanen al marge de les noves tecnologies emergents i dels creixents nivells de digitalització, escriu Benjamin Addom, cap d'equip, TICs per a l'agricultura, Centre Tècnic de Cooperació Agrícola i Rural (CTA).

La manera com treballem, viatgem, interactuem i accedim als serveis públics s'han transformat amb els dispositius intel·ligents, l'aprenentatge automàtic i la intel·ligència artificial (IA), tots ells en evolució ràpida.

Aquesta transformació arriba fins i tot a afectar el que mengem, amb avenços científics des de la carn de laboratori fins a farina artificial.

Però a mesura que afrontem el repte de aconseguir la fam zero en els propers 10 anys, no hi ha dubte que la digitalització és el canvi de joc amb potencial per transformar la manera com produïm aliments per satisfer la demanda global.

Tecnologies digitals com blockchaindrones i els satèl·lits utilitzats de maneres cada cop més creatives, ofereixen l'oportunitat de crear serveis, eines i plataformes digitals que pertorbin l'agricultura tradicional. Aquestes aplicacions poden racionalitzar les pràctiques intensives en mà d'obra, com ara el seguiment de la salut dels cultius, així com l'obertura dels mercats agroalimentaris i en línia. xarxes.

L'impacte potencial és enorme i de gran abast, però només és probable que es compleixi si es canalitza i es coordina internacionalment per garantir que tothom se'n beneficiï. El més important, això significa arribar a milions de petits agricultors, que aporten tant com a tercer de la producció mundial d'aliments, i sovint es troben a les regions més remotes i vulnerables.

Per aconseguir-ho, necessitem urgentment un lideratge global clar que traci el camí cap a una major digitalització de l'agricultura que ajudi a produir més aliments per a més persones amb cada cop menys recursos.

anunci

Això és especialment crític per als països en desenvolupament, com vam comprovar l'any passat informe insígnia sobre l'oportunitat de la digitalització de l'agricultura africana.

Actualment pot haver-hi més de 400 solucions diferents d'agricultura digital, serveis i plataformes amb 33 milions d'agricultors registrats a l'Àfrica subsahariana, però això és només la punta de l'iceberg, amb el 90% del mercat estimat encara sense explotar.

El lideratge global per donar forma a aquest mercat va ser una de les diverses recomanacions formulades a l'informe, que va destacar set reptes a superar per tal d'aconseguir el potencial de la digitalització per a l'agricultura.

Entre aquests reptes hi ha la manca de dades que demostrin l'impacte i el benefici de la digitalització per a l'agricultura, en part com a resultat d'una falta de coordinació entre els actors clau.

Aquestes dades són vitals per ajudar a defensar no només la inversió en digitalització, sinó també l'adopció entre els agricultors, que és poc probable que utilitzin noves tecnologies si no se'ls pot convèncer dels seus beneficis.

La col·laboració internacional al voltant de la digitalització permetria l'aparició d'una comunitat d'expertesa, que podria produir aquestes dades i permetre als països en desenvolupament aprendre de les històries d'èxit d'altres nacions.

En segon lloc, la digitalització del mercat agrícola no té un model de negoci sostenible i actualment està recolzada per projectes de donants, que sovint són de curta durada i d'abast limitat.

Una major inversió pública i polítiques de suport, tal com les dirigeix ​​una coalició internacional, ajudarien a impulsar la inversió privada i, posteriorment, la innovació digital.

Un recurs global coherent per a les millors pràctiques pot ajudar a canalitzar aquesta inversió i identificar estratègies que ampliïn de manera sostenible les eines digitals, cosa que és especialment important per als petits agricultors de zones remotes.

Finalment, cal abordar i superar la bretxa de l'agricultura digital. Els inversors i amb ànim de lucre sovint prioritzen els mercats accessibles i existents, cosa que perpetua la bretxa en l'alfabetització digital a tota la resta de la cadena de valor agrícola.

Una aliança o coalició internacional amb un mandat per a la digitalització de l'agricultura ajudaria a garantir la supervisió pública i la transparència que ajudi a equilibrar el creixement i la difusió de les noves tecnologies, alhora que evita que els mercats vulnerables siguin explotats pels gegants del sector tecnològic.

A mesura que més països en desenvolupament avancen cap a majors nivells de digitalització, qüestions que durant molt de temps han estat una preocupació en altres llocs, com la privadesa i el monopoli de les grans empreses, presenten una amenaça més gran als països que no estan equipats per fer-hi front.

Però un centre global d'expertesa podria ajudar a assessorar sobre aquestes qüestions i proporcionar directrius o marcs que ajudin a garantir que l'adopció de la digitalització a l'agricultura sigui justa, equitativa i democràtica.

L'apetit per aquesta coordinació internacional va quedar clar l'any passat quan 74 ministres i funcionaris d'Agricultura van demanar una proposta per a una Consell Digital Internacional per a l'Alimentació i l'Agricultura.

I és engrescador veure aquesta presa passos inicials endavant al Fòrum Global per a l'Alimentació i l'Agricultura d'enguany.

Però hem de mantenir l'impuls i començar ara a establir les bases d'estratègies clares i coherents si volem capitalitzar la promesa de la digitalització abans del 2030 i garantir que tothom tingui un byte de la revolució agrícola.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències