Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Ensenyeu-nos els diners per a noves propostes de polítiques, diuen el diputat pressupostari als diputats

COMPARTIR:

publicat

on

El comissari Hahn a la Comissió de Pressupostos_El comissari Hahn a la Comissió de Pressupostos 

La Comissió Europea ha d'aclarir com preveu finançar noves propostes polítiques per al pressupost de la UE per al període 2021-2027, va dir el comitè pressupostari.

Durant un debat amb el comissari de pressupostos Johannes Hahn (a la foto) el 22 de gener, membres de l'equip de negociació del Parlament per al proper pressupost a llarg termini de la UE van expressar la seva preocupació perquè la proposta de pressupost de la Comissió sobre com s'hauria de gastar els diners de la UE els propers set anys ja no s'acoblava.

La Comissió va publicar una posició de negociació amb xifres al maig de 2018. Després que una nova Comissió encapçalada per Ursula von der Leyen es va fer càrrec l'1 de desembre de 2019, es van presentar noves prioritats polítiques, com ara el Tractat Verd Europeu amb una Fons de transició només que necessita finançament d'inversió.

Discrepància documental

Membre polonès del PPE Jan Olbrycht, un dels negociadors del Parlament que s'ocupa del vessant de la despesa, així com José Manuel Fernandes (PPE Portugal), un dels negociadors responsables de recursos propis, va pressionar el comissari sobre les discrepàncies.

Fernandes ha dit: “Amb el Pacte Verd Europeu i els compromisos assumits per la nova Comissió, cal garantir que hi hagi una actualització, almenys una actualització tècnica, per revisar les xifres pel que fa a noves accions i noves prioritats. Com sempre hem dit, "les noves prioritats necessiten nous diners addicionals".

Membre portuguès de S&D Margarida Marques, que també és un negociador responsable de la part de la despesa, ha afegit que la Comissió ha de deixar clar si ara té dos documents diferents a la taula de negociació.

anunci

Sense acceptar canviar la proposta pressupostària a llarg termini de la Comissió, Hahn va admetre que els 7.5 milions d'euros proposats per al Fons de Transició Justa "s'aconsegueixen" i s'han de considerar "diners nous".

Membre dels Verds alemanys/ALE Rasmus Andresen, un altre membre de l'equip de negociació del Parlament, va dir: "Haurem de trobar una manera de pensar el [pressupost a llarg termini] i el Pacte Verd Europeu com un paquet únic i cal una major adaptació".

Progrés de la política

Igual que la Comissió, el Parlament també ha tingut la seva proposta per al Pressupost a llarg termini de la UE llest per molt de temps. Els diputats volen un pressupost d'inversió posterior al 2020 que pugui complir els compromisos polítics i les ambicions de la UE per al futur, per exemple, assegurant un finançament suficient per a la recerca i la lluita contra el canvi climàtic, així com garantir la continuïtat de les principals polítiques de la UE, com ara com la política agrícola comuna i el suport a les regions més pobres.

La proposta inclou una reforma dels ingressos perquè la UE tingui més recursos d'ingressos propis, com ara un nou règim d'impost de societats (incloent la fiscalitat de les grans empreses del sector digital), ingressos del sistema de comerç de drets d'emissió i una taxa sobre plàstics. L'objectiu és agrupar recursos a nivell de la UE per satisfer les expectatives de la gent i millorar les seves vides.

Membre francès de Renew Europe Valérie Hayer, el negociador responsable de recursos propis, va preguntar a Hahn si les propostes de recursos propis del Parlament avancen en les converses amb el Consell, que encara no ha deixat clares les seves prioritats per al pressupost a llarg termini. Hahn va confirmar que les coses estaven movent amb un impost sobre els residus de plàstics i el sistema de comerç d'emissions.

Segons l'últim Enquesta de l'EurobaròmetreyGairebé el 60% dels enquestats de tots els estats membres de la UE creuen que el seu país s’ha beneficiat de l’adhesió a la UE i vol que el Parlament tingui un paper més important. Volen que la UE treballi conjuntament en qüestions transfrontereres com el canvi climàtic i la lluita contra el terrorisme.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències