Connecteu-vos amb nosaltres

Educació

#MohamedVIPolytechnic Marroccan University – Amb una visió

COMPARTIR:

publicat

on

La nova universitat del Marroc està mostrant el camí del talent creatiu de l’Àfrica per desenvolupar solucions innovadores per afrontar el canvi climàtic al continent, escriu James Wilson.

La visió de la jove dinàmica Universitat Politècnica Mohamed VI del Marroc és la de proporcionar la propera generació d’empresaris en enginyeria, arquitectura, agricultura i ciència. La filosofia de la universitat és subratllar la importància de l’aprenentatge mitjançant l’experimentació i la pràctica (aprendre fent).

Un important patrocinador empresarial és el Grup OCP del Marroc, un actor principal en el mercat mundial d’adobs fosfat, que té una forta reputació corporativa pel seu compromís de promoure el desenvolupament sostenible i l’economia circular. Situat a Ben Guerir, al centre de la província de Rehamna, al Marroc, el modern campus de la Universitat acull uns 1400 estudiants, dels quals 200 estudien un màster.

Al voltant de 120 estudiants universitaris i postgraus provenen de països africans veïns, amb un interès particular en els estudis agrícoles. Tot i que només té tres anys, la universitat ja té una xarxa internacional de socis que inclou la Universitat de Columbia a Nova York, l’HEC a París, el MIT de Boston, l’Institut Fraunhofer d’Alemanya i altres institucions acadèmiques i d’investigació capdavanteres.

La universitat també acull el Green Energy Center i l'Institut Marroquí de Recerca en Energia Solar i Noves Energies (IRESEN), que l'any passat van registrar 5 patents i pretenen registrar-ne 8 més aquest any.

"Busquem valoritzar la nostra investigació", va dir el director executiu Badr Ikken. "Un exemple és un inventor que utilitza closques de nous d'argan per proporcionar els ànodes per a les bateries. Estem molt orgullosos de l'herència dels nostres inventors i recordem amb afecte l'enginyer marroquí Rashid Yazami que va guanyar el premi Draper l'any 2014 pel seu treball pioner en la bateria de ions de liti actual".

El Green Energy Center de la universitat l'any passat va organitzar juntament amb el Ministeri d'Energia, Mines, Aigua i Medi Ambient el Solar Decathlon Àfrica. El decathlon és una competició global amb més de 1,200 participants d’universitats de més de 20 països que van competir per dissenyar i construir “cases ecològiques” verdes.

anunci

La competició va incloure equips de diferents països africans com Burkina Faso, Camerun, Senegal i Tanzània. Entre els països del nord d'Àfrica hi havia Algèria, Egipte i Marroc. Turquia, Alemanya, França i Sud-àfrica també van enviar equips competidors. Els fruits de la resta de treballs es troben al campus universitari. Els estudiants van tenir un any per dissenyar els projectes, però només van tenir tres setmanes per construir les cases. A cada equip se li va permetre un pressupost total de 3 50 €, però se'ls permetia recaptar fons addicionals si fos necessari.

La competició es va dissenyar per “integrar característiques regionals i regionals úniques, seguint la filosofia, els principis i el model del Departament d'Energia Solar de Decathlon” dels Estats Units.

El concurs tenia com a objectiu conceptualitzar edificis sostenibles de baix consum energètic que pretenen tenir una petjada de carboni zero i tenir una confiança més gran en les energies renovables. Una de les entrades més interessants va ser la casa Sunimplant en forma de barraca construïda principalment de cànem, dissenyada per l'arquitecta alemanya Monika Bruemmer.

La casa està construïda amb parets de formigó de cànem esculpit. És probable que els dissenys més reeixits siguin realitzats per a joves empresaris africans creatius sorgits del sistema educatiu del Marroc. El disseny de la casa respecta tant l’arquitectura marroquina com per aconseguir un futur sostenible i impulsat pel solar.

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències