Connecteu-vos amb nosaltres

Cigarrets

L’èxit de l’operació internacional es va apoderar de més de 62 milions de #SmuggledCigarettes

COMPARTIR:

publicat

on

L’èxit de cooperació entre l’Oficina Europea Antifrau (OLAF), la duana reial de Malàisia i la duana belga va conduir el febrer a la presa de 62,6 milions de cigarrets destinats a ser contrabandats a la Unió Europea. Juntament amb una incautació de rècords més antiga, s’han impedit gairebé 200 milions de cigarrets contrabandistes entrar a la UE, escriu Zain Ahmed.

Després de la confiscació rècord d’uns 135 milions de cigarrets contrabandistes en contenidors del port d’Anvers i en magatzems dels voltants d’Anvers, per part de l’Administració general de duanes i taxes especials belgues, es van llançar consultes conjuntes amb l’OLAF sobre l’origen dels cigarrets. L'anàlisi de l'encaminament dels contenidors juntament amb esforços investigatius addicionals van revelar que altres sis contenidors que contenien cigarrets ja havien arribat sota falsa declaració a una zona de lliure comerç a Malàisia, a punt per a la seva enviació cap a Europa. La informació que es va obtenir en el transcurs de la investigació va suggerir que la xarxa criminal encarregada de l'operació intentava assegurar els seus béns delictius desviant els contenidors cap a un lloc diferent.

L’OLAF va alertar el departament de duanes real de Malàisia que va fer immediatament una inspecció dels contenidors sospitosos. El 62,640,000 de febrer de 3 es va produir el descobriment i la presa de 2020 cigarrets.

L’èxit d’introducció il·legal dels gairebé 200 milions de cigarrets als mercats de la Unió Europea hauria causat una pèrdua financera superior a 50 milions d’euros a la Unió Europea i als seus Estats membres.

"Aquest èxit excepcional és el resultat de col·laboracions internacionals efectives de l'Oficina Europea de Lluita contra el Frau, especialment al sud-est asiàtic, per frenar les activitats mundials de contraban de cigarrets. Aquesta incautació il·lustra el valor afegit real que la cooperació internacional aporta a la lluita contra el comerç il·legal felicito els nostres socis duaners: el Departament de Duanes Reial de Malàisia i la duana belga per aquests bons resultats ", va dir Ville Itälä, directora general de l'OLAF.

L’OLAF té un mandat explícit per lluitar contra el contraban de tabac, cosa que provoca pesades pèrdues anuals als pressupostos dels estats membres i la UE en els drets i impostos duaners evadits.

Missió, mandat i competències de l’OLAF

anunci

La missió de l'OLAF és detectar, investigar i aturar el frau amb fons de la UE.

L’OLAF compleix la seva missió mitjançant:

  • Efectuar investigacions independents sobre fraus i corrupció amb fons de la UE, per tal de garantir que tots els diners dels contribuents de la UE arribin a projectes que puguin generar llocs de treball i creixement a Europa;
  • contribuir a reforçar la confiança dels ciutadans en les institucions de la UE mitjançant la investigació de conductes greus per part del personal de la UE i els membres de les institucions de la UE i;
  • desenvolupar una sòlida política antifraude de la UE.

En la seva funció d’investigació independent, l’OLAF pot investigar assumptes relacionats amb el frau, la corrupció i altres delictes que afecten els interessos financers de la UE sobre:

  • Totes les despeses de la UE: les principals categories de despesa són els fons estructurals, la política agrícola i els fons de desenvolupament rural, les despeses directes i les ajudes externes;
  • algunes àrees d’ingressos de la UE, principalment els drets de duana, i;
  • sospites de falta greu per part del personal de la UE i dels membres de les institucions de la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències