Connecteu-vos amb nosaltres

Mediambient

Un estudi de la Comissió demostra la necessitat de la legislació del nivell de la UE sobre diligència deguda a tota la cadena de subministrament sobre #HumanRights i #EnvironmentalImpacts

COMPARTIR:

publicat

on

El 24 de febrer, la Comissió Europea va publicar els resultats d’un estudi sobre els requisits de diligència deguda a través de la cadena de subministrament. Aquest estudi mostra que només una de cada tres empreses de la UE està duent a terme la diligència deguda sobre els drets humans i els impactes ambientals.

La due diligence, en aquest context, significa que, per exemple, una empresa comprova els seus proveïdors i operacions per assegurar-se que "no fa mal". Podria implicar que una empresa ha de comprovar si els seus proveïdors no utilitzen treball infantil o que no aboquen productes de rebuig als rius. El 70% dels 334 enquestats empresarials van acordar que la regulació a nivell de la UE sobre un requisit general de diligència deguda per als drets humans i els impactes ambientals podria proporcionar beneficis per a les empreses.

El comissari de Justícia, Didier Reynders, va dir: "Les empreses ens van dir que creien que les normes de la UE proporcionarien seguretat jurídica i una norma harmonitzada per al deure de les empreses de respectar les persones i el planeta. Com que treballar per la neutralitat climàtica és una de les principals prioritats d’aquesta Comissió, m’asseguraré que es tinguin en compte els resultats d’aquest important estudi per a futurs treballs ”.

L'estudi es va llançar el desembre de 2018, com a part del programa Pla d'acció de la Comissió sobre finançament del creixement sostenible. Examina les opcions per regular la deguda diligència en les pròpies operacions de les empreses i a través de les seves cadenes de subministrament per tenir efectes negatius sobre els drets humans i el medi ambient, inclosos els relacionats amb el canvi climàtic. Aquest estudi també s'alimenta dels objectius del Acord Verd Europeu, que posa de manifest que la sostenibilitat s’hauria d’incorporar encara més a les normes de govern corporatiu de tota la UE, ja que moltes empreses se centren massa en el rendiment financer a curt termini en comparació amb els seus aspectes de desenvolupament i sostenibilitat a llarg termini. Es pot trobar més informació sobre l’estudi aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències