Connecteu-vos amb nosaltres

Els cigarrets electrònics

La conferència de Berlín mostra el camí a seguir per al control europeu de #tobacco

COMPARTIR:

publicat

on

La crisi dels coronavirus ha estat monopolitzada. Tot i així, Brussel·les intenta mantenir els seus detalls sobre la infinitat d'altres qüestions que afecten el bloc. El 24 de marçth, per exemple, ministres aplaudit el llum verd que es dóna a les converses d’adhesió amb Albània i Macedònia del Nord com a signe encoratjador que les institucions europees encara poden avançar en qüestions polítiques importants durant la pandèmia.

Això és cert fins i tot en el sector sanitari públic. Des del 19 de febrerth a 22nd, la 8a Conferència Europea de Tabac i Salut (ECToH) tingué lloc a Berlín. L’esdeveniment va reunir associacions europees contra el tabac, professionals sanitaris, així com representants de la Comissió Europea i laboratoris farmacèutics sota el paraigua de la Lliga Europea del Càncer, dirigits pel famós zar antitacab Luk Joossens.

Aquesta col·lecció d'aliats en la lluita contra el consum de tabac, la més significativa causar de mort prematura a la UE: va aprofitar l'ocasió per a llançar una nova Escala de control del tabac que quantifica els esforços de control del tabac en uns 36 països europeus.

El sistema de classificació inclou l’afegit d’un nou criteri pel qual es jutgen les polítiques europees de control del tabac: els seus esforços per lluitar contra el comerç il·lícit de tabac, que costos la UE uns 10 milions d'euros anuals i perjudica les seves iniciatives de salut pública.

Mentre que molts països europeus van anotar punts en aquesta categoria gràcies a la seva ratificació del Protocol OMS per eliminar el comerç il·legítim de productes de tabac, es van reduir en altres àrees. Per exemple, cap ha rebut crèdit per haver implementat un sistema per rastrejar i rastrejar productes del tabac que segueix les directrius establertes en el protocol OMS. Per tant, el sistema de rastreig i traç de la UE no es considera conforme amb la regulació internacional de salut pública, una situació que estimulat Els eurodiputats preparen una modificació de la Directiva sobre productes del tabac.

 

anunci

Respectar les prioritats de salut pública o els interessos industrials?

El principal defecte del sistema de rastreig i traça del bloc europeu és que no es protegeix adequadament contra els intents perpetus de la indústria del tabac d’influir en les polítiques públiques.

En general, Europa no ha pogut blindar la seva presa de decisions sobre salut pública dels intents de Big Tobacco de promoure els seus propis interessos. ECToH, país amfitrió, llarga història d'Alemanya vincles a la indústria del tabac explica en part la seva posició a la part inferior de l'escala europea de control del tabac.

Tot i que la conferència es va celebrar a Berlín, on la indústria del tabac continua essent un gran expert en salut pública doblat Alemanya, un "país en vies de desenvolupament" pel que fa a la regulació del tabac: representants d'ONG que hi van assistir van criticar àmpliament el retard amb què Alemanya està aplicant polítiques efectives de control del tabac. Alguns dels passos errònics de Berlín es van distingir per a una crítica particular; impressionant, Alemanya és l'únic país de la UE que encara es manté permet publicitat de tabac en cartelleres i en cinemes.

Els retards constants amb els quals Alemanya ha implementat mesures de control del tabac –és un dels últims països de la UE a adoptar la prohibició de fumar als restaurants–, han deixat clar que el país natal, president de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, està lluny de dirigir les accions sobre Europa principals problemes de salut pública.

 

El tabac espia disfressat

La durada amb la qual la indústria del tabac està disposada a subvertir l'agenda de salut pública europea es va mostrar a la recent reunió de Berlín. De fet, l’organitzador de la conferència va interrompre les presentacions de representants d’ONG per denunciar la presència d’enviats de la indústria del tabac a la sala de plens. Aquests representants de la indústria, aparentment, havien aconseguit entrar al recinte de la conferència sota el paraigua de l’anomenada Fundació per a un món lliure de fum.

El nom d'aquesta organització ha estat elaborat amb cura per tal de fer-lo sonar com un triturador anti-tabac. En realitat, però, la Fundació per a un món lliure de fum no hi ha estat desemmascarat com a grup principal del gegant de la indústria del tabac, Philip Morris. La fundació, amb la qual l’OMS ha advertit que els governs no s’associen, busca influir en la regulació en interès de la indústria tabac. Se centra en dos objectius principals: recollir informació sobre els esforços de control del tabac i crear un mercat per a nous productes de tabac, com ara els cigarrets electrònics i els dispositius de tabac escalfat.

La Foundation for a Smoke Free World impugna les acusacions.

 

L’alineació de la regulació de nous productes del tabac amb els tradicionals

La indústria mundial del tabac era comptar en aquests productes d’última generació, com l’IQOS de Philip Morris o el British American Tobacco’s Glo, per ampliar el conjunt de consumidors de nicotina, ja que les iniciatives de salut pública finalment donen fruit en forma de que cau taxes de fumar. Al principi, les autoritats europees havien semblat receptives als arguments de la indústria. Health Public England fins i tot va llançar campanyes, recentment revelat haver estat produït conjuntament amb un grup de pressió associat amb Philip Morris ...argumentant que el vapor va ser "un 95% menys nociu que fumar".

Després d'una intensitat de lesions pulmonars greus associades al vaping, que començar Els Estats Units a l’estiu del 2019, però, la comunitat sanitària pública s’ha convertit cada vegada més convençuda que aquests nous productes del tabac requereixen una manipulació seriosa.

L’OMS té previngut que aquests productes augmenten el risc de patir cor i pulmó i ha recomanat que es regulin de la mateixa manera que les cigarretes tradicionals. Si ho feu, tindria conseqüències importants quant a l'impost sobre aquests productes, quin tipus d'advertències sanitàries han de mostrar i com es fan un seguiment i un seguiment a les cadenes de subministrament. Encara queda per veure si la UE seguirà fent el control de la consulta de cigarrets electrònics. El bloc ensopega amb mesures com la traça i el rastre, en tot cas, suggereixen una carretera desordenada per endavant.

 

El camí a seguir després de Berlín?

La recent conferència ECToH va tancar les portes amb l’adopció unànime d’un declaració preparant l’etapa per al futur de la política europea antitabac. Els delegats es van comprometre notablement a alinear tota la nova regulació dels productes del tabac (cigarrets electrònics i tabac escalfat) amb les regulacions sobre productes tradicionals del tabac, amb referències explícites a impostos especials, advertències sanitàries i restriccions publicitàries.

Enmig de la propagació de la pandèmia de coronavirus i dades primerenques indicant que tant el fum del tabac (procedent de produccions tradicionals o escalfades de tabac) com els cigarrets electrònics fa que les persones tinguin més probabilitats de patir complicacions greus de COVID-19, la urgència per a una supervisió reforçada no podria ser més clara.

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències