Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#ERC qualifica la declaració de Mauro Ferrari com "en el millor dels casos econòmica amb la veritat"

COMPARTIR:

publicat

on

Professor Mauro Ferrari

Ahir (7 d'abril) el professor Mauro Ferrari, president del Consell Europeu d'Investigació, va fer el pas inusual de dimitir del seu càrrec per correu electrònic i emetre una declaració mordaç, en la qual descrivia com les seves "motivacions idealistes van ser aixafades" - aquesta declaració va ser enviada per Professor Ferrari al FT i, sens dubte, d’altres per a una màxima cobertura, escriu Catalina Feore.

La declaració de Ferrari era àmplia en la seva condemna, que va molt més enllà del que considerava problemes amb l’enfocament de la UE a la investigació. Va escriure que s’havia motivat pel seu entusiasme per la gran reputació d’aquesta agència de finançament líder en el món [ERC], i pel seu “somni idealista d’una Europa Unida”, així com per “atendre les necessitats del món, a través del servei a el millor de la ciència ”. Ferrari va escriure: "Aquestes motivacions idealistes van ser aixafades per una realitat molt diferent, en els breus tres mesos que vaig prendre el càrrec. La pandèmia COVID-19 va brillar sense pietat sobre la equivocació que havia estat: en temps d'emergència persones i institucions, tornen a la seva naturalesa més profunda i revelen el seu veritable caràcter. "

Votació de "censura" al març

No obstant això, aquesta tarda (8 d'abril) el Consell Europeu de Recerca (ERC) va emetre un el comunicat de premsa explicar una història diferent. Ferrari ja havia rebut un vot per escrit de "confiança" per part de altres 19 membres del Consell Científicament d'ERC, que van demanar que dimitís del seu càrrec després de menys de tres mesos al càrrec el 27 de març. 

L'ERC assenyala que la petició de dimissió del professor Ferrari per part del Consell Científic es va fer per quatre motius: no entenia l'enfocament científic de frontera de l'ERC, que forma part del panorama investigador de la UE; malgrat els pronunciaments públics, això no va ser. reflectit en les seves discussions amb altres membres del Consell; no va participar en moltes reunions importants, va passar molt temps als EUA i no va defensar el programa i la missió d'ERC a l'hora de representar ERC; va fer diverses iniciatives personals dins de la Comissió, sense consultar ni aprofitar els coneixements col·lectius del Consell Científic, i en canvi va utilitzar la seva posició per promoure les seves pròpies idees; i perquè els companys del consell consideraven que la resta de les seves activitats estaven per davant del seu compromís amb ERC. 

Una de les acusacions del professor Ferrari contra ERC i la UE en general va ser que no donava suport a la seva crida perquè ERC financés una iniciativa especial centrada en el virus COVID-19. L'ERC es defensa i escriu que, tot i que no van tenir una "iniciativa especial", més de 50 projectes d'ERC en curs o acabats recolzats per un valor total d'uns 100 milions d'euros estan contribuint a la resposta a la pandèmia de la COVID-19 aportant informació de diversos camps científics diferents, com ara la virologia, l'epidemiologia, la immunologia, les vies per a nous diagnòstics i tractaments, la salut pública, els dispositius mèdics, la intel·ligència artificial, el comportament social i la gestió de crisi.

El comportament del professor Ferrari ha estat menys que exemplar i la seva afirmació, segons assenyala el comunicat de premsa del Consell Europeu de Recerca és "econòmic amb la veritat". Esperem que retiri la seva declaració, però també reconeixem que les passions corren alt en aquests moments difícils. El professor és de nacionalitat italiana. Itàlia ha estat el terreny zero per a COVID-19 a Europa, a les setmanes d’haver esdevingut el president d’ERC, el seu país estava experimentant tota la força d’una pandèmia que va acabar amb l’economia italiana, va desbordar el servei sanitari i va matar milers de persones. . No voldríeu fer més?

anunci

El paper de president del Consell Europeu de Recerca ha estat ocupat per alguns dels científics més reconeguts d'Europa. Si bé no s'ha de posar en dubte l'expertesa científica del titular d'aquest càrrec, cal tenir en compte les característiques personals per liderar el que el mateix Ferarri qualifica de “aquesta agència de finançament líder mundial”.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències