Connecteu-vos amb nosaltres

Corona virus

La Comissió aprova un pla de préstecs subvencionats italians per a 50 milions d’euros per donar suport a l’agricultura, la silvicultura i la pesca a la indústria afectada pel brot #Coronavirus a la regió de Friülà Venècia Júlia

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un pla italià de 50 milions d'euros per donar suport als sectors agrícola, forestal i pesquer de la regió de Friuli Venècia Giulia en el context del brot de coronavirus. El règim es va aprovar en el marc de l'ajuda estatal Marc temporal adoptada per la Comissió el 19 de març de 2020, com a modificat el 3 d'abril de 2020.

En el marc del règim, el suport es concedirà en forma de préstecs amb tipus d'interès favorables canalitzats a través d'entitats financeres, i en forma de subvencions directes. L'objectiu del programa és ajudar a les empreses d'aquests sectors a fer front als problemes de liquiditat provocats per la crisi del coronavirus donant-los accés als mitjans financers que necessiten per cobrir les seves necessitats immediates de capital circulant i d'inversió, garantint així la continuació de les seves activitats. .

La Comissió va comprovar que el règim regional italià s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una pertorbació greu de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107, apartat 3, lletra b), del TFUE i amb les condicions establertes en el marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajudes estatals.

La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "Fins i tot en la situació actual en què s'han posat en marxa mesures essencials per protegir la nostra atenció sanitària durant el brot de coronavirus, comprar aliments és una necessitat fonamental dels ciutadans. Aquest règim regional italià permetrà la concessió de préstecs per a totes les empreses actives en els sectors agrícola, forestal i pesquer de la regió de Friuli Venècia Giulia. La mesura ajudarà les empreses a cobrir les seves necessitats immediates de liquiditat i continuar les seves activitats crucials a la cadena alimentària durant aquests temps difícils".

El comunicat de premsa complet està disponible en línia. 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències