Connecteu-vos amb nosaltres

Defensa

#EuropeanDefenceFund: 205 milions d'euros per impulsar l'autonomia estratègica i la competitivitat industrial de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió ha anunciat 16 projectes industrials paneuropans de defensa i tres projectes tecnològics disruptius que es beneficiaran d’un finançament de 205 milions d’euros a través dels dos programes precursors d’un fons europeu de defensa complet: l’Acció Preparatòria sobre Recerca en Defensa (PADR) i la Programa de Desenvolupament Industrial de la Defensa (EDIDP).

La vicepresidenta executiva Europe Fit for Digital Age, Margrethe Vestager, va dir: "El Fons Europeu per a la Defensa permetrà passar millor gastant junts, reduint així la fragmentació i les ineficiències. Els resultats exitosos dels seus programes precursors, anunciats avui, mostren el gran potencial que hi ha en la cooperació entre indústries de defensa grans i petites i d’arreu de la UE. "

El comissari del mercat interior, Thierry Breton, va dir: "Aquests projectes prometedors demostren la capacitat de la UE per promoure i donar suport a la cooperació entre les indústries de defensa europees i els estats membres. En desenvolupar tecnologies de gamma alta i capacitats de defensa, estem reforçant la resistència i l’autonomia estratègica de la UE. Tots els participants a la cadena de valor de la defensa, independentment de la seva mida i el seu origen a la UE, poden beneficiar-se. El Fons Europeu de Defensa, amb el nivell de finançament adequat, permetrà ampliar significativament aquests primers èxits ".

El resultats anunciats són un resultat molt positiu i confirmen l’adaptació al model d’objectiu del Fons Europeu de Defensa. Els principals elements a destacar són:

  • Un programa molt atractiu: en total, 441 entitats van sol·licitar les trucades EDIDP, contribuint a 40 propostes. EDIDP comptarà amb 223 entitats de 16 propostes;
  • Àmplia cobertura geogràfica: els projectes EDIDP cobreixen participants de 24 estats membres;
  • Participació de grans pimes: Les pimes representen el 37% del total d’entitats que reben finançament (83 pimes) de l’EDIDP, cosa que confirma la importància de les trucades de pimes específiques i les bonificacions dedicades a les pimes;
  • Efecte positiu en la cooperació: les propostes seleccionades per EDIDP comporten, de mitjana, 14 entitats de set Estats membres;
  • Coherència plena amb altres iniciatives de defensa de la UE, en particular la Cooperació Estructurada Permanent (PESCO): nou propostes finançades per EDIDP són projectes PESCO;
  • Contribució a l'autonomia estratègica de la UE: les propostes EDIDP són coherents amb les prioritats clau de capacitat acordades pels Estats membres a nivell europeu a través del Pla de desenvolupament de capacitats;
  • Obert a filials controlades per països tercers: els resultats EDIDP demostren la possibilitat d’implicar filials basades en la UE controlades per països tercers o entitats de països tercers sempre que compleixin les garanties adequades basades en la seguretat aprovades pels Estats membres. Aquest és el cas de quatre participants controlats per entitats del Canadà, el Japó i els Estats Units;
  • Suport a tecnologies pertorbadores: per primera vegada el PADR dona suport a tres projectes dedicats a tecnologies pertorbadores mitjançant trucades dedicades, dissenyades per preparar el futur FED, que destina fins a un 8% del seu pressupost a accions pertorbadores. Aquests són importants per assegurar-se que Europa es manté al capdavant del desenvolupament tecnològic.

Els projectes anunciats donaran suport al desenvolupament de capacitats de defensa europees, com ara drons i tecnologies relacionades (drons tàctics i poc observables, sistema de detecció i evitació de drons militars, plataformes de càlcul de vora per a drons), tecnologies espacials (receptors xifrats de nivell militar Galileo, càrrega útil òptica de grau militar per a satèl·lits petits, sistema de dades grans per a la vigilància de satèl·lits), vehicles terrestres no tripulats, sistemes de míssils d’alta precisió (BLOS - míssils antitanques), futures plataformes navals, capacitat d’atac electrònic aeri, xarxes tàctiques i altament segures, cibersituacional plataformes de sensibilització o la propera generació de tecnologies de sigil actiu

Aquests projectes se sumen als altres 15 projectes de recerca ja finançats des del 2017 a través del PADR i el proper suport directe a dos projectes a gran escala (drone MALE i ESSOR).

Fons

El Programa Europeu de Desenvolupament Industrial de la Defensa (EDIDP), per valor de 500 milions d’euros per al període 2019-2020, i l’Acció Preparatòria sobre Recerca en Defensa (PADR), que té un pressupost de 90 milions d’euros per al període 2017-2019, són programes pilot de la propera Defensa Europea Fons, que fomentarà una base industrial de defensa innovadora i competitiva i contribuirà a l’autonomia estratègica de la UE. El PADR cobreix la fase d’investigació de productes de defensa, incloses les tecnologies disruptives, mentre que EDIDP dóna suport a projectes col·laboratius relacionats amb el desenvolupament, des del disseny fins als prototips.

anunci

Amb un pressupost total superior a 160 milions d'euros, es van publicar altres 12 convocatòries de propostes en el marc del EDIDP que reflecteixen les necessitats de capacitat crítica a l'abril de 2020. Les propostes per a aquesta edició 2020 hauran de ser presentades per l'1.st de desembre de 2020. Hi ha més informació sobre les trucades EDIDP 2020 a la web Portal de finançament i licitació.

Llançat el 2017 durant tres anys, PADR destinarà fons per a un total de 18 projectes de recerca col·laborativa. El índex de resposta general a les trucades PADR va ser elevat i va mostrar un gran interès de la indústria, les empreses més petites i la comunitat europea de recerca per involucrar-se en projectes europeus de recerca col·laborativa. La participació de les pimes a les convocatòries PADR va ser significativa, representant el 22% de les propostes. Al voltant de 900 entitats establertes a 27 estats membres van sol·licitar finançament PADR durant el període 2017-2019, i 202 es van finançar.

La indústria de defensa de la UE representa 440.000 empleats altament qualificats, va tenir molts efectes derivats positius sobre l’aplicació civil i és cada vegada més una indústria de doble ús que beneficia l’economia en general. Es veurà greument afectat per la crisi del coronavirus. El desbloqueig de més de 200 milions d’euros contribuirà a donar suport a la seva competitivitat i potencial d’innovació, inclòs el fet d’incentivar la inversió dels Estats membres en R + D mitjançant un efecte de palanquejament de més de 113 milions d’euros.

Més informació

Nota de premsa sobre el llançament del Fons Europeu de Defensa, juny de 2017

Nota de premsa sobre les primeres ajudes a la investigació en defensa, febrer de 2018

Nota de premsa de la proposta de Fons Europeu de Defensa 2021-2027, juny de 2018

Nota de premsa sobre l’acord provisional sobre el futur Fons Europeu de Defensa, febrer de 2019

Nota de premsa per obrir el camí cap als primers projectes industrials conjunts amb pressupost de la UE, febrer de 2019

Més informació sobre PADR Programa de treball i convocatòries de propostes

Més informació sobre EDIDP Programa de treball i convocatòries de propostes

Fitxa d'informació a la trucada d'abril EDIDP

Fitxa tècnica sobre projectes PADR d’abril

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències