Connecteu-vos amb nosaltres

EU

El màxim tribunal de la UE declara que la llei anti-ONG d'Hongria restringeix indegudament els drets fonamentals

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El 18 de juny, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va reconèixer que la llei hongaresa del 2017 "sobre la transparència de les organitzacions donades suport a l'estranger" (és a dir, la recepció de fons estrangers) restringeix indegudament la llibertat de circulació de capitals a la Unió Europea (UE) ) i suposa una ingerència injustificada en drets fonamentals, inclòs el respecte a la vida privada i familiar, la protecció de dades personals i la llibertat d'associació, així com el dret dels ciutadans a participar en la vida pública.

L'Observatori per a la Protecció dels Defensors dels Drets Humans (FIDH-OMCT), que va denunciar des de fa temps aquesta càrrega administrativa i una obstrucció il·legítimes al treball de les ONG, acull aquesta decisió i espera que posi fi als intents constants del govern hongarès de deslegitimar les organitzacions de la societat civil. i impedeixen la seva feina.

Per la seva decisió (Cas C-78/18, Comissió Europea contra Hongria, transparència de les associacions), el TJUE va reconèixer que, establint per la Llei núm. LXXVI de 2017, certes restriccions a les donacions rebudes des de l’estranger (inclosos els estats no membres de la UE i els de la UE) per part d’organitzacions de la societat civil, Hongria no va complir les seves obligacions que li corresponen segons els articles 63 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea ("Lliure circulació de capitals") i els articles 7, 8 i 12 de la Carta de drets fonamentals de la Unió Europea (respectivament "Respecte a la vida privada", "Protecció de dades personals" ”I“ Llibertat sindical ”).

anunci

"Aquesta decisió és més que benvinguda! Afirma fortament que no s’accepta l’estigmatització i la intimidació de les ONG que reben fons de l’estranger i que obstrueixen la seva tasca a la Unió Europea ”, va dir Marta Pardavi, copresidenta del Comitè d’Hongsès Hèlsinki (HHC), organització membre de la FIDH i del SOS de l’OMCT. Xarxa de tortures. "La sentència d'avui és una victòria no només per a les organitzacions de la societat civil hongaresa, que han fet una campanya ferotge contra aquesta llei des de la seva adopció, sinó per a la societat civil europea en general. És una clara reafirmació del paper fonamental de la societat civil en un Estat democràtic basat en l'estat de dret. "

La Llei "sobre transparència de les organitzacions que es recolzen a l'estranger", adoptada el juny de 2017, va introduir un nou estat anomenat "organització recolzada des de l'estranger" per a totes les organitzacions de la societat civil hongaresa que rebin finançament exterior superior als 7,2 HUF (aproximadament 23,500 €) anuals. . Aquestes organitzacions s'han de registrar com a tals al jutjat i ser etiquetades com a "organitzacions recolzades des de l'estranger" en totes les seves publicacions, així com a la plataforma electrònica gratuïta i accessible del govern sobre organitzacions de la societat civil. Les organitzacions també han d’informar el nom dels donants que el suport superior a 500,000 HUF (aproximadament 1,500 €) i l’import exacte de l’ajuda. L’incompliment d’aquestes noves obligacions pot provocar multes fortes i dissolució de l’organització. El febrer de 2018, la Comissió Europea va interposar una acció contra Hongria davant la CJUE per incomplir les seves obligacions en virtut dels tractats amb aquesta llei, amb la qual cosa va resultar la decisió actual.

"Hongria hauria de retirar aquesta llei anti-ONG i complir la decisió de la CJUE", va afegir el secretari general de l'OMCT, Gerald Staberock. "En els últims anys, Hongria ha adoptat altres lleis per silenciar les organitzacions de la societat civil, com la Llei" sobre la fiscalitat de les organitzacions de la societat civil que treballen amb migrants i que reben finançament exterior ". Com a resultat, l'espai cívic s'està reduint dràsticament a Hongria; esperem que la decisió d’avui ajudi a posar fi a aquesta tendència alarmant ”, va concloure.

anunci

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències