Connecteu-vos amb nosaltres

Bèlgica

La Comissió aprova un pla belga de 21 milions d'euros per donar suport a la producció de productes #Coronavirus a la regió flamenca

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un pla belga de 21 milions d'euros per donar suport a la producció de productes mèdics, equips, tecnologies i matèries primeres rellevants per al coronavirus a la regió flamenca. El règim es va aprovar en el marc de l'ajuda estatal Marc temporal adoptat per la Comissió el 19 de març de 2020, tal com es va modificar el 3 abril 2020 i 8 2020 maig.

El suport públic tindrà la forma de subvencions directes i estarà obert a totes les empreses actives a la regió flamenca, excepte les entitats financeres. L'objectiu del programa és incentivar les empreses a dirigir les seves activitats a la producció de determinats productes que són crucials per fer front a la crisi sanitària actual, com ara vacunes i tractaments, equips i dispositius mèdics, desinfectants, instruments de recollida i processament de dades.

La Comissió va comprovar que el règim s'ajusta a les condicions establertes en el marc temporal. En particular: (i) la mesura tindrà un efecte incentivador, és a dir, les empreses no realitzarien la inversió en absència de l'ajuda; (ii) el suport cobrirà fins a tots els costos d'inversió necessaris per a la producció i tots els costos relacionats amb les proves; i (iii) el règim no serà accessible a les empreses que ja es trobaven en dificultats el 31 de desembre de 2019.

La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per lluitar contra la crisi sanitària, d'acord amb l'article 107, apartat 3, lletra c), del TFUE i amb les condicions establertes en el marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajudes estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions adoptades per la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.57605 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència Un cop s'hagi resolt algun problema de confidencialitat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències