Connecteu-vos amb nosaltres

ciberespionatge

#EUCybersecurity: un grup d'interessats de nova creació treballarà en el marc de certificació de ciberseguretat

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió i l'Agència Europea per a la Ciberseguretat (ENISA) han anunciat avui la creació de la Grup de certificació de ciberseguretat dels interessats (SCCG), que assessorarà sobre qüestions estratègiques relacionades certificació de ciberseguretati, alhora, assistirà la Comissió en la preparació del programa de treball continu de la Unió.

A més, el seu objectiu, tal com preveia la Llei de la ciberseguretat de la UE que es va adoptar fa un any, és crear esquemes de certificació impulsats pel mercat i ajudar a reduir la fragmentació entre diversos esquemes existents als estats membres de la UE. Avui té lloc la primera reunió del Grup. El comissari del Mercat Interior, Thierry Breton, va dir: "La certificació no només tindrà un paper crucial en l'augment de la confiança i la seguretat en els productes TIC, sinó que també proporcionarà a les empreses europees les eines necessàries per demostrar que els seus productes i serveis tenen funcions de ciberseguretat de punta . Al seu torn, això els permetrà competir millor al mercat global. El Grup de certificació de ciberseguretat dels grups d'interès ajudarà aportant l'experiència i l'assessorament necessaris per a la creació d'un sistema de certificació de la UE adaptat i basat en el risc ".

El director executiu d’ENISA, Juhan Lepassaar, va afegir: “La certificació de ciberseguretat té l’objectiu de promoure la confiança en productes, processos i serveis TIC, alhora que aborda la fragmentació del mercat interior, reduint així els costos per a aquells que operen al mercat únic digital. El Grup de Certificació de Ciberseguretat en les parts interessades formarà part de la comunitat que ajuda a construir i conscienciar els esquemes de la UE. "

El grup està format per representants d'una sèrie d'organitzacions que inclouen institucions acadèmiques, organitzacions de consumidors, òrgans d'avaluació de la conformitat, organitzacions en desenvolupament estàndard, empreses, associacions comercials i moltes altres. La UE treballa en la creació de les capacitats necessàries per a la ciberseguretat per prevenir i combatre les amenaces i atacs cibernètics en constant evolució.

Hi ha més informació sobre les accions de la UE per enfortir les capacitats de ciberseguretat, incloses les xarxes 5G aquest fulletó. Es pot trobar la llista de membres del Grup de Certificació de Ciberseguretat en les parts interessades aquí Hi ha informació actualitzada sobre la seva tasca pàgina web

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències