Connecteu-vos amb nosaltres

Biocombustibles

La Comissió aprova la pròrroga de l'exempció fiscal del biogàs no alimentari i el #BioPropane utilitzats per escalfar o com a combustible a #Sweden

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat, en virtut de les normes d’ajuda estatal de la UE, la prolongació de les mesures d’exempció d’impostos per a biogàs i biopropi no alimentaris que s’utilitzen per escalfar o com a combustible de motor a Suècia. En virtut de dos esquemes separats, Suècia eximeix de la tributació d’energia i CO₂ (i) biogàs que s’utilitza en la generació de calor (l’antic esquema es va perllongar per última vegada el 2018) i (ii) el biogàs que s’utilitza com a combustible del motor (abans es va perllongar per última vegada el 2015).

Amb les decisions, la Comissió aprova per als dos règims una prolongació de deu anys de l'exempció fiscal (10-2021), amb dues modificacions: i) limitar l'exempció d'impostos només a biogàs no alimentari i ii) ampliar la franquícia a bio-propà no basat en els aliments L’objectiu de l’exempció fiscal és augmentar l’ús de biogàs i biopropà i reduir l’ús de combustibles fòssils i les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle, alhora que es facilita la transició cap a biocombustibles avançats. La Comissió va avaluar les mesures de conformitat amb les regles de la UE sobre ajuts estatals, en particular la Directrius sobre ajuts estatals per a la protecció del medi ambient i l’energia 2014-2020.

La Comissió va trobar que les exempcions fiscals eren necessàries i apropiades per estimular la producció i el consum de biogàs intern i importat i biopropi, sense distorsionar indegudament la competència al mercat únic. A més, els esquemes contribuiran a l’esforç tant de Suècia com de la UE en general per complir l’acord de París i avançar cap als objectius renovables i CO₂ del 2030. Sobre aquesta base, la Comissió va concloure que les mesures s’ajusten a les normes d’ajuda estatal de la UE.

Hi haurà més informació disponible a la Comissió competència lloc web, en el Registre d'ajudes estatals sota els casos SA.56125 (generació de calor) i SA.56908 (combustible del motor).

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències