Connecteu-vos amb nosaltres

EU

#Israel - "Hi ha una prima línia entre aspiració i engany"

publicat

on

Tots busquem l’aspiració, però també considerem que és un deure dir als altres que s’enganyen, escriu el rabino Menachem Margolin (a la foto).

I, tanmateix, ningú de la comunitat internacional està disposat a mantenir aquesta conversa amb el lideratge palestí.

Què és aquest deliri? Es tracta de les "demandes de pau" totes o gens "palestines.

Els israelians volen la pau. Però hi ha zero possibilitats de realitzar negociacions reeixides amb un llistó massa alt perquè Israel accepti.

La barra és un retorn a les fronteres anteriors als 67 i el "dret de retorn".

És hora de ser contundents. Ningú sap millor que Israel quines són les seves necessitats de seguretat. Israel ha deixat clar que 67 fronteres no són defensables i representarien una amenaça existencial per al país i els seus ciutadans. En definitiva, no passarà.

Israel pot ser un estat jove, però té una llarga memòria. Els que demanen que comprometi les seves fronteres i la seva seguretat són moltes de les mateixes veus que la van deixar per si sola durant les guerres quan les seves necessitats eren majors. No comprometrà la seguretat per les promeses i les paraules.

A la dreta de retornar la contundència ha de continuar. Els palestins no només exigeixen un Estat israelià més petit i un estat palestí lliure de jueus, sinó per l’absorció de milions de palestins a Israel.

En resum, Israel simplement deixaria de ser un Estat jueu, l’únic del món. No passarà.

Mantenim-ho encara més simple: un futur estat palestí pot tenir el luxe de les fronteres maleables, Israel no pot.

Aquesta és la realitat. Les demandes palestines no són creïbles ni realitzables. I, tanmateix, la comunitat internacional continua prestant servei de llavis per a la seva il·lusió.

Aquesta és una falta de responsabilitat. Hem de desplegar el llibre de reproducció actual al qual està dedicada la comunitat internacional. Es tracta d’un llibre de jocs que no ha avançat ni un sol mil·límetre les perspectives de pau. Permet l'estasi palestina. Elimina qualsevol motivació perquè vagin endavant. Els manté a la seva zona de confort de greuges perpètues.

El pla de Trump, d’altra banda, representa el primer intent real per part de tots els negociadors d’entendre i posar la seguretat israeliana com a posició inicial i construir des d’allà. Els intents anteriors sempre han fet que això fos un pensament posterior.

El pla també ofereix als palestins un camí real cap a l'estat, basat en una inversió de 50 milions de milions en infraestructures i construcció d'estat (al voltant d'un terç, en diners actuals) de tot el pressupost del pla Marshall que es va lliurar a 16 països.

Els palestins ho van rebutjar.

Per què? La línia oficial és per l'annexió i perquè van perdre la confiança en Trump.

Prenem l’annexió primer. En el passat, i més recentment a Gaza, però també incloent el retorn del Sinaí i un altre territori, Israel ha mostrat la seva voluntat de comerciar terres per la pau sempre que es pugui salvaguardar la seva seguretat. I no hi ha cap raó per creure que aquest no torni a ser així. L’annexió no representa un assentament final de fronteres. Pot representar una oportunitat per als palestins de tornar a la taula, fins i tot si històricament són avesats a fer-ho.

Cosa que ens porta al tema de la confiança. El procés de pau fins ara és una letania de fracàs en el bàndol palestí, fins i tot després de moviments importants i sovint dolorosos per part d’Israel, com ara la retirada dels territoris que acabem de tocar.

La seva reacció a aquest pla és més que la mateixa. La negativa a Trump és la mateixa negativa a Carter, Reagan, Bush, Clinton, Obama. La mateixa negativa dels 48, 67, 73, als anys 80, 90 i OO. Els termes de referència només canvien.

Cosa que ens porta a on vam començar. Aspiració i deliri. Un estat palestí és una aspiració. 67 línies i el dret a la devolució és un engany. L’annexió no és un assentament definitiu de fronteres, però pot formar part de negociacions.


És el moment de posar-se seriós. Per arribar a la realitat. Desautoritzar la il·lusió i afrontar la realitat.

Si no aconseguim fer això, mai no aconseguirem que els palestins tornin a estar al voltant de la taula de negociació que els permeti perpetuar ad-infinitum el patiment de les persones que representen.

I és hora que la comunitat internacional triï finalment les dues coses i torni a moure’s les coses.

El rabí Menachem és el president de l'Associació Jueva Europea, un dels grups de defensa més importants i més importants d'Europa que representen les comunitats jueves de tot el continent. L’EJA té seu a Brussel·les, Bèlgica.

EU

La Comissió adopta un ambiciós pla d’acció i paquet de finançament digital de la Unió dels mercats de capitals

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat un nou i ambiciós pla d’acció per impulsar la Unió de mercats de capitals de la UE en els propers anys. La màxima prioritat de la UE avui és garantir que Europa es recuperi de la crisi econòmica sense precedents causada pel coronavirus. En aquesta tasca serà fonamental desenvolupar els mercats de capitals de la UE i garantir l'accés al finançament del mercat. El pla d’acció pretén desenvolupar i integrar els mercats de capitals de la UE per garantir que puguin afavorir una recuperació econòmica verda, inclusiva i resistent, fent que el finançament sigui més accessible per a les empreses europees.

A el comunicat de premsa, disponible en tots els idiomes, a Q & A I a full de dades estan disponibles en línia amb més informació.

La Comissió Europea també ha adoptat un ambiciós paquet de finançament digital per garantir un sector financer de la UE competitiu i amigable amb el digital que doni accés als consumidors a productes financers innovadors, pagaments moderns, alhora que garanteix la protecció dels consumidors i l’estabilitat financera.

El paquet de finançament digital consisteix en:

  • Una estratègia de finançament digital
  • Propostes legislatives per a un marc de la UE sobre actius criptogràfics
  • Propostes legislatives per a un marc de la UE sobre ciber resiliència
  • Una estratègia de pagaments al detall, que busca aconseguir un sistema de pagaments al detall de la UE totalment integrat, que inclogui solucions de pagament instantani que funcionin de manera transfronterera.

A el comunicat de premsa en tots els idiomes, a Q & A I a full de dades estan disponibles en línia. Seguiu la roda de premsa del vicepresident executiu Dombrovskis a EBS.

Seguir llegint

Xina

Cap de Huawei: el món necessita un enfocament obert a la investigació científica

publicat

on

Al seminari web per a investigacions i adreces científiques basades a Pequín d’Europa i de la UE, vaig fer el següent comentari sobre el tema de la col·laboració en recerca a Europa: “La nacionalització de l’activitat científica - país per país - no és el que el món necessita aquesta vegada," escriu Abraham Liu.

Heus aquí per què

Els esdeveniments al voltant de COVID-19 ens han donat temps per reflexionar sobre moltes qüestions diferents (algunes són a escala micro o personal), altres tenen una dimensió macroeconòmica més gran.

Però, a mesura que el món s’està embarcant en la cerca d’una vacuna contra el COVID-19, hi ha una clara realització per a la reflexió de tots.

Els organismes de recerca, educatius, privats i públics de tot el món han de col·laborar en la investigació bàsica i aplicada. Sense un compromís i una cooperació internacional intensos, la societat no es podrà beneficiar de nous productes i serveis innovadors. Els governs i el sector privat han d’invertir substancialment en investigació científica bàsica si els nous productes del demà es lliuraran al mercat global.

El procés d’innovació no s’ha de limitar a cap empresa ni cap país. L’excel·lència científica treballant junts a través de les fronteres pot crear nous productes que abordin els reptes socioeconòmics clau del món actual. És per això que tants equips de recerca multi-jurisdiccionals de tot el món estan treballant en una vacuna contra el COVID-19.

El mateix principi, és a dir, la necessitat de col·laboració i cooperació internacionals, s’aplica al sector de les TIC i a la capacitat d’aportar noves innovacions tecnològiques al mercat.

Huawei és una de les empreses més innovadores del món.

Segons el marcador industrial de la UE per a la investigació i el desenvolupament, 2019, Huawei ocupa el cinquè lloc mundial pel que fa als nivells d’inversió financera que la companyia realitza en els camps de la R + D. Aquesta és una constatació de la comissió europea que ha enquestat 2,500 empreses del món que inverteixen un mínim de 30 milions d’euros en R + D anuals. Nosaltres:

  • Correr 23 centres de recerca a 12 països d’Europa.
  • Mantenir 240 + acords de col·laboració tecnològica amb instituts de recerca d’Europa.
  • Col·labora amb més 150 Universitats europees en recerca.
  • Empra 2,400 investigadors i científics a Europa.
  • Invertiu 15% dels nostres ingressos globals en investigació cada any i aquest nivell d’inversió augmentarà.

La col·laboració internacional és el centre del model de negoci de Huawei pel que fa a les nostres activitats de recerca.

Europa acull el 25% de la inversió mundial en R + D. Un terç de totes les publicacions científiques que avui es revisen al món provenen d’investigadors europeus. Europa és la llar dels millors científics del món. I és per això que gran part de la inversió de Huawei en la investigació es basa a Europa.

Huawei ha participat en 44 projectes de recerca col·laboratius tant en el marc del 7è PM com en el marc d’Horitzó 2020. Ens hem dedicat a la investigació que cobreix, per exemple, 5G, (cloud i tecnologies de dispositius i la construcció de plataformes TIC que oferiran les ciutats intel·ligents del futur. Per tant, Huawei té una forta empremta incrustada en la investigació a Europa, i això seguirà sent el cas durant molts anys. De fet, el primer centre de recerca de Huawei es va obrir a Suècia el 2000.

El Centre de Recerca de Huawei a Göteborg

Horitzó Europa: el proper instrument de recerca, innovació i ciència de la UE 2021-2027 tindrà un paper central en el compliment de l’agenda política de les institucions de la UE. Això inclou l'enfortiment de les estratègies industrials de la UE, el compliment de l'acord ecològic de la UE i l'abordatge dels objectius de sostenibilitat de les Nacions Unides.

Huawei pot donar suport positivament a la implementació d'aquesta nova i emocionant agenda política de la UE.

La "nacionalització" o "descompartimentació" de l'activitat científica i investigadora - país per país - no és el que el món necessita avui. Els sectors públic, privat, educatiu i governamental necessiten adoptar un enfocament obert al compromís científic. D’aquesta manera s’assegurarà que els principals reptes globals que afronta el món actual es puguin abordar positivament per a tota la humanitat.

Altres lectures

descarregar


Exempció de responsabilitat: qualsevol opinió i / o opinió e

Seguir llegint

Xina

Reflexions sobre el Japó post-Abe en política exterior

publicat

on

Després de més de set anys de govern constant, el de Shinzo Abe (A la foto) la dimissió com a primer ministre japonès ha tornat a posar la política exterior del país en el punt de mira mundial. Amb el Partit Liberal Democràtic (LDP) que competeix per la selecció del nou líder del partit i, més endavant, el primer ministre de la nació, diversos candidats possibles han sortit a primer pla. A part de l’ambiciós Shigeru Ishiba, que va intentar desafiar Abe per la direcció del partit en el passat, s’espera que altres com Yoshihide Suga (actual secretari de gabinet) i Fumio Kishida es presentin com a candidats al primer càrrec dins del LDP, així com el govern.

En primer lloc, la percepció de la Xina dins del públic japonès i el LDP ha estat a un nivell baix fins i tot abans que la pandèmia COVID-19 arribés al Japó. Segons Pew Research Center L’enquesta d’actituds globals a finals del 2019, fins al 85% del públic japonès va veure la Xina negativament, una xifra que va situar el Japó com el país que tenia la visió més negativa de la Xina entre els 32 països enquestats aquell any. Més important encara, aquesta enquesta es va dur a terme mesos abans dels tres esdeveniments: la propagació de la pandèmia COVID-19, l'aprovació de la llei de seguretat de Hong Kong i la contínua disputa de les illes Senkaku (o Diaoyu). Amb la convergència de tots aquests tres temes relacionats amb la Xina al mateix temps, serà difícil esperar que el públic japonès tingui una visió més positiva de Pequín aquest any.

La rivalitat entre els Estats Units i la Xina també ha entrat en aigües inexplorades en què el conflicte militar ja no és un somni llunyà per a molts. Donades les seves relacions creades tant amb els Estats Units com amb la Xina, aquest repte segueix sent el més difícil per al successor d'Abe. D’una banda, Tòquio ha de salvaguardar els seus estrets vincles comercials amb la Xina, mentre que de l’altra, la primera ha de dependre de la seva aliança de seguretat amb els EUA per salvaguardar la seguretat nacional i regional contra hipotètiques amenaces (inclosa la Xina). Segons va informar Kyodo News el juliol passat, el mateix Suga va ser conscient d'aquest dilema com una potència mitjana i fins i tot va reconèixer que l'estratègia de l'equilibri de poder podria no ser adequada donada l'actual relació de caiguda lliure entre Washington i Pequín. En lloc d'això, Suga va alertar de la possibilitat a revestiment amb una de les dues potències com a opció eventual per al Japó en un futur pròxim. Tot i que no va esmentar quin país es posaria de costat en cas que aquest escenari es convertís en una realitat, els observadors polítics no haurien de ser massa concloents en què escolliria la Xina en lloc dels Estats Units si esdevé el nou primer ministre japonès.

Finalment, el successor d'Abe hereta el seu llegat del Japó com a líder proactiu a la regió del sud-est asiàtic. Com a persona sense molta experiència en política exterior, és difícil per a Suga (més que Kishida i Ishiba) preservar el lideratge del Japó a Àsia sense dependre en gran mesura de l'establiment de la política exterior. Dit això, la política actual de l'administració d'Abe d'animar els seus fabricants a fer-ho producció per torns des de la Xina cap a les costes pròpies del Japó o als països del sud-est asiàtic, es continuarà probablement tenint en compte la urgència agreujada per la pandèmia COVID-19 i la caiguda lliure de les relacions EUA-Xina.

Amb la persecució col·lectiva del Japó amb els Estats Units, l’Índia i Austràlia per la visió lliure i oberta de l’Índic Pacífic (FOIP) com a comptador de seguretat contra Pequín al sud-est asiàtic, a més de l’interès econòmic nacional de Tòquio per reduir la seva dependència excessiva de la Xina, el país s’adequa bé en el tipus de poder extern que necessiten els estats membres de l'ASEAN.

ANBOUND Research Center (Malàisia) és un grup de reflexió independent situat a Kuala Lumpur, registrat (1006190-U) amb lleis i regulacions de Malàisia. El grup de reflexió també proporciona serveis d'assessorament relacionats amb el desenvolupament econòmic regional i la solució de polítiques. Per a qualsevol comentari, poseu-vos en contacte amb: [Email protected].

Les opinions expressades a l’article anterior són exclusivament de l’autor i no reflecteixen cap opinió per part de Reporter de la UE.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències