Connecteu-vos amb nosaltres

ciberespionatge

Commission llança # Women4Cyber: un registre de talents en el camp de la ciberseguretat

publicat

on

El 7 de juliol, la Comissió, juntament amb la iniciativa Women4Cyber ​​de la Organització Europea de Ciberseguretat (ECSO) va llançar la primera línia en línia registre de dones europees en ciberseguretat que connectaran grups d’experts, empreses i responsables polítics amb talents de la matèria.

El registre és una base de dades oberta i fàcil d’utilitzar per a dones que tenen experiència en ciberseguretat, amb l’objectiu d’atendre la demanda creixent de professionals de la ciberseguretat a Europa i la corresponent escassetat de talents en la matèria. El seu llançament segueix el Agenda Europea de Competències per a la competitivitat sostenible, l'equitat social i la resiliència que va presentar la Comissió l'1 de juliol de 2020.

La vicepresidenta executiva d'Europa apta per a l'era digital, Margrethe Vestager, va dir: “La ciberseguretat és cosa de tots. Les dones aporten experiència, perspectives i valors al desenvolupament de solucions digitals. És important tant enriquir la discussió com fer que el ciberespai sigui més segur ”.

La vicepresidenta Margaritis Schinas, promotora del nostre mode de vida europeu, va dir: "El camp de la ciberseguretat pateix una escassetat massiva de competències. Aquesta escassetat de talent s’agreuja per la manca de representació femenina al camp. L’agenda d’habilitats actualitzada adoptada per la Comissió la setmana passada té com a objectiu tancar aquests buits. Una mà d’obra diversa de ciberseguretat contribuirà sens dubte a una ciberseguretat més innovadora i robusta. El registre llançat avui serà una eina útil per promoure les professionals de la ciberseguretat i crear un ecosistema de ciberseguretat més divers i inclusiu. ”

El comissari del mercat intern, Thierry Breton, va dir: “Al llarg dels anys hem estat promovent diverses iniciatives d’èxit dirigides a augmentar la formació en competències digitals, especialment en l’àmbit de la ciberseguretat. Tot equip cibernètic necessita combinar diverses habilitats combinant ciències de dades, analítica i comunicació. El registre és una eina destinada a aconseguir un millor equilibri de gènere en la plantilla de ciberseguretat ”.

El registre, que perfila diversos perfils i mapeja diverses àrees d’expertesa, és accessible a tothom i s’actualitzarà regularment. Més informació sobre la iniciativa Women4Cyber ​​està disponible aquí, sobre l’estratègia de la Ciberseguretat de la Comissió aquí i podeu unir-vos al registre Women4Cyber ​​fent clic aquí.

Negocis

#EU Ciberseguretat: la Comissió llança una consulta pública sobre la directiva NIS

publicat

on

La Comissió va llançar un consulta pública sobre la revisió del document Directiva sobre seguretat de sistemes de informació i de xarxa (la Directiva NIS). Des que l’actual Directiva va entrar en vigor el 2016, el paisatge de les ciber-amenaces ha evolucionat ràpidament. Ara la Comissió té previst iniciar el procediment de revisió la Directiva NIS, a partir d’una consulta pública que pretén recollir punts de vista sobre la seva implementació i sobre l’impacte de possibles canvis futurs.

La vicepresidenta executiva Europe Fit for the Digital Age, Margrethe Vestager, va dir: "A mesura que la nostra vida quotidiana i les nostres economies depenen cada vegada més de les solucions digitals, necessitem una cultura de seguretat d’última generació en sectors vitals que es basin en les tecnologies de la informació i la comunicació."

La vicepresidenta Margaritis Schinas, vicepresidenta del nostre Món de Vida Europeu, va dir: "La revisió de la Directiva sobre sistemes de informació i de xarxa forma part integrant de la nostra propera Estratègia de la Unió de Seguretat de la UE que proporcionarà un enfocament coordinat i horitzontal de la UE per als reptes de seguretat".

El comissari del mercat interior, Thierry Breton, va dir: “La crisi del coronavirus ha posat de relleu la importància que és garantir la resiliència de la nostra infraestructura de xarxa, en particular en sectors delicats com la salut. Aquesta consulta és una oportunitat per a les parts interessades per informar a la Comissió sobre l'estat de preparació en ciberseguretat de les empreses i organitzacions i proposar maneres de millorar-la. "

Des de la seva adopció, el Directiva NIS ha garantit que els estats membres estiguin més ben preparats per als incidentes cibernètics i hagin incrementat la seva cooperació a través de la Grup de cooperació NIS. Obliga a les empreses que presten serveis essencials en sectors vitals, a saber, en energies, transport, banca, infraestructures del mercat financer, salut, subministrament i distribució d’aigua i infraestructures digitals, així com proveïdors de serveis digitals clau, com ara motors de cerca, serveis de computació en núvol o en línia mercats, per protegir els seus sistemes de tecnologia de la informació i informar d’incidents sobre ciberseguretat a les autoritats nacionals.

La consulta, que estarà oberta fins al 2 d'octubre de 2020, busca opinions i experiències de tots els grups d'interès i ciutadans interessats. Hi ha més informació sobre les accions de la UE per enfortir les capacitats de ciberseguretat aquí i en aquestes preguntes i respostesI es proporciona més informació sobre el treball del Grup de Cooperació NIS aquí.

Seguir llegint

Negocis

La UE llança una convocatòria de 10.5 milions d'euros per a projectes de #Cybersecurity

publicat

on

La Comissió ha llançat una nova convocatòria per valor de 10.5 milions d'euros a través del programa connectar Europa (CEF), per a projectes que treballaran en l’intensificació de les capacitats i la cooperació a la ciberseguretat d’Europa entre els estats membres. En particular, treballaran en diversos àmbits, com ara la resposta coordinada a incidents de ciberseguretat, la certificació de ciberseguretat, el desenvolupament de capacitats i la cooperació institucional en matèria de ciberseguretat, així com la cooperació entre el sector públic i el privat.

El comissari del mercat intern, Thierry Breton, va dir: “El suport a projectes concrets en l’àmbit de la ciberseguretat ajuda a avançar solucions i tecnologies innovadores de manera específica. La convocatòria llançada avui contribuirà a reforçar la nostra capacitat de resistència contra les amenaces cibernèriques, en línia amb les nostres ambicions digitals a Europa i la nostra estratègia global que inclou la Llei de ciberseguretat, la Directiva NIS i les Recomanacions sobre ciberseguretat. "

El termini finalitzarà el termini per als candidats a presentar la seva proposta el dia 2020 Trucades de telecomunicacions CEF La pàgina web és el 5 de novembre de 2020 i s'espera que la distribució de beques es faci pública a partir de maig de 2021.Més informació sobre la nova trucada està disponible aquí. Hi ha més informació sobre les accions de la UE per enfortir les capacitats de ciberseguretat preguntes i respostesmentre que es poden trobar projectes de ciberseguretat finançats per la UE aquí.

Seguir llegint

ciberespionatge

#EUCybersecurity: un grup d'interessats de nova creació treballarà en el marc de certificació de ciberseguretat

publicat

on

La Comissió i l'Agència Europea per a la Ciberseguretat (ENISA) han anunciat avui la creació de la Grup de certificació de ciberseguretat dels interessats (SCCG), que assessorarà sobre qüestions estratègiques relacionades certificació de ciberseguretati, alhora, assistirà la Comissió en la preparació del programa de treball continu de la Unió.

A més, el seu objectiu, tal com preveia la Llei de la ciberseguretat de la UE que es va adoptar fa un any, és crear esquemes de certificació impulsats pel mercat i contribuir a reduir la fragmentació entre diversos esquemes existents als estats membres de la UE. Avui té lloc la primera reunió del Grup. El comissari del mercat intern, Thierry Breton, va dir: "No només la certificació jugarà un paper crucial en l’augment de la confiança i la seguretat en els productes TIC, sinó que també proporcionarà a les empreses europees les eines necessàries per demostrar que els seus productes i serveis tenen característiques de ciberseguretat més modernes. . Al seu torn, això els permetrà competir millor en el mercat global. El Grup de Certificació de Ciberseguretat de les parts interessades ajudarà aportant l’experiència i els consells necessaris per a la creació d’un sistema de certificació de la UE a mida i basat en el risc. "

El director executiu d’ENISA, Juhan Lepassaar, va afegir: “La certificació de ciberseguretat té l’objectiu de promoure la confiança en productes, processos i serveis TIC, alhora que aborda la fragmentació del mercat interior, reduint així els costos per a aquells que operen al mercat únic digital. El Grup de Certificació de Ciberseguretat en les parts interessades formarà part de la comunitat que ajuda a construir i conscienciar els esquemes de la UE. "

El grup està format per representants d'una sèrie d'organitzacions que inclouen institucions acadèmiques, organitzacions de consumidors, òrgans d'avaluació de la conformitat, organitzacions en desenvolupament estàndard, empreses, associacions comercials i moltes altres. La UE treballa en la creació de les capacitats necessàries per a la ciberseguretat per prevenir i combatre les amenaces i atacs cibernètics en constant evolució.

Hi ha més informació sobre les accions de la UE per enfortir les capacitats de ciberseguretat, incloses les xarxes 5G aquest fulletó. Es pot trobar la llista de membres del Grup de Certificació de Ciberseguretat en les parts interessades aquí Hi ha informació actualitzada sobre la seva tasca pàgina web.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències