Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

#EU Ciberseguretat: la Comissió llança una consulta pública sobre la directiva NIS

publicat

on

La Comissió va llançar un consulta pública sobre la revisió del document Directiva sobre seguretat de sistemes de informació i de xarxa (la Directiva NIS). Des que l’actual Directiva va entrar en vigor el 2016, el paisatge de les ciber-amenaces ha evolucionat ràpidament. Ara la Comissió té previst iniciar el procediment de revisió la Directiva NIS, a partir d’una consulta pública que pretén recollir punts de vista sobre la seva implementació i sobre l’impacte de possibles canvis futurs.

La vicepresidenta executiva Europe Fit for the Digital Age, Margrethe Vestager, va dir: "A mesura que la nostra vida quotidiana i les nostres economies depenen cada vegada més de les solucions digitals, necessitem una cultura de seguretat d’última generació en sectors vitals que es basin en les tecnologies de la informació i la comunicació."

La vicepresidenta Margaritis Schinas, vicepresidenta del nostre Món de Vida Europeu, va dir: "La revisió de la Directiva sobre sistemes de informació i de xarxa forma part integrant de la nostra propera Estratègia de la Unió de Seguretat de la UE que proporcionarà un enfocament coordinat i horitzontal de la UE per als reptes de seguretat".

El comissari del mercat interior, Thierry Breton, va dir: “La crisi del coronavirus ha posat de relleu la importància que és garantir la resiliència de la nostra infraestructura de xarxa, en particular en sectors delicats com la salut. Aquesta consulta és una oportunitat per a les parts interessades per informar a la Comissió sobre l'estat de preparació en ciberseguretat de les empreses i organitzacions i proposar maneres de millorar-la. "

Des de la seva adopció, el Directiva NIS ha garantit que els estats membres estiguin més ben preparats per als incidentes cibernètics i hagin incrementat la seva cooperació a través de la Grup de cooperació NIS. Obliga a les empreses que presten serveis essencials en sectors vitals, a saber, en energies, transport, banca, infraestructures del mercat financer, salut, subministrament i distribució d’aigua i infraestructures digitals, així com proveïdors de serveis digitals clau, com ara motors de cerca, serveis de computació en núvol o en línia mercats, per protegir els seus sistemes de tecnologia de la informació i informar d’incidents sobre ciberseguretat a les autoritats nacionals.

La consulta, que estarà oberta fins al 2 d'octubre de 2020, busca opinions i experiències de tots els grups d'interès i ciutadans interessats. Hi ha més informació sobre les accions de la UE per enfortir les capacitats de ciberseguretat aquí i en aquestes preguntes i respostesI es proporciona més informació sobre el treball del Grup de Cooperació NIS aquí.

Negocis

Blockchain: integració de noves tecnologies de maneres intel·ligents.

publicat

on

Informes recents de mitjans suggereixen que es podria introduir una nova legislació sobre criptomonedes per a un intercanvi segur de criptomonedes als països de la UE. Amb aquesta nova legislació, segons les noves directrius, Bitcoin i altres monedes digitals s’anomenaran instruments monetaris a tot Europa. Això significa que l’intercanvi legal de criptomonedes serà més transparent que mai. A més, es diu que aquesta nova legislació fomentarà la innovació associada al sector de la criptografia i de les cadenes de blocs.

Una de les àrees que busca noves innovacions mitjançant la cadena de blocs és el moviment monetari transfronterer en el negoci de comerç de diversos productes, que és molt complex. Hi ha diversos grups d’interès, intermediaris i bancs que operen junts per fer possible les operacions. Les ofertes de la cadena de subministrament tenen un valor massiu i es produeixen amb molta freqüència.

"Molts bancs tradicionals han sortit recentment del sector de les finances comercials perquè és massa arriscat per a ells", diu Ali Amirliravi, CEO de LGR Crypto Bank de Suïssa. "Els bancs que es queden no tenen cap incentiu per optimitzar els processos ineficients, perquè les empreses estan treballant per reunir tota la documentació necessària i atendre les necessitats de compliment, els bancs estan asseguts i cobren interessos. De fet, no els importa com molt de temps, són les empreses comercials les que han de pagar les comissions addicionals.

Encara empitjora en el que anomenem "Països de la Ruta de la Seda", les zones entre Europa, Àsia Central i Xina. Aquí realment veieu grans diferències dins de les cadenes de subministrament i també han de fer front a un gran nombre de monedes diferents. Teniu algunes empreses que utilitzen tots els processos manuals, basats en paper, i altres que passen al digital: no hi ha estandardització i això és un problema real.

D’Ali Amirliravi LGR Crypto Bank és membre de la Cambra de Comerç Internacional de la Ruta de la Seda, una associació internacional amb l'objectiu d'incrementar el comerç entre els membres i els estats.

"Aquests temes esbossats es presenten amb freqüència a les reunions d'alt nivell de la cambra de comerç", va dir Amirliravi . “La influència de la meva pròpia experiència en la indústria barrejada amb les històries d'altres grups d'interès em va empènyer a començar a crear sistema digital de punta a punta. Estem construint una manera millor de fer les coses, més ràpida, barata i més transparent per a totes les parts implicades. "

“Es tracta d’integrar les noves tecnologies de maneres intel·ligents. Prenem per exemple la meva empresa, LGR Crypto Bank, quan es tracta de moviment de diners, ens centrem en tres coses: velocitat, cost i transparència. Per solucionar aquests problemes, fem servir tecnologies líders com el blockchain, monedes digitalsi digitalització general per optimitzar els processos existents.

Està clarament l’impacte que poden tenir les noves tecnologies en coses com la velocitat i la transparència, però quan dic que és important integrar les tecnologies d’una manera intel·ligent és important perquè sempre heu de tenir present el vostre client, l’últim que voldríem fer és introduir un sistema que confongui els nostres usuaris i que compliqui la seva feina. Per tant, per una banda, la solució a aquests problemes es troba en les noves tecnologies, però per l’altra, es tracta de crear una experiència d’usuari senzilla d’utilitzar, interactuar i integrar-se sense problemes als sistemes existents. Per tant, és una mica un equilibri entre la tecnologia i l’experiència de l’usuari, aquí es crearà la solució.

Quan es tracta del tema més ampli del finançament de la cadena de subministrament, el que veiem és la necessitat d’una digitalització i automatització millorades dels processos i mecanismes que existeixen al llarg del cicle de vida del producte. A la indústria del comerç de diversos productes bàsics, hi ha tants grups d'interès, intermediaris, bancs, etc. diferents, i cadascun d'ells té la seva pròpia manera de fer-ho; hi ha una manca general d'estandardització, especialment a la zona de la Ruta de la Seda. La manca d'estandardització provoca confusió en els requisits de compliment, documents comercials, cartes de crèdit, etc., i això significa retards i augment de costos per a totes les parts. A més, tenim l’enorme problema del frau, que haureu d’esperar quan tingueu en compte aquesta disparitat en la qualitat dels processos i de la presentació d’informes. La solució aquí és tornar a utilitzar la tecnologia i digitalitzar i automatitzar tants d'aquests processos com sigui possible: hauria de ser l'objectiu de reduir els riscos i eliminar l'equació de l'error humà.

I aquí hi ha el realment emocionant d’aportar la digitalització i l’estandardització al finançament de la cadena de subministrament: això no només farà que fer negocis sigui molt més senzill per a les pròpies empreses, sinó que augmenta la transparència i l’optimització i farà que les empreses siguin molt més atractives per als inversors externs. . És un benefici per a tots els implicats aquí ".

Seguir llegint

Negocis

Per què el conseller delegat d’Engie, Jean-Pierre Clamadieu, té pressa per vendre Suez?

publicat

on

En la batalla per evitar una presa de control hostil del rival a llarg termini Veolia, Suez augmenta la seva aposta. L'empresa francesa de gestió de residus i aigües va anunciar que la seva estratègia per millorar el rendiment financer de l'empresa era el pagament de abans del previst. Com a conseqüència, els accionistes de Suez poden esperar 1.2 milions d’euros en dividends excepcionals a principis del 2021.

L’estratègia es va posar en pràctica l’any passat, però el moment de l’anunci no és gaire casual, arribant pocs dies després d’Engie (que té una participació del 30% a Suez). rebutjat L’oferta de Veolia de comprar la participació a 15.50 euros per acció, o un total de 2.9 mil milions d’euros el 17 de setembre. El director general d'Engie, Jean-Pierre Clamadieu, va deixar clarament clar que l'oferta de Veolia era massa baixa i va demanar al proveïdor de serveis públics que augmentés la seva oferta, insistint que el "valor de Suez és superior a la base d'aquestes discussions".

El rebuig en sí pot no ser la notícia més important. Més interessant és el que es pot llegir entre línies, en concret la evident urgència de Clamadieu que Veolia ofereixi una nova oferta el més aviat possible mentre es demana a Suez que respongui amb una contraoferta: ràpid. El conseller delegat d'Engie va recalcar reiteradament que qualsevol oferta alternativa seria considerada acuradament, suposant que podria ser-ho "Implementat ràpidament", i fins i tot va oferir un extensió a Veolia per obtenir una nova oferta si cal.

Si Engie va indicar als dos licitadors que el rellotge marxava era inequívoc, llavors només perquè Clamadieu s’acaba el temps. Rebutjant l’oferta de Veolia i cridant a Suez, es fa evident que la direcció d’Engie espera forçar un acord força aviat que tard. De fet, després d’anys de pèrdues i de forma contínua que cau beneficis d’explotació, la pandèmia COVID-19 va deixar la companyia amb efectius i és probablement el principal motor de la decisió de Clamadieu de desinvertir d'algunes de les filials d'Engie per obtenir el benefici de les sortides financeres a curt termini.

Aquí es troba la fricció: per recuperar les finances d’Engie, Clamadieu sembla disposat a fer una aposta arriscada que es basa en el supòsit que una guerra d’ofertes ràpida és la millor manera de maximitzar els rendiments. Però maximitzar els rendiments requereix temps, ja que els dos candidats han de tenir una gran oportunitat per augmentar les seves ofertes. L’èmfasi en la urgència posa la pressió sobre Suez perquè reaccioni en un curt període de temps (l’oferta de Veolia expira el 30 de setembre), deixant la firma a pocs dies per recaptar fons per obtenir una contraoferta creïble. Amb el rellotge ràpid, el joc de Clamadieu pot contraproduir-lo i obligar-lo a signar un acord que es mantingui darrere de les expectatives d’Engie, però que sens dubte faria feliç Veolia.

Com a tal, el gambit planteja preguntes més àmplies sobre l'estratègia de Jean-Pierre Clamadieu, així com sobre el seu lideratge. És important tenir en compte que Clamadieu ho era aclamat com a bon i discret estrateg de negocis quan es va convertir en conseller delegat d'Engie aquest febrer després d'un cop d'estat de la sala de juntes que va veure com la desafortunada exdirectora Isabelle Kocher aconseguís el sac. Però en revelar l’arriscat terminisme curt del seu pensament, Clamadieu no s’està fent cap favor, sobretot pel que fa a les seves altres posicions empresarials líders.

Pren el seu paper a la companyia d'assegurances francesa Axa, on té lloc el càrrec de director independent sènior des de l'abril del 2019. El gegant assegurador afronta la seva pròpia part de problemes provocats per Covid després d'un tribunal de París governat que l'empresa ha de cobrir les pèrdues d'ingressos relacionades amb el coronavirus del propietari d'un restaurant. La sentència va establir un precedent innovador per a les empreses del sector de la gastronomia, amb l’asseguradora ara en converses amb més de 600 establiments sobre liquidacions financeres.

Amb Axa potencialment per a milions de pagaments extra, es requereix una estratègia a llarg termini per mantenir l’empresa rendible. En el seu paper de conseller independent i membre del comitè de compensació i governança, Clamadieu té una responsabilitat important a l’hora de determinar la direcció de l’empresa, però tenint en compte l’aposta per Suez, el lideratge d’Axa es justificaria en fer preguntes sobre la seva idoneïtat per exercir un paper principal. en assegurances: una indústria que per definició s’ocupa de les avaluacions a llarg termini.

Aquests temps difícils requereixen una mà ferma i una estratègia exhaustiva a llarg termini. Encara s’ha de veure si la aposta de Clamadieu donarà els seus fruits, però si la història és una lliçó que s’ha d’aprendre, el desig de caigudes a curt termini sempre perd el pensament a llarg termini.

Seguir llegint

Estratègia de l'aviació per a Europa

Cel únic europeu: per a una gestió del trànsit aeri més sostenible i resistent

publicat

on

La Comissió Europea és proposant una actualització del marc regulador del cel únic europeu que s’aconsegueix després del Tracte Verd Europeu. L’objectiu és modernitzar la gestió de l’espai aeri europeu i establir camins de vol més sostenibles i eficients. Això pot reduir fins al 10% de les emissions del transport aeri.

La proposta arriba a mesura que la forta caiguda del trànsit aeri causada per la pandèmia del coronavirus requereix una major resistència de la nostra gestió del trànsit aeri, facilitant l’adaptació de les capacitats de trànsit a la demanda.

La comissària de Transports, Adina Vălean, va declarar: “De vegades els avions fan ziga-zaga entre diferents blocs d’espai aeri, augmentant els retards i el consum de combustible. Un sistema eficient de gestió del trànsit aeri significa rutes més directes i menys energia consumida, cosa que comporta menys emissions i menys costos per a les nostres companyies aèries. La proposta d’avui de revisar el cel únic europeu no només ajudarà a reduir fins a un 10% les emissions de l’aviació gràcies a una millor gestió de les rutes de vol, sinó que també estimularà la innovació digital obrint el mercat de serveis de dades del sector. Amb les noves regles proposades ajudem el nostre sector aeri a avançar en les transicions verdes i digitals dobles ”.

La no adaptació de les capacitats de control del trànsit aeri comportaria costos addicionals, retards i emissions de CO2. El 2019, només els retards van costar a la UE 6 milions d’euros i van suposar un excés de CO11.6 d’2 milions de tones (Mt). Mentrestant, obligar els pilots a volar en un espai aeri congestionat en lloc de prendre una ruta de vol directa comporta emissions innecessàries de CO2, i el mateix passa quan les companyies aèries prenen rutes més llargues per evitar zones de càrrega amb tarifes més altes.

El Tracte Verd Europeu, però també els nous desenvolupaments tecnològics, com ara un ús més ampli dels drons, han situat la digitalització i la descarbonització del transport al centre de la política aeronàutica de la UE. No obstant això, la reducció de les emissions continua sent un repte important per a l'aviació. Per tant, el cel únic europeu obre el camí a un espai aeri europeu que s’utilitza de manera òptima i que abasta les tecnologies modernes. Assegura una gestió col·laborativa de la xarxa que permet als usuaris de l'espai aeri fer rutes òptimes pel medi ambient. I permetrà serveis digitals que no necessàriament requereixen la presència d’infraestructures locals.

Per garantir serveis de gestió del trànsit aeri segurs i rendibles, la Comissió proposa accions com ara:

  • Enfortiment de la xarxa europea i la seva gestió per evitar congestions i rutes de vol subòptimes;
  • promoure un mercat europeu de serveis de dades necessaris per a una millor gestió del trànsit aeri;
  • racionalitzar la regulació econòmica dels serveis de trànsit aeri prestats en nom dels estats membres per estimular una major sostenibilitat i resistència, i;
  • impulsar una millor coordinació per a la definició, desenvolupament i desplegament de solucions innovadores.

Passos següents

La proposta actual es presentarà al Consell i al Parlament per a deliberacions, que la Comissió espera concloure sense demora.

Posteriorment, després de l’adopció definitiva de la proposta, caldrà preparar actes d’execució i delegats amb experts per tractar qüestions tècniques i detallades.

Fons

La iniciativa del cel únic europeu es va llançar el 2004 per reduir la fragmentació de l’espai aeri a Europa i millorar el rendiment de la gestió del trànsit aeri en termes de seguretat, capacitat, rendibilitat i medi ambient.

La Comissió va presentar una proposta de revisió del cel únic europeu (SES 2+) el 2013, però les negociacions han estat aturades al Consell des del 2015. El 2019, un grup de persones sàvies, format per 15 experts en la matèria, es va crear per avaluar la situació actual i les necessitats futures de gestió del trànsit aeri a la UE, cosa que va donar lloc a diverses recomanacions. A continuació, la Comissió va modificar el seu text del 2013, introduint noves mesures, i va redactar una proposta separada per modificar el Reglament bàsic de l'AESA. Les noves propostes s’acompanyen d’un document de treball del personal, presentat aquí.

Més informació

Preguntes i respostes: Cel únic europeu: per a una gestió eficient i sostenible del trànsit aeri

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències