Connecteu-vos amb nosaltres

Aviació / aerolínies

La Comissió aprova els plans holandesos per proporcionar 3.4 milions d'euros en suport de liquiditat urgent a #KLM

COMPARTIR:

publicat

on

La vicepresidenta executiva, Margrethe Vestager, encarregada de la política de competència, va dir: "KLM juga un paper clau per a l'economia holandesa en termes d'ocupació i connectivitat aèria. La crisi ha afectat especialment el sector de l'aviació. Aquesta garantia estatal de 3.4 milions d’euros i aquest préstec proporcionaran a KLM la liquiditat que necessita urgentment per suportar l’impacte del brot de coronavirus. Els Països Baixos van imposar determinades condicions a la mesura d'ajuda pel que fa a l'assignació de beneficis, les condicions laborals i la sostenibilitat. Molt bé. Els estats membres són lliures per dissenyar mesures d'acord amb els seus objectius polítics i les normes de la UE ".

La mesura de suport holandesa a KLM

KLM és una companyia aèria de xarxa important que opera als Països Baixos. Forma part del grup Air France-KLM, en què participa l’estat holandès. KLM és el segon empresari privat dels Països Baixos amb més de 36,600 empleats. KLM també és una empresa molt important per a l'economia holandesa, ja que garanteix la connectivitat dels Països Baixos amb moltes destinacions a Europa, amb les regions holandeses a l'estranger i la resta del món. Des de l'inici del brot de coronavirus, KLM també ha tingut un paper essencial en la repatriació de ciutadans i en el transport d'equips mèdics.

Com a resultat de la imposició de restriccions de viatge introduïdes pels Països Baixos i per molts països de destinació per limitar la propagació del coronavirus, KLM ha sofert una reducció significativa dels seus serveis, la qual cosa va provocar pèrdues d’explotació elevades. , a principis de juny del 2020, el trànsit de passatgers aeri es recupera lentament. KLM no disposa de liquiditat suficient per finançar la expansió de les seves activitats. Per tant, el suport de l’estat holandès és fonamental per obtenir liquiditat vital per afrontar aquest difícil període. Els Països Baixos també han demostrat que ja s’han explorat i esgotat tots els altres mitjans potencials per obtenir liquiditat als mercats.

Els Països Baixos van notificar a la Comissió, en virtut de les normes d’ajuda estatal de la UE, una mesura d’ajuda a KLM per permetre a la companyia mitigar les conseqüències negatives del brot de coronavirus. La mesura, que té un pressupost total de 3.4 milions d'euros, tindrà la forma de: (i) una garantia estatal sobre préstecs prestats per un consorci de bancs i (ii) un préstec subordinat a la companyia per l'estat holandès.

anunci

La Comissió va trobar que la garantia estatal s'ajusta a les condicions establertes al Marc temporal: (i) la prima de garantia s’ajusta a les condicions del Marc temporal, augmentant amb el pas del temps per incentivar el reemborsament anticipat, (ii) la garantia es concedirà abans del 31 de desembre d’aquest any, (iii) el préstec avalat per la garantia no pot excedeix els 2.4 milions d'euros i està per sota dels límits del Marc temporal, (iv) la durada màxima de la garantia és de sis anys i no cobrirà més del 90% del préstec avalat per aquesta garantia i (v) KLM no amb problemes el 31 de desembre de 2019 o abans. Hi ha garanties per garantir que l’avantatge sigui totalment transferit al beneficiari.

Pel que fa al préstec estatal subordinat, la Comissió va trobar que aquesta mesura també s'ajusta al marc temporal: (i) la remuneració s'ajusta a les condicions del marc temporal, augmentant amb el temps per afavorir el reemborsament anticipat, (ii) el préstec s’atorgarà abans del 31 de desembre d’aquest any, (iii) l’import del préstec està per sota dels límits del marc temporal, (iv) la durada màxima del préstec és de 5.5 anys i (v) KLM no tenia dificultats el 31 de desembre de 2019 o abans.

La Comissió va concloure que la mesura holandesa contribuirà a gestionar l'impacte econòmic del coronavirus als Països Baixos. És necessari, adequat i proporcional, posar remei a una greu pertorbació de l’economia d’un estat membre, d’acord amb l’article 107, apartat 3, punt b), del TFUE i les condicions previstes pel marc temporal.

Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura d'acord amb les normes d'ajuda estatal de la UE.

Fons

La Comissió ha adoptat una Marc temporal permetre als estats membres utilitzar tota la flexibilitat prevista en les regles d’ajut estatal per donar suport a l’economia en el context del brot de coronavirus. Això ajuda Marc temporal adoptat per la Comissió el 19 de març de 2020, tal com es va modificar el 3 abril8 Mai i 29 juny 2020, preveu els tipus següents d’ajut que poden concedir els estats membres:

(I) Ajuts directes, injeccions patrimonials, avantatges fiscals selectius i pagaments anticipats de fins a 100,000 € a una empresa activa en el sector agrícola primari, 120,000 € a una empresa activa en el sector pesquer i aqüícola i 800,000 € a una empresa activa en la resta de sectors per cobrir les seves necessitats urgents de liquiditat. Els estats membres també poden concedir, fins al valor nominal de 800,000 € per empresa, préstecs d’interès zero o garanties sobre préstecs que cobreixen el 100% del risc, excepte en el sector de l’agricultura primària i en el sector de la pesca i l’aqüicultura, on els límits de € S’apliquen respectivament 100,000 i 120,000 € per empresa.

(Ii) Garanties estatals per als préstecs de les empreses per assegurar que els bancs continuïn proporcionant préstecs als clients que els necessiten. Aquestes garanties estatals poden cobrir fins a un 90% del risc dels préstecs per ajudar les empreses a cobrir les necessitats d'inversió de capital i treballs immediats.

(iii) Préstecs públics subvencionats a empreses (deute superior i subordinat) amb tipus d'interès favorables a les empreses. Aquests préstecs poden ajudar les empreses a cobrir les necessitats immediates de capital de treball i inversions.

(iv) Garanties per als bancs que orientin l’ajut estatal a l’economia real que aquesta ajuda es considera una ajuda directa als clients dels bancs, no als mateixos bancs, i dóna orientacions sobre com garantir una distorsió mínima de la competència entre bancs.

(V) Assegurança pública de crèdit a l'exportació a curt termini per a tots els països, sense la necessitat que l’estat membre en qüestió demostri que el país respectiu és “no comercialitzable”.

(Vi)  Suport a la investigació i desenvolupament relacionats amb el coronavirus (R + D) per fer front a l’actual crisi sanitària en forma d’ajuts directes, avenços reemborsables o avantatges fiscals. Es pot concedir un plus per a projectes de cooperació transfronterera entre els estats membres.

(vii)  Suport a la construcció i escalat d’instal·lacions de proves per desenvolupar i provar productes (incloses vacunes, ventiladors i roba de protecció) útils per combatre el brot de coronavirus fins al primer desplegament industrial. Es pot adoptar com a subvencions directes, avantatges fiscals, bestretes reemborsables i garanties sense pèrdues. Les empreses podran beneficiar-se d’una bonificació quan la seva inversió tingui el suport de més d’un estat membre i quan la inversió es conclogui dins dels dos mesos posteriors a la concessió de l’ajut.

(viii)  Suport per a la producció de productes rellevants per afrontar el brot de coronavirus en forma d’ajuts directes, avantatges fiscals, bestretes reemborsables i garanties sense pèrdues. Les empreses podran beneficiar-se d’una bonificació quan la seva inversió tingui el suport de més d’un estat membre i quan la inversió es conclogui dins dels dos mesos posteriors a la concessió de l’ajut.

(ix) Suport dirigit en forma d’ajornament de pagaments d’impostos i / o suspensions de cotitzacions a la seguretat social per a aquells sectors, regions o per a tipus d’empreses que més afecten el brot.

(X) Suport dirigit en forma de subvencions salarials als empleats per a les empreses de sectors o regions que han patit la majoria de brots de coronavirus i, d’altra manera, haurien hagut d’acomiadar personal.

(xi) Ajuda de recapitalització orientada a empreses no financeres, si no hi ha cap altra solució adequada disponible. Hi ha garanties per evitar distorsions indegudes de la competència al mercat únic: condicions de la necessitat, adequació i mida de la intervenció; condicions sobre l’entrada de l’Estat al capital de les empreses i la remuneració; condicions relatives a la sortida de l’Estat del capital de les empreses afectades; condicions relatives a la governança, incloses la prohibició de dividends i els límits de remuneració per a la direcció; prohibició de la prohibició de subvencions i adquisicions creuades i mesures addicionals per limitar les distorsions de la competència; requisits de transparència i d'informes.

El Marc temporal permet als estats membres combinar totes les mesures de suport entre si, excepte els préstecs i les garanties per al mateix préstec i que superin els llindars previstos pel Marc temporal. També permet als Estats membres combinar totes les mesures de suport concedides en el marc temporal amb les possibilitats existents d’atorgar de minimis a una empresa de fins a 25,000 € en tres anys fiscals per a les empreses actives en el sector agrícola primari, 30,000 € en tres anys fiscals per a. empreses actives en el sector de la pesca i l’aqüicultura i 200,000 € en tres anys fiscals per a les empreses actives a la resta de sectors. Al mateix temps, els estats membres s'han de comprometre a evitar una acumulació indeguda de mesures de suport per a les mateixes empreses per limitar el suport per satisfer les seves necessitats reals.

A més, el Marc temporal complementa les moltes altres possibilitats que ja tenen els estats membres per mitigar l'impacte socioeconòmic del brot de coronavirus, d'acord amb les normes d'ajuda de la UE. El 13 de març de 2020, la Comissió va adoptar una Comunicació sobre una resposta econòmica coordinada al brot COVID-19 establint aquestes possibilitats. Per exemple, els estats membres poden fer canvis generalment aplicables a favor de les empreses (per exemple, ajornar impostos o subvencionar treballs de curta durada en tots els sectors), que no queden fora de les normes d’ajut estatal. També poden concedir indemnitzacions a les empreses pels danys soferts i causats directament pel brot de coronavirus.

El Marc temporal estarà vigent fins a finals de desembre del 2020. Com que els problemes de solvència només es podran materialitzar en una fase posterior a mesura que evolucioni aquesta crisi, només per a les mesures de recapitalització, la Comissió ha ampliat aquest període fins a finals de juny de 2021. garantint la seguretat jurídica, la Comissió avaluarà abans d’aquestes dates si s’ha de prorrogar.

La versió no confidencial de la decisió s'ha fet disponible sota el nombre de cas al SA.57116 Registre d'ajudes estatals sobre la Comissió competència lloc web un cop resoltes les qüestions de confidencialitat. Les noves publicacions de decisions d’ajuda d’Estat a Internet i al Diari Oficial figuren a la llista State Aid Weekly e-News. Es pot trobar més informació sobre el Marc temporal i altres accions que la Comissió ha fet per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus. aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències