Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

#GDPR: l'Autoritat belga de protecció de dades multa a Google amb 600,000 euros

COMPARTIR:

publicat

on

L'Autoritat de Protecció de Dades belga ha multat Google amb 600,000 euros per no complir el "dret a l'oblit". Google va rebutjar una sol·licitud d'un ciutadà belga per eliminar els resultats de cerca obsolets i danyosos dels resultats de la cerca del lloc. La multa és la multa més alta mai imposada per l'autoritat belga.

El denunciant, que té un paper a la vida pública, va demanar a Google Bèlgica que retirés del seu motor de cerca els resultats de la cerca vinculats al seu nom. Algunes de les pàgines que volia que l'eliminessin dels resultats de la cerca es refereixen a possibles enllaços a un partit polític que refuta, i la segona es refereix a l'assetjament que es va declarar infundat fa molts anys. Google va decidir no eliminar cap de les pàgines afectades dels resultats de la cerca.

Dret d'oblidar-se

L'autoritat de protecció de dades es va mostrar a favor de Google pel que fa als possibles enllaços del denunciant amb un partit polític, donat el seu paper a la vida pública, però va considerar que Google hauria d'haver eliminat aquells resultats vinculats a l'assetjament infundat.  

Hielke Hijmans, president de la Sala de Conflictes: “El dret a l'oblit ha d'aconseguir l'equilibri adequat entre el dret d'accés a la informació del públic, d'una banda, i els drets i interessos de l'interessat, de l'altra. Els articles es poden considerar necessaris per al dret a la informació, mentre que d'altres, relacionats amb l'assetjament no provat, s'han d'oblidar, ja que podrien danyar significativament la reputació del denunciant per a l'usuari d'Internet a través del seu motor de cerca d'ús habitual, Google ha mostrat clarament la negligència".

Hielke Hijmans continua: “Aquesta decisió és històrica per a la protecció de dades personals a Bèlgica, no només per la quantitat, sinó també perquè garanteix que la protecció plena i eficaç del ciutadà es mantingui en fitxers de grans grups internacionals, com ara Google, de la qual l'estructura és molt complexa".

En aquest cas, Google va argumentar que la denúncia era infundada perquè es va presentar contra Google Belgium, mentre que el responsable no és la filial belga de Google, sinó Google LLC, amb seu a Califòrnia.

anunci

L'autoritat no va acceptar aquest argument. Segons la seva opinió, les activitats de Google Belgium i de Google LLC estan indissociablement vinculades i, per tant, la filial belga es pot considerar responsable. 

Això és fonamental per garantir una protecció efectiva i integral del GDPR, ja que no és fàcil per a una autoritat nacional a Europa controlar i sancionar de manera eficaç una empresa amb seu als Estats Units.

Tanmateix, la Sala de Conflictes ha seguit l'argument de Google que la seva oficina principal a Europa (Google Ireland) no és responsable de l'eliminació dels resultats de la cerca.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències