Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La Unió Europea s’ha d’adaptar al canvi de paradigma del #MiddleEast

publicat

on

Notícies històriques, desenvolupament extraordinari. Sens dubte, una de les principals novetats d’aquest estiu al món: la decisió dels Emirats Àrabs Units, un dels estat més importants del Golf, de normalitzar les seves relacions amb l’Estat d’Israel, escriu Yossi Lempkowicz, conseller de mitjans de comunicació Associació Europe Press de l'Esrael (EIPA).
Una decisió que prefigura un canvi complet d’actitud dels països àrabs envers Israel que ja no es veu com l’enemic del món àrab sinó, al contrari, com a aliat i soci en la pau, la seguretat i el desenvolupament econòmic de tota la regió.
Abu Dhabi es va convertir en la tercera capital després del Caire i Amman en creuar el Rubicó. S'espera que en segueixin altres països. Ara estem parlant d’Oman, Bahrain, Sudan, Marroc ... i per què no l’Aràbia Saudita. Una normalització que il·lustra l’ascens d’una nova generació de líders àrabs que tenen una visió diferent de la regió.
Aquest acord entre els Emirats Àrabs Units i Israel, obtingut sota els auspicis de l’administració Trump, suposa, sens dubte, un cop fatal al dogma - àmpliament celebrat a Europa i en altres llocs del món - que la resolució del conflicte israeliano-palestí és una condició per al reconeixement de Israel pels països àrabs. Un concepte que ha permès al lideratge palestí mantenir al llarg dels anys una actitud negativa davant qualsevol intent de negociació amb Israel. Hauria de canviar el joc.
Una pedra, dos cops. A més de la normalització de les relacions entre els dos països i, finalment, la instal·lació d’ambaixades recíproques i el llançament de vols directes, l’acord també preveu un element essencial per als Emirats: l’acceptació específica per part del primer ministre israelià Benjamin Netanyahu de la suspensió de el seu pla d’estendre la sobirania israeliana a parts de Judea i Samaria (Cisjordània). Un projecte que, tanmateix, formava part de les promeses electorals de Netanyahu. "La prioritat és ampliar el cercle de pau", va dir a Sky News Arabia, amb seu a Abu Dhabi.
Segons una enquesta de Channel 12, prop del 80% dels israelians prefereixen un acord de normalització amb els països àrabs per una extensió de la sobirania israeliana.
"Retardar l'annexió (dels territoris) o, preferentment, cancel·lar-la, estalviarà a Israel costos econòmics, polítics i de seguretat innecessaris i li permetrà centrar-se en els reptes reals de seguretat nacional: economia, Covid -19, Iran, Hezbollah i Gaza ", va dir Amos Yadlin, que dirigeix ​​el prestigiós Institut d'Estudis sobre Seguretat Nacional (INSS) de Tel Aviv.
Actualment hi ha dos camps a l’Orient Mitjà. Els que s’oposen a l’islamisme radical volen promoure la pau, l’estabilitat i el desenvolupament econòmic a la regió (inclosos Israel i els Emirats Àrabs Units, altres països del Golf, però també Egipte, Jordània) i aquells que, com Iran i Turquia (juntament amb Qatar), busquen dominació guerrera i hegemònica de la regió a través dels seus apoderats, Hezbollah, Hamas i altres Germans Musulmans. Com al Líban, Síria, Iraq, Gaza o Líbia.
L’acord entre els Emirats Àrabs Units i Israel marca clarament un canvi en la percepció de l’estat jueu al món àrab. Aquests països ja no veuen aquests països com una amenaça, sinó com una força estabilitzant en una regió volàtil i caòtica. Israel és també una potència militar, tecnològica i econòmica amb la qual cooperar.
"La clàusula (de l'acord) que convida a tots els musulmans amants de la pau a visitar la mesquita d'A-Aqsa a Jerusalem assenyala al món islàmic que l'únic camí cap a Jerusalem és a través de la pau amb Israel", escriu Amos Yadlin.
"Els palestins van cometre l'error de condemnar reiteradament els llaços forçats al llarg dels anys pels seus germans àrabs amb Israel, preferint abraçar falsos amics a Teheran i Ankara. En realitat, els palestins van abandonar els seus germans àrabs en favor dels usurpadors estrangers. Els poderosos països àrabs n’han tingut prou i opten per promoure els seus interessos de seguretat nacional sense tenir en compte l’estat d’ànim dels palestins ”, va escriure Dmitri Shfutinsky, del Centre d’Estudis Estratègics Begin-Sadat.
¿Els europeus abandonaran la seva obsoleta concepció del procés de pau a l’Orient Mitjà - més particularment el conflicte israelià-palestí - i entendran el fet que aquest acord de normalització constitueix el preludi d’una profunda evolució geopolítica regional? Un nou paradigma.
El ministre d’Exteriors de la UE, Josep Borrell, ho va aconseguir quan va acollir l’acord de normalització, tot i que va reconèixer el “paper constructiu” que van jugar els Estats Units al respecte? Aquesta normalització beneficiarà els dos països i constituirà un "pas fonamental per a l'estabilització de tota la regió", va subratllar. També va qualificar de "pas positiu" el compromís d'Israel de suspendre els plans per estendre la sobirania a una part de Cisjordània. Un projecte que els europeus portaven diversos mesos intentant convèncer Israel d’abandonar ... Una espina menys en les complexes relacions entre la UE i Israel.
Després d'una conversa telefònica amb el ministre d'afers exteriors israelià, Gabi Ashkenazi, el seu homòleg alemany Heiko Maas, el país del qual ocupa actualment la presidència de la Unió Europea, va dir que l'acord de normalització podria proporcionar un "nou impuls" cap a la pau a la regió ...
Un missatge transmès pel cap de la diplomàcia francesa, Jean-Yves Le Drian, que parla d'un "nou estat d'ànim" il·lustrat per aquests anuncis que haurien de permetre la represa de les negociacions entre israelians i palestins.
Ara que el projecte d’annexió a Cisjordània –el principal escull per a la UE– s’ha congelat gràcies a l’acord entre els Emirats Àrabs Units i Israel, és hora que els líders de la Unió Europea prenguin una decisió. iniciativa per enfortir les persones de l'Orient Mitjà que trenquen tabús i pretenen ampliar el cercle de pau.
Les opinions expressades en aquest article són només de l'autor i no reflecteixen cap opinió per part de l'autor Reporter de la UE.

EU

La Comissió adopta un ambiciós pla d’acció i paquet de finançament digital de la Unió dels mercats de capitals

publicat

on

La Comissió Europea ha adoptat un nou i ambiciós pla d’acció per impulsar la Unió de mercats de capitals de la UE en els propers anys. La màxima prioritat de la UE avui és garantir que Europa es recuperi de la crisi econòmica sense precedents causada pel coronavirus. En aquesta tasca serà fonamental desenvolupar els mercats de capitals de la UE i garantir l'accés al finançament del mercat. El pla d’acció pretén desenvolupar i integrar els mercats de capitals de la UE per garantir que puguin afavorir una recuperació econòmica verda, inclusiva i resistent, fent que el finançament sigui més accessible per a les empreses europees.

A el comunicat de premsa, disponible en tots els idiomes, a Q & A I a full de dades estan disponibles en línia amb més informació.

La Comissió Europea també ha adoptat un ambiciós paquet de finançament digital per garantir un sector financer de la UE competitiu i amigable amb el digital que doni accés als consumidors a productes financers innovadors, pagaments moderns, alhora que garanteix la protecció dels consumidors i l’estabilitat financera.

El paquet de finançament digital consisteix en:

  • Una estratègia de finançament digital
  • Propostes legislatives per a un marc de la UE sobre actius criptogràfics
  • Propostes legislatives per a un marc de la UE sobre ciber resiliència
  • Una estratègia de pagaments al detall, que busca aconseguir un sistema de pagaments al detall de la UE totalment integrat, que inclogui solucions de pagament instantani que funcionin de manera transfronterera.

A el comunicat de premsa en tots els idiomes, a Q & A I a full de dades estan disponibles en línia. Seguiu la roda de premsa del vicepresident executiu Dombrovskis a EBS.

Seguir llegint

Xina

Cap de Huawei: el món necessita un enfocament obert a la investigació científica

publicat

on

Al seminari web per a investigacions i adreces científiques basades a Pequín d’Europa i de la UE, vaig fer el següent comentari sobre el tema de la col·laboració en recerca a Europa: “La nacionalització de l’activitat científica - país per país - no és el que el món necessita aquesta vegada," escriu Abraham Liu.

Heus aquí per què

Els esdeveniments al voltant de COVID-19 ens han donat temps per reflexionar sobre moltes qüestions diferents (algunes són a escala micro o personal), altres tenen una dimensió macroeconòmica més gran.

Però, a mesura que el món s’està embarcant en la cerca d’una vacuna contra el COVID-19, hi ha una clara realització per a la reflexió de tots.

Els organismes de recerca, educatius, privats i públics de tot el món han de col·laborar en la investigació bàsica i aplicada. Sense un compromís i una cooperació internacional intensos, la societat no es podrà beneficiar de nous productes i serveis innovadors. Els governs i el sector privat han d’invertir substancialment en investigació científica bàsica si els nous productes del demà es lliuraran al mercat global.

El procés d’innovació no s’ha de limitar a cap empresa ni cap país. L’excel·lència científica treballant junts a través de les fronteres pot crear nous productes que abordin els reptes socioeconòmics clau del món actual. És per això que tants equips de recerca multi-jurisdiccionals de tot el món estan treballant en una vacuna contra el COVID-19.

El mateix principi, és a dir, la necessitat de col·laboració i cooperació internacionals, s’aplica al sector de les TIC i a la capacitat d’aportar noves innovacions tecnològiques al mercat.

Huawei és una de les empreses més innovadores del món.

Segons el marcador industrial de la UE per a la investigació i el desenvolupament, 2019, Huawei ocupa el cinquè lloc mundial pel que fa als nivells d’inversió financera que la companyia realitza en els camps de la R + D. Aquesta és una constatació de la comissió europea que ha enquestat 2,500 empreses del món que inverteixen un mínim de 30 milions d’euros en R + D anuals. Nosaltres:

  • Correr 23 centres de recerca a 12 països d’Europa.
  • Mantenir 240 + acords de col·laboració tecnològica amb instituts de recerca d’Europa.
  • Col·labora amb més 150 Universitats europees en recerca.
  • Empra 2,400 investigadors i científics a Europa.
  • Invertiu 15% dels nostres ingressos globals en investigació cada any i aquest nivell d’inversió augmentarà.

La col·laboració internacional és el centre del model de negoci de Huawei pel que fa a les nostres activitats de recerca.

Europa acull el 25% de la inversió mundial en R + D. Un terç de totes les publicacions científiques que avui es revisen al món provenen d’investigadors europeus. Europa és la llar dels millors científics del món. I és per això que gran part de la inversió de Huawei en la investigació es basa a Europa.

Huawei ha participat en 44 projectes de recerca col·laboratius tant en el marc del 7è PM com en el marc d’Horitzó 2020. Ens hem dedicat a la investigació que cobreix, per exemple, 5G, (cloud i tecnologies de dispositius i la construcció de plataformes TIC que oferiran les ciutats intel·ligents del futur. Per tant, Huawei té una forta empremta incrustada en la investigació a Europa, i això seguirà sent el cas durant molts anys. De fet, el primer centre de recerca de Huawei es va obrir a Suècia el 2000.

El Centre de Recerca de Huawei a Göteborg

Horitzó Europa: el proper instrument de recerca, innovació i ciència de la UE 2021-2027 tindrà un paper central en el compliment de l’agenda política de les institucions de la UE. Això inclou l'enfortiment de les estratègies industrials de la UE, el compliment de l'acord ecològic de la UE i l'abordatge dels objectius de sostenibilitat de les Nacions Unides.

Huawei pot donar suport positivament a la implementació d'aquesta nova i emocionant agenda política de la UE.

La "nacionalització" o "descompartimentació" de l'activitat científica i investigadora - país per país - no és el que el món necessita avui. Els sectors públic, privat, educatiu i governamental necessiten adoptar un enfocament obert al compromís científic. D’aquesta manera s’assegurarà que els principals reptes globals que afronta el món actual es puguin abordar positivament per a tota la humanitat.

Altres lectures

descarregar


Exempció de responsabilitat: qualsevol opinió i / o opinió e

Seguir llegint

Xina

Reflexions sobre el Japó post-Abe en política exterior

publicat

on

Després de més de set anys de govern constant, el de Shinzo Abe (A la foto) la dimissió com a primer ministre japonès ha tornat a posar la política exterior del país en el punt de mira mundial. Amb el Partit Liberal Democràtic (LDP) que competeix per la selecció del nou líder del partit i, més endavant, el primer ministre de la nació, diversos candidats possibles han sortit a primer pla. A part de l’ambiciós Shigeru Ishiba, que va intentar desafiar Abe per la direcció del partit en el passat, s’espera que altres com Yoshihide Suga (actual secretari de gabinet) i Fumio Kishida es presentin com a candidats al primer càrrec dins del LDP, així com el govern.

En primer lloc, la percepció de la Xina dins del públic japonès i el LDP ha estat a un nivell baix fins i tot abans que la pandèmia COVID-19 arribés al Japó. Segons Pew Research Center L’enquesta d’actituds globals a finals del 2019, fins al 85% del públic japonès va veure la Xina negativament, una xifra que va situar el Japó com el país que tenia la visió més negativa de la Xina entre els 32 països enquestats aquell any. Més important encara, aquesta enquesta es va dur a terme mesos abans dels tres esdeveniments: la propagació de la pandèmia COVID-19, l'aprovació de la llei de seguretat de Hong Kong i la contínua disputa de les illes Senkaku (o Diaoyu). Amb la convergència de tots aquests tres temes relacionats amb la Xina al mateix temps, serà difícil esperar que el públic japonès tingui una visió més positiva de Pequín aquest any.

La rivalitat entre els Estats Units i la Xina també ha entrat en aigües inexplorades en què el conflicte militar ja no és un somni llunyà per a molts. Donades les seves relacions creades tant amb els Estats Units com amb la Xina, aquest repte segueix sent el més difícil per al successor d'Abe. D’una banda, Tòquio ha de salvaguardar els seus estrets vincles comercials amb la Xina, mentre que de l’altra, la primera ha de dependre de la seva aliança de seguretat amb els EUA per salvaguardar la seguretat nacional i regional contra hipotètiques amenaces (inclosa la Xina). Segons va informar Kyodo News el juliol passat, el mateix Suga va ser conscient d'aquest dilema com una potència mitjana i fins i tot va reconèixer que l'estratègia de l'equilibri de poder podria no ser adequada donada l'actual relació de caiguda lliure entre Washington i Pequín. En lloc d'això, Suga va alertar de la possibilitat a revestiment amb una de les dues potències com a opció eventual per al Japó en un futur pròxim. Tot i que no va esmentar quin país es posaria de costat en cas que aquest escenari es convertís en una realitat, els observadors polítics no haurien de ser massa concloents en què escolliria la Xina en lloc dels Estats Units si esdevé el nou primer ministre japonès.

Finalment, el successor d'Abe hereta el seu llegat del Japó com a líder proactiu a la regió del sud-est asiàtic. Com a persona sense molta experiència en política exterior, és difícil per a Suga (més que Kishida i Ishiba) preservar el lideratge del Japó a Àsia sense dependre en gran mesura de l'establiment de la política exterior. Dit això, la política actual de l'administració d'Abe d'animar els seus fabricants a fer-ho producció per torns des de la Xina cap a les costes pròpies del Japó o als països del sud-est asiàtic, es continuarà probablement tenint en compte la urgència agreujada per la pandèmia COVID-19 i la caiguda lliure de les relacions EUA-Xina.

Amb la persecució col·lectiva del Japó amb els Estats Units, l’Índia i Austràlia per la visió lliure i oberta de l’Índic Pacífic (FOIP) com a comptador de seguretat contra Pequín al sud-est asiàtic, a més de l’interès econòmic nacional de Tòquio per reduir la seva dependència excessiva de la Xina, el país s’adequa bé en el tipus de poder extern que necessiten els estats membres de l'ASEAN.

ANBOUND Research Center (Malàisia) és un grup de reflexió independent situat a Kuala Lumpur, registrat (1006190-U) amb lleis i regulacions de Malàisia. El grup de reflexió també proporciona serveis d'assessorament relacionats amb el desenvolupament econòmic regional i la solució de polítiques. Per a qualsevol comentari, poseu-vos en contacte amb: [Email protected].

Les opinions expressades a l’article anterior són exclusivament de l’autor i no reflecteixen cap opinió per part de Reporter de la UE.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències